Online reading:

web stats

2 Φεβ 2007

So You Think You Can Dance

Πως σας φάνηκε η πρεμιέρα του χορευτικού talent show;

Περίμενα πως και πως να αρχίσει και εδώ στην Ελλάδα.
Βλεπατε την σειρά Fame ή αλλιώς "Στον πυρετό της δοξας";
Όσες φορές την εχουν βαλει στην τηλεοραση την εχω δει.(Παρακληση οποιος την εχει σε DVD ας στειλει ενα μειλ γιατι την θελω).
Εκτος απο τις ασπρόμαυρες ξένες ταινίες με Gene Kelly, Fred Astair κλπ που παρακολουθουσα απο οσο θυμαμαι τον εαυτον μου,εκτος απο τον Ιπποτη της Ασφαλτου ,παρακολουθουσα και οτι ειχε να κανει με χορο.Τον λατρευω τον χορο.Λατρευω τον ρυθμο.Τον νιωθω σε ολο μου το σωμα.

Στο θεμα μας τωρα.
Αυτο το καινουργιο talent show εχει να μας δειξει πολλα.
Ο χορος δεν ειναι απλο πραγμα οπως πολλοί νομιζουν.Η το εχεις η δεν το εχεις.Θελει ψυχη,ορεξη,ιδρωτα,παλμο και βασικα ρυθμο.
Χτες τα τεσσερα ατομα που πηραν το εισητηριο για την ακαδημια χωρις δευτερο γυρο το αξιζαν.Σωστη επιλογη,σωστη η επιτροπη,με ενσταση και κοκκινη καρτα στον Πάνο Μεταξόπουλο.Δεν ειμαι γνωστης του επαγγελματος του αλλα η συμπεριφορα του ηταν αθλια.Δεν γουσταρει να βλεπει αντρες να χορευουν oriental.Οκ εν μερη τον καταλαβαινω.Ουτε και μενα μαρεσει να βλεπω τον αντρα να λικνιζεται οσο ευκινητος και γραμμομενος και αν ειναι (απεχθανομαι τους γραμμομενους).Αλλα ποτε δεν θα γελουσα και δεν θα ντροπιαζα καποιον,οταν θα προσπαθουσε να μου δειξει το ταλεντο του.
Απο την στιγμη που ξεκινησε ο 21 χρονων χορευτης απο τις Σέρρες (καταγωγη μου) αρχισε τα χαχανιτα,εκλαιγε απο το πολυ γελιο.Και να ηταν μονο αυτο οκ παει και ερχεται.Με το που τελειωσε το κοπελι και αρχισαν οι κριτικες,οταν ηρθε η σειρα του αρχισε να του μιλαει με πολυ μειωτικό τροπο και συν τις άλλοις τον ρώτησε αν ο πατερας του γνωριζει για το επαγγελμα που ακολουθει (λες και ειναι κακο να εισαι χορευτης) και αν εχει χορεψει ετσι μπροστα του
Ευτυχως που ο χορευτης ηξερε τι θα αντιμετωπισει μιας και ειχε γνωση για την αποψη του κ.Μεταξοπουλου απο αλλα δημοσιευματα οποτε μετα απο αυτες τις κουβεντες ηρεμος και ψύχραιμος του απαντησε πως οι γονεις του ειχαν επιγνωση για τα παντα και πως ναι ειχε χορεψει μπροστα του.Πηρε το οκ για τον επομενο γυρο αλλα δεν χαρηκε οσο ηθελε.Λογικο ετσι;

Θελω να πω με την περιγραφη αυτης της σκηνης οτι αν δεν γουσταρανε τετοια θεαματα και ακομα χειροτερα του στυλ υπερβαρες κοπελες να χορευουν μπαλετο και ποπ,οριενταλ χορους,ατομα των 40 και βαλε να προσπαθουν να χορεψουν,ας το γραφανε στους κανονες και στους ορους.

Κανανε καραγκιόζηδες και ρομπα ατομα που πηγαν γιατι ειχαν ενα ονειρο,αγαπη για χορο,προσπαθησαν να χορεψουν για αυτη την μοναδικη ευκαιρια να αναδειχτούν.
Οχι πως δεν υπηρχαν ψωνια.Προς Θεού!Μπολικα.Και εγω ψωνιο ειμαι.Ολοι μας κρυβουμε ενα ψωνιο μεσα μας.Τελοσπαντων..

Το ενστικτο μου παντως λεει πως το Ελλαδα you can dance, θα ειναι World you can dance αφου απο τα 100 ατομα που ζητανε ,τα δεκα το πολύ θα ειναι Ελληνες πολίτες.
Ισως να ακουγετε ρατσιστικο αλλα sorry guys, what the fuck!! δεν εχουμε ταλαντουχα παιδια;
Δεν γινετε αυτο...

Μεχρι στιγμης εχουν διαλεξει εναν κουβανο,ενα βραζιλιανο (και οι δυο εχουν απιστευτο ρυθμο και ταλεντο,στο αιμα τους τον εχουν τον χορο), μια ελληνιδα (επειδη ειπε οτι ο χορος ειναι ο δρομος στην ζωη της-ευτυχως κιολας),και 2 κοριτσια (ηταν γκρουπ-που κατα την γνωμη μου επρεπε να παρουν την μια).

Σε λιγο καιρο θα ξεκινησει και στον Αντεννα νεο σοου.Αυτη την φορα θα εχει να κανει με ταλεντο,απλα τελεντο.Εχεις καποιος ταλεντο;Πας και το δειχνεις.Ο καλυτερος,μετα απο ψηφοφορια κοινου,θα παρει χρηματικο επαθλο.

Αμερικανια και αυτο δυστυχως αλλα τι να κανουμε,ιδεες δεν υπαρχουν οποτε απλα μεταφερουν εκπομπες και σηριαλ απο το εξωτερικο.
Ιδεες υπαρχουν,ανθρωποι να πιστεψουν σε αυτες και να ρισκαρουν δεν υπαρχουν.
Κριμα!!Ετσι φιλοι μου μπροστα δεν θα παμε ποτε.
Ας δω μια φορα,δεν ζηταω πολλες, μια φορα μονο,ελληνικη ιδεα ειτε σε σηριαλ ειστε σε ριαλιτι,ειτε σε παιχνιδι ,να υλοποιείτε στο εξωτερικο και τι στον κοσμο!!
Ονειρο απατηλό.Ενα στοιχημα που δεν εχουμε κοτσια να βαλουμε.Τεσπα.
Απο αλλου ξεκινησα και αλλου εφτασα και αν συνεχισω, αλλου θα το παω..
Παρεκτράπηκα παλι.
Μα με πιανει το παραπονο....

Γαμώτο...

2 σχόλια:

Περιπετών είπε...

Μα βρε Ευγενία, η συμπεριφορές των κριτών δεν είναι ουτε αντικειμενικές ούτε αυθόρμητες. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των un-reality εκπομπών είναι στημένο (πίστεψέ με απο έγκυρη πηγή). Ο Μεταξόπουλος κοροϊδευει και γελάει για να υπάρχει ένας κακος στην ιστορία ώστε οι θεατές να νευριάζουν, να λυπουντε κοκ. Και όπως βλέπεις δουλεύει μια χαρά το κόλπο.

Όσον αφορά την εθνικότητα των διαγωνιζομένων, τι εννοείες δεν έχουμε ταλαντούχα παιδιά; Ποιοί εμείς; Όποιος ζει στην Ελλάδα είναι έλληνας πολίτης και έχει τα ίδια δικαιώματα. Εάν νομίζεις πως λόγω κάποιου γονιδίου κάποιος είναι περισσότερο ή λιγότερο έλληνας, τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά. Εκτός αυτού, ναι, πιστεύω πως άτομα που έχουν μεγαλώσει σε άλλους πολιτισμούς και με άλλες μουσικές έχουν πολύ μεγαλύτερα ταλέντα και πως εφόσον αξίζουν περισσότερο δεν έχει σχέση ούτε η καταγωγή τους, ούτε το χρώμα του δέρματός τους, ούτε η μητρική τους γλώσσα.

Τώρα για την εξαγωγή πολιτισμού, αυτό είναι σχεδόν νεκρή υπόθεση εδώ και 30 χρόνια με ελάχιστες λαμπρές εκλάμψεις (και όχι δεν αναφέρομαι στην Βρύση). Όταν όμως η πραγματική ποιότητα θάβεται και το γελοίο και το φαιδρό προωθούνται και ανταμοίβονται εντός Ελλάδος, πως θα εξάγουμε πολιτισμό;

SilentSoul είπε...

Βρε Νικολα δεν με καταλαβες.Δεν επιασες την λογικη μου.Σαφως και οσοι ζουν εδω και ειναι Ελληνες πολιτες εχουν δικαιωματα,αλιμονο.Μη πας την συζητηση αλλου γιατι οσα λες δεν εχουν να κανουν (με τιποτα) με οσα λεω εγω ξεκαθαρα στο ποστ.
Οσο για το θεμα Μεταξοπουλου,οταν εγραψα το ποστ δεν ειχαν βγει οι αποκαλυψεις για μαθητες του που πηραν μερος σε αυτο το σοου.Ο Κουβανος πχ που περασε κατευθειαν στην επομενη φαση ηταν στην χορευτικη ομαδα του και το παραδεχτηκε.
Αρα ο λακος της φαβας μεγαλος.Απογοητευση!
Οκ ρε συ πιστευα πως αυτη την φορα θα ειναι πιο σωστες οι διαδικασιες.
Μην πυροβολείτε τον πιανίστα..