Online reading:

web stats

22 Φεβ 2007

Αντιδράσεις για τον νόμο πλαίσιο

Μεταρρυθμίσεις τομές, στο χώρο της Ανώτατης Παιδείας περιλαμβάνει ο νέος νόμος-πλαίσιο για τα ΑΕΙ που ομόφωνα ενέκρινε η κυβερνητική επιτροπή και κατατέθηκε στη Βουλή. Οι ρυθμίσεις αφορούν στο άσυλο, στους "αιώνιους" φοιτητές, στα συγγράμματα, στην εκλογή πρυτάνεων και συνολικά στη λειτουργία των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Για ώριμη μεταρρύθμιση που έχει στόχο την αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστήμιου έκανε λόγο ο πρωθυπουργός ενώ έντονες είναι οι επικρίσεις από την αντιπολίτευση, η οποία σύσσωμη τον απέρριψε. Με κινητοποιήσεις απαντά η εκπαιδευτική κοινότητα.

Στα Χανιά, ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης τονίζει ότι αν και οι ρυθμίσεις κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, χρειάζονται πιο τολμηρές αλλαγές στη λειτουργία των ΑΕΙ.

Από την Τρίτη εξάλλου άνοιξαν οι διοικητικές υπηρεσίες του ιδρύματος, μετά από απόφαση των φοιτητών, μαθήματα όμως δεν διεξάγονται.

Παραθέτω ανακοίνωση Πρυτανείας για το Πολυτεχνείο Κρήτης


<<Με την λήξη της κατάληψης του Ιδρύματος, η εκπαιδευτική δραστηριότητα θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο ισχύον ακαδημαϊκό ημερολόγιο. Τα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου θα αρχίσουν την Δευτέρα 26-2 με προσωρινό ωρολόγιο πρόγραμμα το οποίο θα ανακοινωθεί μέσω της ιστοσελίδας του Ιδρύματος το αργότερο έως την Παρασκευή 23-2. Σύμφωνα με την δέσμευση της Πρυτανείας ότι μόλις το Ίδρυμα θα επανερχόταν σε κανονική λειτουργία θα συγκαλείτο η Σύγκλητος, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Οργάνου την Τετάρτη 28-2 με θέματα ημερήσιας διάταξης την θέση του Πολυτεχνείου για το Άρθρο 16 του Συντάγματος καθώς και ακαδημαϊκά και φοιτητικά θέματα. Πιστεύουμε πως γίνεται κατανοητό από όλους πως με δεδομένα τα προβλήματα που επισώρευσε η πολυήμερη κατάληψη, συνεδρίαση της Συγκλήτου σε ημερομηνία προγενέστερη της 28/2 είναι πρακτικά αδύνατη.>>

Σύμφωνα λοιπόν με δικες μου πηγές,η σχολή σκοπεύει να ξανακλείσει από τους γνωστούς καταληψίες της ΠΚΣ μιας και ειναι η πλειοψηφία σαν κόμμα.Αν ενώνανε τις δυναμεις τους τα κόμματα της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ καμιά κατάληψη και κίνδυνο να χάσουμε αυτο το εξάμηνο δεν θα υπήρχαν αλλά αναλώνονται στο να φαγώνονται μεταξύ τους.
Τι είχες Γιάννη,τι ειχα παντα..Τα ιδια Παντελακη μου τα ιδια Παντελη μου...
Πως γινετε το Πανεπιστήμιο Ηρακλείου να λειτουργεί κανονικά και εμείς να εχουμε χάσει ηδη 2 εξάμηνα;

Πριν δυο βδομαδες αν δεν κανω λαθος,έβλεπα με τον καλό μου , το παιχνίδι με το ταξί.Πιστευω στην Αθήνα να ξέρετε γιαυτό το παιχνίδι.Η αγαπημένη ηθοποιός Βίκυ Σταυροπούλου, είναι το «Taxi Girl» στο κανάλι Mega. Όταν ανυποψίαστοι πολίτες επιβιβάζονται σε αυτό το φαινομενικά κανονικό ταξί, ανακαλύπτουν ότι πρόκειται για το τηλεπαιχνίδι του Mega. Οι επιβάτες του «Taxi Girl» έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν πολλά λεφτά αν απαντήσουν σωστά στις ερωτήσεις της Βίκυς.Ενιγουει, μια από τις ερωτήσεις ήταν "για πιο άρθρο έχουν κλείσει τα πανεπιστήμια "
Δεν την ξερανε οι παικτες.(!!!!!!)
Οποτε μια απο τις επιλογες ηταν να σταματησει το ταξι και να βγουν να ρωτησουν τον κοσμο εξω.
Παιδια...ρωτησαν πεντε εξι ατομα και κανενας (!)μα κανενας ουτε και ενας περιπτερας,που στο κατω κατω της γραφης εφημεριδες πουλαει τοσα πρωτοσελιδα υπαρχουν για το θεμα αυτο(!!!).Ειχαν απογοητευτει ωσπου σταματανε εναν αλλο ταξιτζη ο οποιος τους ειπε την απαντηση.

Υπάρχει αγνοια εκεί εξω και οι μονοι που γνωριζουν για τον λογο που γινετε ολος αυτος ο ξεσηκωμος των Πανεπιστημίων ειναι οι φοιτητές( και αυτο παιζεται) και οι καημένοι γονείς αυτών που στέλνουν λεφτα στα παιδια υποτιθετε για να σπουδαζουν αναθεματιζοτας την στιγμη που δεν τα εστειλαν στο εξωτερικο.Ξερω περιπτωση γονέα που εχει δυο παιδια.Ο γιος σπουδαζει κανονικα Αγγλια και η κορη καθεται μιας και η σχολη της ειναι κλειστη.Αποφασισε του χρονου να την στειλει και αυτη στην Αγγλια.Εκει φτάσαμε..
Γρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ παλι με πιασανε τα διαολια μου!!!Παω να βγω στο μπαλκονι να πιω πράσινο τσαι να ηρεμήσω...
Σι γιου!!
Σκίτσο:Δερμετζογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: