Online reading:

web stats

23 Φεβ 2007

Επιστολή διαμαρτυρίας

Δεν ξέρω τι προσπαθούν να κάνουν όλα αυτά τα χρόνια.Μειώνουν την ύλη,αλλάζουν ύλη.
Θυμάμαι στο δημοτικό είχαμε κατι παχιά (γκουμούτσες) βιβλία μαθηματικών,κείμενα Νεοελληνικης Λογοτεχνίας,Ιστορία κλπ.Έχετε παρατηρήσει καθόλου τα σημερινά;Καμία σχέση.
Μην ξαναλέω τα ίδια και γίνομαι βαρετή.
Προχθές έγραψα για το πόσο χάλια είναι τα σημερινά βιβλία στα σχολεία και επιβεβαιώθηκα απο την είδηση για το βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού.
Έδω θα διαβάσετε τι συμβαίνει.Δεν μας έφτανε η λογοκρισία,έχουμε και αυτό.
Μόλις διαβάστε το κείμενο,πηγαίνετε και αν θέλετε υπογράψτε την επιστολή διαμαρτυρίας για αυτό το βιβλίο.

4 σχόλια:

Adomiel είπε...

Αυτή τη φορά δε θα συμφωνήσω μαζί σου...! Τα καινουργια βιβλία δεν είναι τέλεια αλλά είναι πολύ καλύτερα από τα πρηγούμενα...! Κι όσο για την ύλη όχι μόνο δεν τη μειώνουν αλλά αντίθετα την αυξάνουν...! Αυτό δεν είναι κακό...! Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να μάθουν οτιδήποτε τους διδάξεις...! Οι δάσκαλοι είναι αυτοί που δυσκολεύονται και ενιότε οι γονείς, που θυμούνται τα δικά τους...! Οι εποχές όμως αλλάζουν...!

Όσο για τον όγκο των βιβλίων είναι πολύ λεπτότερα για τον απλό λόγο ότι κάποια όπως των μαθηματικών ή της γλώσσας π.χ. έχουν πια 3-4 τεύχη... οπότε τα πιτσιρίκια δεν είναι αναγκασμένα να κουβαλάνε γκουμούτσες... επίσης είναι πολύ πιο "ψηλά"... εγώ τα βρίσκω πολύ πρακτικά...!

Τώρα όσον αφορά το βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού υπάρχει λόγος και αντίλογος... μην συμπαρατάσεσαι ελαφρά την καρδία με τη μία χωρίς να ακούσεις την άλλη...! Κι εγώ σαφώς συμφωνώ με την άλλη... ποτέ δε θα υπέγραφα ένα τέτοιο κείμενο...!


Sorry για το σεντόνι και πάλι...!

Καλό Σ/Κ....

SilentSoul είπε...

Μην λες sorry καλή μου.Δεν γίνετε να συμπίπτουν οι απόψεις μας πάντα.

Εδω δεν γραφω για να χαϊδευω τα αυτια κανενός.Ο καθένας εχει την αποψη του και το σεβομαι.
Δεν γινετε να ειμαι αρεστη συνεχεια,ουτε να περιμενω καλα λογια απο τον καθενα σας.

Καλο Σαββατοκυριακο και σε σενα :)

Alitovios είπε...

Τσιριμπίμ μάλλον δεν έχεις καταλάβει τι γίνεται. Κάποιοι αποφάσησαν να βγάλουν από το βιβλίο όλα τα ψέμματα που εδώ και δεκαετίες μας πουλάνε πως η εκκλησία βοήθησε στην ελληνική επανάσταση και όλοι οι θρησκόληπτοι αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν. Αυτούς αφορούν οι διαμαρτυρίες στις οποίες παραπέμπεις. Είσαι σίγουρη πως συμφωνείς μαζί τους;

Περιπετών είπε...

Δεν συμβαίνει μόνο αυτό. Εκτός από τα ψέμματα έχουν αφαιρεθεί σε πολλά μαθήματα όλα τα "περιττά" στοιχεία. Δηλαδή αυτά που δεν χρειάζονται πρακτικά στην καθημερινότητά μας...Έτσι έχει γίνει η παιδεία από το δημοτικό μέχρι το πανεπιστήμιο. Κοιτάμε μόνο την χρηστική και υλική αξία. Δες πόσες ερωτήσεις κριτικής σκέψης και ανάλυσης απαντά σήμερα ένας μέσος μαθητής στα 12 χρόνια εκπαίδευσης και πόσες "χρηστικής γνώσης".