Online reading:

web stats

16 Οκτ 2007

Hairspray


Οτι και να πω για αυτη την ταινια θα ειναι λιγο και δεν θελω να την αδικησω.

Την λατρεψα απο το πρωτο λεπτο.
Λατρευω τα μιουζικαλς σε σημειο οταν ημουν μικρη να κλεβω κινησεις και με την βουρτσα της μαμας να καθομαι μπροστα στον καθρεφτη και να "ψωνιζομαι".
Εχω και καλλιτεχνική φλεβα μη το ξεχναμε αυτο.

Ο Τραβολτα ,ο Κρίστοφερ Γουόκεν ,η Κουίν Λατίφα αλλα και η Μισέλ Φάιφερ σε ρολους που προσωπικα εγω πρωτη φορα τους εβλεπα.
Λιγα λογια για την ταινία
Η έφηβη Τρέισι Τέρνμπλαντ λατρεύει τον χορό και ονειρεύεται να γίνει ένα από τα αστέρια ενός τηλεοπτικού χορευτικού σόου, που θα αναδείξει τη «Miss Hairspray». Ο τεράστιος κότσος- μοδα εποχης που έχει στο κεφάλι της και η μανία της για χορό φαίνεται όμως ότι δεν είναι αρκετά να την περάσουν στην οντισιόν που δίνει, αφού η στρογγυλή φιγούρα της είναι απωθητική στην τελειομανή και πρώην βασίλισσα της ομορφιάς Βέλμα φον Τασλ, που είναι υπεύθυνη του σόου και που προσπαθει να προωθησει την "ψωναρα" κορη της.Η Τρέισι θα τα καταφέρει και θα φέρει τα πάνω κάτω στη συντηρητική κοινωνία της Βαλτιμόρης, με την προσωπική της επιτυχία ως χορεύτρια, κερδίζοντας το ωραίο αγόρι και αλλάζοντας τις αντιλήψεις για τις αυστηρές διαχωριστικές γραμμές μεταξύ λευκών και μαύρων.

Σε ολα τα τραγουδια κουνιόμουν και τραγουδούσα σαν κουζουλή οπως και ο καλος μου διπλα μου.Μας ανεβασε πολυ η ταινια.Ειδικα στο τραγουδι "you cant stop the beat" του δωσαμε και καταλαβε.Οι διπλανοι μας ,δυο αγορια ,καθε φορα που επαιζε ενα τραγουδι λεγανε χαρακτηριστικα "οχι παλι γαμωτο" και το λεγανε τοσο δυνατα που τους ακουγαμε ολοι.Ηταν και οι μονοι δυσαρεστημένοι και φανηκε στο τελος που μονο εκεινοι τρεξανε προς την εξοδο ενω ολοι εμεις μειναμε ακομα και στους τιτλους,τους οποιους μας κοψανε ατσαλα γρρρ.Αναρωτιεμαι αν ξερανε τι εστι μουσικαλ και τι περιμεναν να δουν.Δεν ειχαν δει το "Grease".Μιας και αναφερθηκα σε αυτο το εκπληκτικό μουζικαλ,σίγουρα το "hairsray" αποτελεί συν στην καριέρα του Τραβόλτα, ο οποίος αποδεικνύει ότι σήμερα, σχεδόν 30 χρόνια μετά τον θρίαμβο του Grease, το μιούζικαλ μπορούμε να πούμε, του ταιριάζει ακόμα.
Το «Ηairspray» αποτελεί σταθμό στη φιλμογραφία του Τζον Γουότερς για πολλούς λόγους. Υπήρξε η τελευταία του ταινία με την απερίγραπτη μούσα του,και επι χρονια γειτόνισσα του, τραβεστί Ντιβάιν, η οποία πέθανε από απνοια στον υπνο του λίγες μόλις ημέρες μετά την έξοδο της ταινίας στις αίθουσες και η πρώτη του που πήρε χαρακτηρισμό PG από την επιτροπή λογοκρισίας, ενώ όλες οι προηγούμενές του είχαν χαρακτηριστεί ακατάλληλες.
Γεννηθείσα ως Γκλεν Μίλστεντ, η Ντιβάιν ποτέ δεν έκρυψε την macho πλευρά της, άλλοτε με τα αδιόρατα γένια δύο ημερών και πάντοτε με την αξιαγάπητη χοντροκοπιά της που την έκαναν τόσο ξεχωριστή και σήμα κατατεθέν των σημαντικότερων ταινιών του Τζον Γουότερς («Pink Flamingos», 1972, «Polyester», 1981, «Hairspray», 1988, κτλ.).
Δωστε ιδιαιτερη προσοχη επισης στις ερμηνείες αλλα και στις εξαιρετικες φωνες των ηθοποιών,εμαν προσωπικα με αφησαν άναυδη.Αυτα ειναι μουζικαλ οχι αστεια.
5/5

2 σχόλια:

Valandil είπε...

Αξίζει βέβαια να αναφέρεις ότι ειναι remake της ομώνυμης ταινίας του John Waters, με πρωταγωνίστρια την υπέροχη drug queen Divine ;)

SilentSoul είπε...

Εχεις δικιο σε αυτο που λες.
Το «Ηairspray» αποτελεί σταθμό στη φιλμογραφία του Τζον Γουότερς για πολλούς λόγους. Υπήρξε η τελευταία του ταινία με την απερίγραπτη μούσα του, τραβεστί Ντιβάιν, η οποία πέθανε από απνοια στον υπνο του λίγες μόλις ημέρες μετά την έξοδο της ταινίας στις αίθουσες και η πρώτη του που πήρε χαρακτηρισμό PG από την επιτροπή λογοκρισίας, ενώ όλες οι προηγούμενές του είχαν χαρακτηριστεί ακατάλληλες.
Γεννηθείσα ως Γκλεν Μίλστεντ, η Ντιβάιν ποτέ δεν έκρυψε την macho πλευρά της, άλλοτε με τα αδιόρατα γένια δύο ημερών και πάντοτε με την αξιαγάπητη χοντροκοπιά της που την έκαναν τόσο ξεχωριστή και σήμα κατατεθέν των σημαντικότερων ταινιών του Τζον Γουότερς («Pink Flamingos», 1972, «Polyester», 1981, «Hairspray», 1988, κτλ.).
Θα το κανω edit.
να σαι καλα που το επισήμανες :)