Online reading:

web stats

12 Οκτ 2007

Δεν μπορω να καταλαβω τις γυναικες...

Ειναι μια εκφραση που ολο και περισσοτεροι αντρες την λενε στις μερες μας.

Αλλοι να προσπαθουν να τις καταλαβουν μελετώντας και ζώντας τις, άλλοι παλι σκεφτονται πως δεν χρειαζεται και δεν τους νοιαζει.
Why bother?Women are just for fun και για να κανω παιδια.
Δεν ειναι ολοι οι αντρες ιδιοι ουτε και οι γυναικες σαφώς.Αυτο ειναι μια αλλη κουβεντα που θα κανω στο μελλον.

Εμμηνος ρυση πριν ,μετα και κατα την διαρκεια της.
Ειμαι στα τελειωματα του κυκλου μου οποτε σκεφτηκα να γραψω για οσα μας συμβαινουν αυτες τις ημερες που εσεις οι αντρες δεν εχετε και που δεν μπορειτε να καταλαβετε.why not;

Μερικες φορες τον μήνα το σωμα μας ειναι ετοιμο να εκραγει απο την κατακρατηση υγρών.Εχει κρατησει δηλαδη περισσοτερο νερο απο οσο θα επρεπε.Μια βολτα στην ζυγαρια θα σας πείσει,μιας και μπορει ν αδειξει 3 η 4 κιλα απο οσο πραγματικα ειστε χωρις να εχετε φάει κατι.Υπαρχουν πονοι στο στηθος και στην κοιλιακη χωρα.Το καλο της υποθεσης ειναι οτι αυτα τα κιλα δεν εχουν σχεση με λιπος αλλα με νερο.

Η έμμηνος ρύση ρυθμίζεται κυρίως από δύο ορμόνες οι οποίες παράγονται στις ωοθήκες, τα οιστρογόνα και την προγεστερόνη.Οταν τα οιστρογόνα βρισκονται στα υψη,το σωμα επαναστατεί.Κυρίως στις περιχοες που προαναφερα.Στηθος και κοιλια.Πρησμένο το πρωτο φουσκωμενη η δευτερη.Τα νεφρα κρατουν περισσοτερο Νατριο απο οσο πρεπει,με αποτελεσμα ο οργανισμος να κραταει περισσοτερο νερο για την διαλυση του.Σε εκεινη την φαση καλο ειναι να τρωμε ειδικα πριν την περιοδο πολλα φρουτα και λαχανικα οπως αχλαδια,μηλα,φραουλες,αγγουρια,κρεμμυδια ωμα (αν φαει και το ταιρι σας),πατατες,ρυζι,ζυμαρικά.Να αποφευγονται παστα αλλαντικά και ψαρια,ψωμι,σαλτσες και μπυρα που φυσικα εχουν και μεγαλη περικτικότητα Νατριου,αλατιου.Το μυστικο στην ολη φαση οσο και να φαινεται περιεργο ειναι να πινει η γυναικα οσο πιο πολυ νερο μπορει για να ισορροπήσουν τα υγρα που βρισκονται στο σωμα αλλα και να αποβληθεί περισσοτερο νατριο απο τα νεφρα.
Οι άντρες δεν καταλαβαίνουν τι είναι το προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο, αφού οι ίδιοι δεν το αντιμετώπισαν ποτέ.
Αποδίδοντας στο προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο τη συμπεριφορά σου, ο άντρας σου σου λέει ότι εχεις περιοδο και δεν τσακωνομαι μαζι σου, μόνο και μόνο επειδή διαφωνείς μαζί του. Έτσι, νομίζει ότι σε βγάζει off case, σύμφωνα με τους αντρικούς κανόνες του διαλόγου (ορισμενων αντρων ετσι;δεν τους βαζω ολους στο ιδιο τσουβαλι).Βεβαια αν κατσεις και του εξηγησεις αλλα και παλι δεν καταλαβαινει,απλα αδιαφορησε και δειξε του οτι δεν σε πειραζει οταν σου πεταει τα περι περιοδου.

Τουλάχιστον 46 ψυχοσωματικές διαταραχές ταλαιπωρούν τις γυναίκες λόγω της εναλλαγής των ορμονών τους λίγες ημέρες πριν από την εμφάνιση της περιόδου.

Τι είναι όμως το προεμμηνορυσιακό σύνδρομο

Αναφέρεται σε ένα σύνολο δυσάρεστων οργανικών και ψυχολογικών συμπτωμάτων, τα οποία εμφανίζονται περίπου μία με δύο εβδομάδες πριν από την εμμηνορρυσία και σχετίζονται άμεσα με τις ορμονικές μεταβολές που παρατηρούνται κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου του γυναικείου κύκλου. Στα συμπτώματα αυτά περιλαμβάνονται οι μεταβολές της διάθεσης, της όρεξης και διάφορες οργανικές ανωμαλίες.

Ο γυναικείος κύκλος χωρίζεται σε δύο φάσεις που σχετίζονται με την ωορρηξία, η οποία συμβαίνει περίπου στο μέσο του εμμηνορυσιακού κύκλου. Τα συμπτώματα παρατηρούνται πάντα στο δεύτερο ήμισυ του κύκλου και διαρκούν μέχρι το πέρας της περιόδου.

Το σύνδρομο μπορεί να εμφανιστεί οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής ηλικίας της γυναίκας, με κορύφωση της συχνότητάς του μεταξύ της δεύτερης και της τρίτης δεκαετίας της ζωής. Αν εκδηλωθεί μία φορά, τότε το πιθανότερο είναι ότι τα συμπτώματα θα συνεχίσουν να παρατηρούνται, με διαφορετική ένταση από κύκλο σε κύκλο, μέχρι την εμμηνόπαυση.

Υπολογίζεται ότι περίπου το 60% των γυναικών πάσχει από αυτο το σύδρομο, αλλά μόνο στο 5% τα συμπτώματα είναι τόσο σοβαρά, ώστε να περιορίζουν τις καθημερινές δραστηριότητες της γυναίκας.

Έχει συσχετιστεί με πολλά συμπτώματα (περίπου 150) σε διάφορα συστήματα του οργανισμού, αλλά πολύ σπάνια παρατηρούνται όλα στην ίδια γυναίκα.

Τα συμπτώματα εχουν ως εξης:

Μεταβολές της διάθεσης ή αγχώδεις εκδηλώσεις: κατάθλιψη, εριστική διάθεση, θυμός, κλάμα χωρίς ιδιαίτερο λόγο, απάθεια, συναισθηματική αστάθεια, μεταβολές της σεξουαλικής επιθυμίας, άγχος. Σε άλλες γυναίκες μπορεί να παρατηρηθεί τάση απομόνωσης από το κοινωνικό περιβάλλον.

Μεταβολές της όρεξης: μεγάλη επιθυμία για γλυκές ή αλμυρές τροφές, συνήθως σοκολάτα, καθώς και για λιπαρά τρόφιμα (οπως κρεπες και κρεας*)και αμυλώδη (οπως μακαροναδες και νουντλς).

Διαταραχές της προσοχής/αδυναμία συγκέντρωσης: σύγχυση, δυσκολία προσήλωσης, σε ατυχήματα λόγω αστάθιας(το πέσιμο της βδομάδας που λέγαμε ;) ), διαταραχές μνήμης, μείωση των εργασιακών επιδόσεων (κοινώς βαρεμάρα).

Ευαισθησία στους μαστούς, αίσθημα 'πρηξίματος' του σώματος, πρήξιμο κοιλίας, ημικρανίες , πονοι στην μεση, εμφάνιση ακμής, μεταβολές του επιπέδου ενεργητικότητας-εύκολη κόπωση,αϋπνίες, ναυτία.


Με λίγα λόγια έχουμε τα συμπτώματα μια εγκύου.

Το τσέκαρα και με την νύφη μου που γέννησε πρόσφατα.

Τωρα ξερετε αντρες,τι νιωθουμε και πως ειμαστε οταν ειμαστε στον "κύκλο" μας.
Οταν σας τριβόμαστε,οταν ζητάμε έναν γλυκό λόγο παραπάνω εκείνες τις μέρες να μην διστάζετε να μας ικανοποιείτε και εμείς ξιά μας.Αν ειστε εσεις καλοι με μας και εμεις θα σας το ανταπωδόσουμε αναλογα ;)

Its up to you :)

Cheers mate!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν αντί για να ζητάτε γλυκό λόγο, απλώς παίρνετε παράλογες αποφάσεις, μας βρίζετε ή αλλάζετε γνώμη κάθε 2 λεπτά, τι πρέπει να κάνουμε;

Ανώνυμος είπε...

Είχα ακούσει από έναν φίλο που είχε κάποιο πρόβλημα με μια δικηγόρο που της είχε αναθέσει υπόθεση, ότι του είπε κάποιος που τον ρώτησε σχετικά: "καλά, σε γυναίκα δικηγόρο πήγες; και αν έχει περίοδο;"

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ. ΟΠΩΣ ΕΓΩ Π.Χ
ΜΙΛΑΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ 1) ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ, ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΛΠ ΚΑΙ 2) ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΙΣΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ
THANKS
DEKA

Accursed είπε...

Πραγματικά, μας δίνεις με πολύ όμορφο τρόπο,να καταλάβουμε τι σας συμβαίνει τούτες τις μέρες.

Ανώνυμος είπε...

ΠΥΡ ΓΥΝΗ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ...
Πραγματικά έτσι ειναι,υπομονή λίγες μέρες,άλλωστε και εμείς οι άντρες έχουμε το θεματάκι αν η τεστοστερόνη είναι up...