Online reading:

web stats

26 Οκτ 2007

Εκτακτα νέα για την αστρονομια και τους αστρονομους ολοκληρης της υφηλίου!


Οι αστρονόμοι από την Ευρώπη και την Ασία αναφέρουν ότι ο κανονικά αμυδρός κομήτης 17P/Holmes είχε μια έκρηξη.
Εκει που ειχε 17 φωτεινότητα που σημαινει πως καποιος ισα ισα που το εβλεπε με τηλεσκοπιο,τωρα εχει φωτεινοτητα 3,1000000 φωτείνότερος,μπορει δηλαδη καποιος να το παρατηρήσει με γυμνό ματι ακομα και σε πολεις με μεγαλη φωτορύπανση.
Για να επιβεβαιωσεις αυτη την ανακάληψη,βγες εξω την νυχτα και κοιταξε βορειοανατολικά.



Ο κομήτης είναι στον αστερισμό του Περσέα ο οποίος είναι κάτω απο τον αστερισμό της Κασσιόπης.Οταν βρείτε αυτους τους αστερισμούς θα δείτε ένα φωτεινό κίτρινο αστέρι.
Ένα τηλεσκόπιο αποκαλύπτει τη θαμπή κορώνα που περιβάλλει τον κομήτη.
Για οσους ειναι εξοικειωμένοι με τους αστερισμους θα παρατηρησουν οτι ο γνωστος Περσέας δεν ειναι οπως τον παρατηρουσαν μεχρι τωρα.
Το χρυσό χρώμα του πυρήνα του κομήτη Holmes είναι πιθανών το χρώμα του φωτός του ήλιου που διασκορπίζεται στην σκόνη του κομητη,ενώ το πράσινο περιθώριο πιθανό δηλώνει μια ατμόσφαιρα πλούσια σε διατομικό άνθρακα και σε κυάνιο (ουσίες που βρίσκονται σε πολλούς πράσινους κομήτες).
Οποτε καταλαβαινετε πως σημερα εχει παρατηρηση αυτου του φαινομενου απο ολους τους ερασιτεχνες αστρονομους και οχι μονο σε ολοκληρο τον κοσμο.

****

Ο κομήτης θα παρατηρηθεί από το Γεροσταθοπούλειο Πανεπιστημιακό Αστεροσκοπείο αυτές τις ημέρες. ΄Οσοι επιθυμούν να έρθουν στο αστεροσκοπείο, αυτό θα είναι ανοιχτό για το κοινό σήμερα Παρασκευή και ώρα μετά τις 10 μ.μ.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα
http://www.spaceweather.com/comets/gallery_holmes_page2.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια: