Online reading:

web stats

6 Σεπ 2007

RIP Luciano Pavarotti


Στον κοσμο των Αγγελων,ο σημαντικότερος τενόρος της γενιάς του, ο πολυαγαπημένος μου Λουτσιάνο.

Εφυγε σήμερα τα ξημερώματα ,απο τον κόσμο μας σε ηλικία 71 ετών μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.

Ο διάσημος τενόρος έπασχε από καρκίνο στο πάγκρεας και παρουσίασε υψηλό πυρετό από τις αρχές Αυγούστου. Ωστόσο, στις 25 Αυγούστου είχε πάρει εξιτήριο, και έκτοτε βρισκόταν στη βίλα του, στη Μοντένα.

Όμως, από την Τετάρτη τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για σοβαρή επιδείνωση της υγείας του Παβαρότι, και όπως αναφέρει το πρακτορείο Ansa, ο τενόρος πέθανε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το θάνατο του Παβαρότι επιβεβαίωσε και ο μάνατζέρ του Τέρι Ρόμπσον, μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερ.

Η είδηση του θανάτου του μεγάλου αυτού τενόρου ανάγκασε την αστυνομία της Μοντένα να αποκλείσει την περιοχή που βρίσκεται η βίλα του Λουτσιάνο Παβαροτι, για να εμποδίσει τους θαυμαστές του να πλησιάσουν.

Τον Ιούλιο του 2006 ο Παβαρότι υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στη Νέα Υόρκη και από τότε αποσύρθηκε στη Μόντενα, ακυρώνοντας όλες τις εμφανίσεις του.

Στις αρχές του καλοκαιριού η σύζυγός του, Νικολέτα, είχε δηλώσει στη διάρκεια εκδήλωσης προς τιμήν του στην Ισκια, ο Παβαρότι αισθάνεται καλά. "Ποτέ δεν ξέρεις με αυτήν την αρρώστια. Ο Λουτσιάνο πάει καλά, ολοκλήρωσε τον πέμπτο κύκλο χημειοθεραπείας", είχε πει χαρακτηριστικά.

Λιγα λογια απο το βιογραφικό του

Γεννήθηκε στη Μοντένα της Ιταλίας στις 12 Οκτωβρίου 1935 και ηταν το μοναχοπαιδι ενος αρτοποιου.
Οταν ηταν μικρος, ο αθλητισμός απασχολούσε ένα μεγάλο μέρος του χρόνου του.
Στην πραγματικότητα, κέρδισε φήμη ως μέλος της ομάδας ποδοσφαίρου της πολης του,ενα παιχνιδι που επαιζε παθιασμενα. Τραγούδησε αρχικά στις χορωδίες της Μοντένας με τον πατέρα του, έναν ένθερμο εραστή της όπερας και ταλαντούχο ερασιτέχνη.

Ο Maestro Pavarotti αφιερώνεται στην ανάπτυξη σταδιοδρομιών νέων τραγουδιστών, και διεύθυνε μόνο τις κύριες κατηγορίες σε όλο τον κόσμο.

Το 1982, άρχισε έναν τρέχοντα διεθνή φωνητικό ανταγωνισμό που καταληξε με τις καλυτερες αποδόσεις στη Φιλαδέλφεια.

Ο δεύτερος ανταγωνισμός το 1986 συνέπεσε με τη 25η επέτειο της σταδιοδρομίας του. Για να γιορτάσει, έφερε τους νικητές εκείνου του ανταγωνισμού στην Ιταλία για ενα gala ερμηνείας του Λα Μποχίμ στη Μοντένα και στη Γένοβα ,η οποια κατέληξε στην ιστορική επίσκεψή του στην Κίνα, που εξιστορήθηκε κατά γράμμα στην ταινια Distant Harmony (Απομακρη Αρμονία).
Φωτισμένη από την ακτινοβόλο προσωπικότητά του και ωθημένη από την αγάπη του για τη ζωή ,η χρυσή φωνή του Luciano Pavarotti ξεπερνά τους τοίχους οπερών για να φθάσει μέσα σε κάθε καρδιά και μυαλό.

Αιωνία του η μνήμη

Caruso



Δυο αγαπες μου.
Pavarotti και ο Barry White

Δεν υπάρχουν σχόλια: