Online reading:

web stats

14 Μαΐ 2007

Ωραια που ναι τα Χανια..

Για την ωρα αφου απο τον επομενο μηνα θα ειναι γεματα τα παντα,τουλαχιστον οσες οικογενειες δεν εχουν παιδια με πανελληνιες.

Παραυτα,χθες που πηγαμε Μαραθι (Ακρωτηρι) ηταν γεματα τα παντα απο παραλιες (δυο ειναι),μεχρι οι ταβερνες διπλα απο αυτες.
Αυτο που μυριζες δεν ηταν ιωδιο,αλλα τηγανιλα απο τα τηγανιτα.Παει και το Μαραθι.Το κανανε σαν τα μουτρα τους.Ηταν που ηταν η αμερικανικη βαση εκει ηρθαν και οι γαμωταβερνες να χαλανε τελειως την αισθητικη της παραλιας.Και που εισαι ακομα...

Ηταν εξαιρετικη στιγμη η φαση με τις χηνες.Ειχαμε στησει την μινι σκηνουλα,ειναι απο αυτες που ειναι μιση σκηνη απλα για τον ηλιο,και εκει που ρεμβαζαμε και χαλαρωναμε με τον καλο μου ξαφνικα ακουμε τα κραξιματα των χηνων και πλαπ πλαπ περασαν πανω απο την σκηνη.Η οικογενεια του χηνου προφανώς θυμόταν οτι εκει που ειχαμε βαλει την σκηνουλα ηταν το μονοπατι τους προς την θαλασσα οποτε και μας "πηδηξαν" και κατευθυνθηκαν προς την θαλασσα οπου και πλατσουρισαν.Την μηχανη την ειχαμε στην τσαντα για να την προφυλαξουμε απο την αμμο,αφου στο ελαφονησι ειχε φαει μπολική και μαλλον πως εχει προβλημα γιατι ακους κριτς κριτς οποτε γυριζεις το κουμπι επιλογων,οποτε δεν τραβηξαμε την φαση.Δεν υπηρχε μερος να κατσουμε στην παραλια.Παντου ομπρελες,αλλο κακο και αυτο.Βρηκαμε μια γωνιτσα και εκει βαλαμε τα πραγματακια μας.Δεν ειχαμε σκοπο να κλεισουμε το δρομακι για τους υπεροχες αυτες χηνες.Ενιγουει...

Το Σαββατο οπως ειχα πει θα μαζευομασταν στου Χριστου για Eurovision night.
Περσι ειχαμε παει στο σπιτι του Βαγγελη και της Αννας μιας υπεροχης οικογενειας πια αφου προστεθηκε και η μικρη Ελενη πριν μερικους μηνες.Ειχαμε ψηφισει τα τερατα και γουσταραμε τρελλα που βγηκαν στο τελος.Το Σαββατο που λετε τελικα δεν επαιξαν κρεατικα αλλα σαλατες και πιτσες και για να κατανοήσετε ποσο υγιεινά τρωμε μεινανε οι σαλατες :ρ και εξαφανιστηκαν οι πιτσες χιχιχ.
Ψηφίσαμε την Βουλγαρια και την Σερβια.
Η Ελλαδα εβαλε 12 στην Βουλγαρια οποτε πηγε καλα η πρωτη ψηφος μας ενώ βγαινοντας η Σερβια πρωτη νιωσαμε πως πηγε καλα και η δευτερη παροτι δεν ειχε να κάνει με τον συγκεντρωτικό απολογισμό.
Ειναι σαν εθιμο να ψηφιζουμε αυτο που μας αρεσει και πια μαλλον θα γινει εθιμο να μαζευομαστε για την Eurovision και να γινετε χαβαλες.Το τι κραξιμο ριξαμε δεν το φανταζεστε.Ειδικα με την αποστολη της Αγγλιας,έλεος πολυέλαιος.Και η Ουκρανια το εφαγε το κραξιματακι της αλλα για να λεμε και αληθειες,μπορει εκεινοι τα ηταν σουργιελα αλλα το τραγουδακι θα παιχτει σε ολα τα κλαμπακια και μαγαζια αυτο το καλοκαιρι.

Ξαναπερνάω στην χθεσινή μερα.
Κυρική πρωϊ δεν ειχαμε κουραγιο να σηκωθούμε αλλα ειχαμε να παμε για το προγραμμα "Praksis".Ποδηλαταδα στην πολη μας με τα παιδια του δημοτικου και τα αυτιστικά παιδια του ειδικού σχολείου.
Σας ειπα πως ειχα να πιασω ποδηλατο χρονια ε;
Χθες ομως πετουσα πανω σε ενα απο αυτα.Ημουν στο τελος της πορειας για να εχω το νου μου σε κατι μικρα παιδακια αλλα και στα αυτοκινητα τα οποια αν δεν ηταν οι αστυνομικοι να μας συνοδευουν μπορει να ειχαμε και προβλημα.
Ηρθαν δημοσιογραφοι απο τοπικα καναλια και εφημεριδες,τραβηξαν πλανα,δωσανε συνεντεύξεις.
Ετοιμοι... φρρρρρρρ η σφυριχτρα ....παμε.
Η εναρξη εγινε στην πλατεια Δικαστηριων και η καταληξη ηταν στο στρατοπαιδο Μαρκόπουλου για να στησουν το πανό τους τα παιδια του 20ου δημοτικού σχολείου που συνοδευαμε.

Το θεαμα με τα ποδηλατα στους δρομους ηταν απερίγραπτο.
Η Σκαλιδη,η Κυδωνιας και αλλοι κεντρικοι δρομοι γεμισαν ποδήλατα.Οι οδηγοι δυσανασχετουσαν επειδη τους κοβαμε την φόρα,αλλοι χαμογελουσαν γιατι τους αρεσε η εικονα,αλλοι χειροκροτουσαν,αλλοι μας ζητουσαν πληροφοριες για τους ΠοδηΛάτρεις,το εγραφε το πορτοκαλι φοσφοριζε τζακετ που φορουσαμε εμεις οι εθελοντες του προγραμματος,αλλα και οι δασκάλοι των σχολείων,ρωτουσαν για το προγραμμα.

Την αλλη Κυριακη εχουμε πάλι ποδηλαταδα.Αν δεν κανω λαθος θα συνοδευουμε ατομα απο το θεραπευτηριο Ψυχικων Παθησεων.Θα δουμε..

Το σημερινο δημοσιευμα για την χθεσινη ποδηλαταδα απο τα Χανιωτικα Νεα.
"Ποδηλατάδα από μικρούς και μεγάλους

Μια ευχάριστη βόλτα με τα ποδήλατά τους στους κεντρικούς δρόμους των Χανίων, μπροστά από τα ιστορικά μνημεία της πόλης και με κατάληξη ένα χώρο που η τοπική κοινωνία επιθυμεί να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου πραγματοποίησαν χθες δεκάδες παιδιά αλλά και μεγαλύτεροι.
Η ομάδα “Ποδηλάτρεις” στα πλαίσια προγράμματος του υπουργείου Νέας Γενιάς και τα παιδιά του 20ού Δημοτικού Σχολείου Χανίων και του Ειδικού Σχολείου για αυτιστικά παιδιά στα πλαίσια του προγράμματος “Καλλιπάτειρα” συνεργάστηκαν για την πραγματοποίηση της εκδηλωσης που προέβλεπε εκκίνηση από την πλατεία Δικαστηρίων, πέρασμα μπροστά από τα μνημεία της πόλης και κατάληξη στο στρατόπεδο Μαρκοπούλου.
“Ως ομάδα «Ποδηλάτρεις» υλοποιώντας το πρόγραμμα του υπουργείου Νέας Γενιάς, μαζί με το 20ό δημοτικό σχολειο Χανίων και το Eιδικό σχολείο αυτιστικών που υλοποιούν το πρόγραμμα «Καλλιπάτειρα» συνεργαστήκαμε και πραγματοποιήσαμε με τα ποδήλατά μας μια ποδηλατική πορεία στους δρόμους των Χανίων καταλήγοντας στο χώρο του στρατοπέδου Μαρκοπούλου, που αποτελεί χώρο διεκδίκησης για πράσινο και σχολείο” ανέφερε ο κ. Γιώργος Τσέκος.
Ανάλογη πορεία με ποδήλατα στους δρόμους της πόλης πραγματοποιήθηκε από την Επιτροπή Ειρήνης με τη συμμετοχή παιδιών και ενηλίκων."
Τραβηξαμε και εμεις φωτογραφιες οποτε να εισαστε συντονισμενοι χεχεχ.Τωρα που το σκεφτομαι πολλα ποστ θα ειναι μονο φωτογραφιες.Το Ελαφονησι,η χθεσινη ποδηλαταδα,"Το φεγγαρι στην ρόδα".

Του χρόνου θα αναλάβουμε το συμποσιο των βιβλιοδιαδρομών (Bookcrossing)ή οπως την ονομασαμε προσωρινα , την Κρητική μάζωξη των βιβλιοδιαδρομών,ενα συμποσιο που περιμενουν πολλοι πως και πως.
Ναι αποφασισαμε να το αναλαβουμε και θα παω σε λιγο και στο φορουμνα το ανακοινωσω μιας και σε μενα το αναθεσε η οργανωτικη επιτροπη στην οποια ειμαι και εγω ;ρ.
Ε ρε τρεξιμο που θα εχομε του χρονου!Θα ειναι ομως ενα συμποσιο που θα μεινει αξεχαστο :).
Οσοι απο εσας θελετε να βοηθησετε,αν ειστε συγγραφεις,αν εχετε καποια δημιουργική ιδεα,αν εχετε ξενοδοχειο,αν εχετε τυπογραφειο,αν ειστε απο τα Χανια,ή απο οποιοδηποτε μερος της Κρητης και Ελλαδας μπορειτε να μου στειλετε ενα email ,βρισκετε στην πρωτη σελιδα του ιστολογιου μου.

Σημερα εχει μαθημα διαβασμα,εργασιες.Το βραδυ συναντηση με τους ΠοδηΛάτρεις.


Αυταααα for now.

Σας χαιρετω γιατι εχω μάθημα.

Φιλουρες τσι μουρες.Τσαααοοοοοοοοοοοεοεοεοεοεο!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Ευγενία,

ευχαριστώ για το υπέροχη οικογένεια.

Να υπογραμμίσω ότι οι Ουκρανοί είχαν το πιο ευχάριστο τραγουδάκι και μας υπενθύμισαν ότι ο διαγωνισμός τραγουδιού είναι γιορτή και όχι κηδεία.

Κατά τ' άλλα ο Σαμπρέλ είχε μεγάλη περιφέρεια και δεν έπρεπε να φορέσει τόσο μεγάλη ζώνη (τάδε έφη Φιλήμων)...