Online reading:

web stats

31 Μαρ 2007

Ξεκουραση και αραλικι


Hello.
How are you today?
Ευχομαι και ελπιζω να ειστε ολοι καλα τουλαχιστον απο αποψη υγειας.

Χθες ηταν μια πανεμορφη βραδυα.Του δωσαμε και καταλαβε παλι.Με σηκωσε ο δασκαλος για μια bachata ,και μια απο τις δασκαλες μας,σηκωσε τον Χρίστο για Rumba.Ξεβιδωθηκαμε στην disco κανοντας δικες μας παραλλαγες,οπως να παντρευουμε σαλσα,μαμπο μερενγκε κλπ με τα βηματα της ντισκο.Πολυ γέλιο αλλα ηταν πετυχημενες οι αλλαγες.
Μου κανανε και κοπλιμεντο για τον τροπο που χορευω χεχε.Μοιαζω λεει ,λες και κανω χρονια χορο χιχιχ φανταστειτε ποσο κουνιομουν για να το πει (εκτος και αν με δουλευε που δεν το νομιζω γιατι και αλλοι εχουν την ιδια αποψη).
Δυστυχως δεν ειχαμε μαζι την ψηφιακη για να τραβηξουμε αποσπασματα και απο το oriental show, και απο τις χορευτικες μας ικανοτητες αλλα μια ιδεα για το τι γινετε στην Νυχτεριδα καθε δευτερη Παρασκευη μπορειτε να το δειτε ειτε στην ιστοσελιδα της σχολης ειτε στο μπλογκ του Χρίστου.Βασικα εκεινος ειναι καλυτερος στις περιγραφες οποτε και πολλα απο τα δρώμενα τα γραφει εκεινος.
Σημερα εχουμε μάθημα 7-8 και ανυπομονούμε.Δεν υπαρχει καποιο συγκεκριμενο προγραμμα για tonight.Οτι μας κατσει.Ειτε σπιτι για ταινια ειτε εξω για κανενα ποτακι αλλα χωρις να το ξενυχτισουμε γιατι την Κυριακη εχει εκδρομουλα με τους ποδηλατρεις.

Να περασετε ενα εξαιρετικο διημερο.Μην μενετε στο σπιτι ακομα και αν βρεχει εκτος αν θελετε να σαπισετε στον υπνο.Εκμεταλευτειτε τον χρονο που εχετε για να κανετε οτι δεν μπορειτε να κανετε κατα την διαρκεια της βδομαδας λόγω του φορτωμενου προγραμματος σας (σας νιωθω).
Να χαμογελατε και να σκεφτεστε θετικα και αν δεν μπορείτε προσπαθήστε το.Ποτε δεν θα παψω να το λεω αυτο.Μετα απο μια καταιγιδα ερχεται ενας υπεροχος ηλιος.Μετα απο ενα δακρυ ερχεται το χαμογελο.Ας ακουγεται ρομαντικο και ας φαινομαι εκτος πραγματικοτητας.

Να μου προσεχετε κουτσουνακια μου.

Besos

30 Μαρ 2007

Γκαντεμιας το αναγνωσμα



Καλα πλακα με κανεις;

Γινετε καθε μερα να συμβαινει και απο κατι;Μα καθε μερα;

Οχι δεν εχω αρνητικη διαθεση,ισα ισα.

Ειμαι πολυ καλα ,η οικογενεια μου ειναι καλα,τρεχω με τις εργασιες της σχολης σαν τον Βεγγο,ερευνω,μελετω,παραδιδω projects κατι που φυσικα γουσταρω παρα πολυ γιατι με κραταει σε εγρήγορση και ανεβαζει την αδρεναλινη μου στα υψη.

Ξεκιναω απο την Δευτερα.

Κανενα απο τα δυο ξυπνητηρια δεν χτυπησε.
Ουτε του κινητου,ουτε το επιτραπεζιο.
Το ενα το εχω βαλει στις 7 και το δευτερο 7 και μιση το πρωι.
Το βαζω νωρις γιατι θελω την ωρα μου οχι για να καλοπιστω αλλα για να φτιαξω το καφεδακι μου,να ανοιξω την τηλεοραση η το ραδιο,να φτιαξει η διαθεση μου βρε αδελφε και μεχρι της 8μισι να ειμαι ετοιμη για να παρω το λεωφορειο που φευγει 8:45 απο την Τραπεζα Ελλαδος απεναντι απο την Αγορα (μεσα στην λεπτομερια ειμαι η κουζουλή).
Ανοιξα τα ματια μου ακριβως 8 μισι!!
Ειχα χωθει κατω απο το παπλωμα και δεν ειχα καταλαβει πως ηταν μερα.Ποτε σηκωθηκα ποτε ντυθηκα ποτε εφτασα στην σταση (την δευτερη που κανει μολις ξεκινησει)δεν καταλαβα.Το προλαβα ευτυχως.Μηπως να ασχοληθω με το τρεξιμο; ουφ!Τεσπα.

Το μεσημερι στην σχολη μαθαινω πως ενας καθηγητης ειχε δωσει εργασια.Μια δημοσκοπηση που αφορουσε προθεση ψηφου.Μια φορα ελλειψα απο το μαθημα του και εδωσε εργασια χωρις να μου το πει κανεις.Το εμαθα εντελως τυχαια.Προσπαθησα να μπω σε καποια ομαδα αλλα ηταν ολες γεματες.Η παραδοση της εργασιας δεν ηταν υποχρεωτικη αλλα αν την εκανες θα συμπληρωνες το 30 % του τελικου βαθμου,σαφως και ηθελα να εμπλακω σε αυτη.Αρχισε το αγχος για μενα.

Το βραδυ πηγα πρωτη φορα στην συναντηση των ποδηλατρων,ηταν και ενας τροπος να δω τον καλο μου.
Ηταν μια συναντηση ακρως ενδιαφερουσα.Σχεδιαζουν ενα παιχνιδι τον Μαιο,μεσα στην πολη με τα ποδηλατα.Μην γελασετε με αυτο που θα σας πω,αλλα η εχω ξεχασει πως να κανω ποδηλατο,η απλα το φοβαμαι.Μη γελας σε βλεπω :(!!!Αλλα θα δανειστω ενα ποδηλατο μεχρι να φτιαξω το δικο μου,για να κανω εξασκηση μεχρι τοτε.Μικρη απο οσο θυμαμαι τον εαυτον μου ειχα ποδηλατο.Εχω φαει τα γονατα μου και ηταν αιτια το ποδηλατο και το ποδοσφαιρο (τερματοφυλακας).

Απολογισμος μερας κακα vs καλα : 2-1

Τριτη

Ξυπνησα κανονικα αυτη την φορα.Ειχα βαλει και τριτο ξυπνητηρι.Την μαμα μου ;ρ η οποια ξυπναει απο τις 6μισι για να ειναι στην δουλεια 7:15.Καποια στιγμη θα γραψω για τις τελευταιες εξελιξεις με την δουλεια της.Καλες ειναι ;)
Η Τριτη ειναι η πιο γεματη μερα της εβδομαδας απο ολες τις αποψεις.Μαθημα απο τις 9 μεχρι 8 το βραδυ σε 2 διαφορετικα κτηρια.Η μερα ηταν μουντη και ετοιμαζοταν για πολυ νερο κατι που τελικα δεν εγινε.Ολα πηγαιναν περιφημα,μεχρι την στιγμη καπου στις 4ις το μεσημερι και αφου ειχα ενα τεταρτο κενο,ειπα να πεταχτω στο μηχανογραφικο να εκτυπωσω σημειωσεις για να εχω κατι να διαβαζω μεχρι να παρουμε τα βιβλια.
Μολις τελειωσα ειπα να φυγω για να μην αργησω στην επομενη διαααλεξηηη.
Παταω κατι νερα στην σκαλα οπως την ανεβαινα,και για να μην πεσω το δεξι ποδι κρατησε κοντρα πανω στο τεταρτο σκαλοπατι και το αριστερο κρατησε κοντρα στο τριτο,ετσι οπως γονατισα στα σκαλοπατια και με τα χερια μου γεματα απο χαρτια,στηριχτικα στην αναποδη πλευρα της αριστερης παλαμης.
Πολυ πονος.Παρα πολυ πονος.
Αναμαζευτηκα σιγα σιγα,φοβουμενη μηπως υπηρχε κανενα σπασιμο με το ενα γονατο να εχει χτυπησει με δυναμη πανω στην ακρη του σκαλοπατιου.
Καποιος φοιτητης ακουσε τον γδουπο και γυρισε να δει τι ηταν,με ειδε ανασηκωνομουν και που κρατιομουν να μην ουρλιαξω.Με ρωτησε αν ηθελα βοηθεια.Του ειπα πως ολα ηταν καλα,παροτι δεν ηταν και γυρισε στην δουλεια του,ντραπηκα κιολας που σαν μοσχαρα γλιστρισα.
Δεν μπορουσα να παρω τα ποδια μου μα σιγα σιγα εφτασα στην αιθουσα που ειχαμε μαθημα.Ηταν αδεια,ο καθηγητης ηταν αρρωστος μου ειπε ενας μεταπτυχιακος που καθοταν στο γραφειο, αλλα να μην φυγω γιατι θα ερχοταν καποιος αλλος.Καθησα σε μια καρεκλα,σε καποια αλλη διπλα αφησα σημειωσεις,τσαντα.Κοιταξα τα σημεια που ενιωθα πονο.Στο δεξι ειχα ματωσει με αποτελεσμα να λερωθει το πατελονι,στο αριστερο ηταν γδαρσιμο αλλα η πληγη ηταν χαμηλα στο σημειο της καλτσας η οποια ειχε ποτιστει με αιμα.
Ειχα ακομα γυρω στις 4ις ωρες μάθημα με τις δυο τελευταιες να αφορουν εργαστηριο που αν το εχανα θα επαιρνα απουσια.
Φλυαρω μου φαινεται.Οποτε να σας τελειωσω την ιστορια.
Εφυγα για να παω σπιτι αφηνοντας πισω μου το εργαστηριο.Εστειλα στον καθηγητη mail αναφεροντας επιτυχη ολοκληρωση των εργαστηριακων ασκησεων το περσινο εαρινο εξαμηνο και οτι το μονο που ελειπε ηταν η προφορικη εξεταση.Μου απαντησε.Δεν πηρα απουσια γιατι δεν χρειαζεται να ξανακανω το εργαστηριο.Ανακουφιση.
Μιλησα στο msn με μια συμφοιτητρια μου.Της ειπα το προβλημα που ειχα με την ερευνα και μου προτεινε να μπω στην δικια τους ομαδα μιας και ειχαν βαλει ενα ατομο που ηταν περσι στην σχολη ενω φετος ειναι Αγγλια (κομπινα χιχι).
Αναρωτιεμαι αν ο Μερφυ με παρακολουθει απο ποθες και γελαει με τις ψυχρολουσιες.
Βεβαια,δεν ειχα κουραγιο να παω στην Πολιτεια για το λατιν παρτυ ουτε και ο καλος μου αφου ηταν πνιγμενος με την δουλεια του.

Απολογισμος ημερας 1-2

Τεταρτη

Δεν ειχα να παω στην σχολη αλλα να παρω τα εντυπα για την δημοσκοπηση και να κατεβω στην λεωφορο Κισσαμου,κοντα στο σπιτι μου,αφου πρωτα μαζευοταν η ομαδα στο Εverest.
Οταν εχω αγνοια για καποιο θεμα,ειμαι γεματη ερωτησεις και προβληματισμους.Δυστυχως κανενα απο τα παιδια δεν ειχε απαντηση στις αποριες μου.Απλα τους ενοιαζε να βρουν ατομα και να κανουν την ερευνα.Δεν μπορω την ανοργανωσια,με τιποτα.
Θα μου πεις ομως,σκασε και κολυμπα,αλλωστε παλι καλα που βρηκες να χωθεις.
Εσκασα και χυθηκα στην λεωφορο Κισσαμου ρωτωντας τον καθε περαστικο.Δυσκολη φαση.Μολις τους διαβαζα τις ερωτησεις γειιιαα σας,εξαφανιζολ.Μετα δυσκολίας απαντηθηκαν και τα δεκαπεντε εντυπα τα οποια περιειχαν τεσσερις σελιδες το καθενα.Ειδα την απογοητευση των ανθρωπων για ολα τα κομματα και απο τις απαντησεις τους παρατηρησα μετακινηση ψηφοφορων απο τα μεγαλα κομματα στα σχετικα μικρα,οπως το ΛΑΟΣ.Μικρο δειγμα πηρα θα μου πειτε μα και τα αλλα παιδια απο την ομαδα το ιδιο συμπεραναν.
Γυρισα σπιτι κοντα δυο το μεσημερι.Εκανα ενα ντουζακι και ετοιμαστηκα ξανα γιατι ειχα μαθημα απο τις τεσσερις μεχρι τις οκτω,Γραμμικο Προγραμματισμο και Αναλυση Δεδομένων.

Παλι μπλαμπλαριζω (δικια μου λεξη).
Η μερα τελειωσε με πιτσα και ταινια στο σπιτι του καλου μου αντι να παμε για το καθιερωμενο latin παρτυ της Τεταρτης στο Gravity.
Δεν θα μπορουσε να τελειωσει καλυτερα ;)
Αν και ουσιαστiκα, η μερα μου τελειωσε καπου τρεις το πρωι,αφου κατέγραψα, μόλις με γυρισε σπιτι,ολα τα ερωτηματολογια σε φορμα excel,τα στειλα με mail στον καθηγητη, για να παραδοσω τα χειρογραφα την επομενη μερα.

Απολογισμος 0-1

Πεμπτη

Πηγα σχολη,παρακολουθησα διαλεξεις,παρεδωσα τα ερωτηματολογια και μια εργασια,πηγα στην βιβλιοθηκη πηρα βιβλια,γυρισα σπιτι και πηγα να μαγειρεψω.
Αναβω το φως του απορροφητηρα .Παφ.Παφφφ;φτουυυ καικε το λαμπακι.
Τρωω και στο καπακι με πιανει καουρα και λοξυγκας.Ο συνδιασμός αυτών των δύο ειναι άσχημος.Ειδικα οταν ο λοξυγκας κραταει σχεδον ωρα.Ευτυχως σταματησε λιγο πριν παω με τον καλο μου σινεμα.Πηγαμε και ειδαμε "Τον Πανα" (ετσι λεγεται;),αρκετα καλη ταινια.
Η βραδυα τελειωσε καπως περιεργα.Απο την δικια μου μερια.Χαλαστηκα με κατι που δεν θα επρεπε να με χαλασει.Θελω διορθωμα σε αυτο γιατι επηρεαζω και αλλους με την διαθεση μου..


Απολογισμος 2-0

Σημερα Παρασκευη λιγο τρεξιμο.Δεν εχω μαθημα παρα μονο το παρτυ της σχολης χορου το βραδυ.Τωρα τελειωνω και μια εργασια και καλες γιορτες.
Πηγα να κανω update στο Νοκια Ν80 που εχω για να ξεκινησω να το χρησιμοποιω.Σταματησε στην μεση η αναβαθμιση,επειδη η ΔΕΗ σκεφτηκε να διακοψει για λιγο την παροχη ρευματος.
Το τηλεφωνο δεν ανοιγει απο τοτε.Πρεπει να παω σε εναν αντιπροσωπο της Νοκια.
Σκατα με μουζμουλα.
Πανω που ειχα αρχισει να πορωνομαι με τις δυνατοτητες αυτου του κινητου.
Γκαντεμιααααα!!!!

Απολογισμος 1-0 για την ωρα

Αποφασισα να μην παω στο Συνεδριο του Bookcrossing που γινετε στην Αθηνα 13-15 Απριλη αν και το επιθυμουσα απο τοτε που ανακοινωθηκε συν του οτι θα γνωριζα απο κοντα bloggers-bookcrossers και συγγραφεις.
Πολλα τα λεφτα για τοσες λιγες μερες.Εκει που θα εκανα το Χανια -Αθηνα-Χανια με 99ε ,τωρα αυτη η διαδρομη κοστιζει 260ε δηλαδη 3ις μερες θα μου κοστισουν γυρω στο πεντακοσαρικο (και βαλε) και δεν μου περισσευουν για να τα σκορπισω ετσι.
Στο Συνεδριο Αστρονομιας ομως που θα γινει στην Πατρα τον Οκτωβριο θα παω και με τιποτα δεν προκειται να το χασω,μα με τιποτα.


Θα ηθελα επισης να σχολιασω καποιες καταστασεις στην μπλογκοσφαιρα αλλα απο την αλλη,καλυτερα να μην το κανω.Οτι ειχα να πω υπαρχει σε σχολια που αφησα.
Μακαρι να ληξει το θεμα εκει .Αρκετα το ξελαστιχωσανε, για να μην πω καποια αλλη λεξη που στο τσακ ειμαι να γραψω.
Ειναι καποια πραγματα που δεν χρειαζονται αναλυση.
Μετα την αναλυση ερχεται η κατινια και απο δαυτη υπαρχει μπολικη εδω μεσα και ειναι κριμα γαμωτο.Εχει χαθει η εννοια του blogging και αναζητειτε.Ολοι ψαχνουν μια ευκαιρια να γινουν γνωστοι εκτος των τοιχων του διαδικτιου και τα κανουν μπαχαλο.Ετσι θα μου πεις δεν γινετε και εξω γιατι οχι και εδω;
Δεν θα επιτρεψω ομως να μειωνουν την γυναικα και θα με βρισκουν μπροστα τους οσοι το κανουν.Γιατι και η γυναικα ειναι ανθρωπος.



Γιατι γυναικα ειμαι και εγω.

26 Μαρ 2007

Suavemente-Crespo

Αυτο ειναι απο το αγαπημενα τραγουδια του καλου μου και εμενα.Οποτε ακουμε λατιν μουσικη στο αμαξι,ψαχνουμε να βρουμε σε πιο φακελο με mp3s ειναι και μετα...κουνημα και τραγουδι χιχι.Το εχω βαλει και εδω στο μουσικο μου κουτι απειρες φορες :)

Αυτη ειναι η κανονικη εκτελεση


Αυτη ειναι η μιξαρισμενη εκτελεση.


Suavemente, besame
que quiero sentir tus labios
besandome otra vez.
(Suave)Besame , besame
(Suave)Besame otra vez
(Suave)Que quiero sentir tus labios
(Suave)Besandome otra vez
(Suave)Besa, besa fuck
(Suave)Besame un poquito
(Suave)Besa , besa , besa,
(Suave)Besame otro ratito
(Pequeña , hechate pa'ca)
Cuando tu me besas
me siento en el aire
por eso cuando te veo
comienzo a besarte.
Y si te despegas yo me despierto
de ese rico sueño que me dan tus besos.
Suavemente Besame
(Que yo quiero sentir tus labios)
Besando me otra vez
Suavemente ese coro!
(Besame)Que yo quiero sentir tus labios
Besando me otra vez
Besame suavecito , sin prisa y con calma
dame un beso bien profundo que me llegue al alma
dame un beso mas que en mi boca cabe
dame un beso despacito, dame un beso suave
==CORO==
(Suave)Tus labios tienen
(Suave)Ese secreto
(Suave)yo beso y beso
(Suave)y no lo encuentro
(Suave)un beso suave
(Suave)es lo que anhelo
(Suave)un beso tuyo
(Suave)es lo que quiero.
(Suave)Yo me pregunto
(Suave)que tienen tus besos
(Suave)trato de escaparme
(Suave)y me siento preso
(Suave)besa, besa, besame un poquito
(Suave)besa, besa, besa, besame otro ratito.
(Suave)Besame , besame
(Suave)besame otra vez
(Suave)que yo quiero sentir tus labios
(Suave)besandome suavemente,
(Suave)tiernamente, (Suave) cariñosamente,
(Suave)dulcemente, besame mucho
sin prisa y con calma
dame un beso ondo que me llegue al alma
acercate, acercate no tengas miedo
solamente yo te digo, una cosa quiero
besame
(pequeña, cojelo) suave
Smoothly kiss me
Smoothly
I want to feel your lips
(smooth)kiss me, kiss me
(smooth)kiss me again
(smooth)I want to feel your lips
(smooth)kiss me again
(smooth)kiss me, kiss me
(smooth)kiss me just a little bit
(smooth)kiss kiss
(smooth) kiss me some more
(Small sweet kisses)
When you give me your kisses
I feel like flying
Because I see you
I begin to tremble
I wake when you leave
Ouf of that rich dream your kisses gave me
Ρεφρέν:
kiss me, smoothly,without haste and calmly
an affluent kiss that arrives me at the soul
a kiss that only my mouth fits
A soft kiss, girl, a smooth kiss
smooth)Your lips have
(smooth)That secret
(smooth)I kiss and kiss
(smooth)and it doesn't encounter
(smooth)A smooth kiss
(smooth)it is what's yearning
(smooth) A kiss from you
(smooth)it is what I want
(smooth)I ask myself
(smooth)If your kisses
(smooth)Try to escape to me
(smooth)and I feel like a prisoner
(smooth)kiss kiss kiss me a little bit
(smooth)kiss kiss kiss me with no end
(smooth)kiss me kiss me
(smooth)kiss me again
(smooth)I want to feel your lips
(smooth)kissing smoothly
(smooth)Tenderly (smooth)affectionately
(smooth)sweetly, kiss me a lot
without haste and calmly
I want to feel your lips
kiss me again
smoothly

Προσκληση για παιχνιδι

Ευχαριστώ για την πρόσκληση Lili αν και δεν ειμαι οπαδος αυτων των τεστ θα τα κανω.
Εχουμε λοιπον και λεμε..

1)
Global Personality Test Results
Stability (50%) medium which suggests you average somewhere in between being calm and resilient and being anxious and reactive.
Orderliness (70%) high which suggests you are overly organized, reliable, neat, and hard working at the expense too often of flexibility, efficiency, spontaneity, and fun.
Extraversion (46%) medium which suggests you average somewhere in between being assertive and social and being withdrawn and solitary.
Take Free Global Personality Test
personality tests by similarminds.com
2)

Personality Disorder Test Results
Paranoid |||||||||||| 46%
Schizoid |||||||||||||| 54%
Schizotypal |||||||||||| 46%
Antisocial |||||||||||||||| 66%
Borderline |||||||||||||||| 62%
Histrionic |||||||||||| 42%
Narcissistic |||||||||||| 42%
Avoidant || 10%
Dependent |||||||||||| 46%
Obsessive-Compulsive |||||||||||||||| 66%
Take Free Personality Disorder Test
personality tests by similarminds.com

3)

INFJ - "Author". Strong drive and enjoyment to help others. Complex personality. 1.5% of total population.
Free Jung Word Choice Test (similar to MBTI)
personality tests by similarminds.com

INFJ
creative, smart, focus on fantasy more than reality, attracted to sad things, fears doing the wrong thing, observer, avoidant, fears drawing attention to self, anxious, cautious, somewhat easily frightened, easily offended, private, easily hurt, socially uncomfortable, emotionally moody, does not like to be looked at, fearful, perfectionist, can sabotage self, can be wounded at the core, values solitude, guarded, does not like crowds, organized, second guesses self, more likely to support marijuana legalization, focuses on peoples hidden motives, prone to crying, not competitive, prone to feelings of loneliness, not spontaneous, prone to sadness, longs for a stabilizing relationship, fears rejection in relationships, frequently worried, can feel victimized, prone to intimidation, lower energy, strict with self

favored careers:
psychotherapist, artist, art curator, bookstore owner, freelance writer, poet, teacher (art, drama, english), library assistant, professor of english, painter, novelist, book editor, copywriter, philosopher, environmentalist, bookseller, museum curator, opera singer, magazine editor, archivist, music therapist, screenwriter, film director, creative director, librarian, social services worker, art historian, sign language interpreter, photo journalist, makeup artist, photo journalist, homemaker

disfavored careers:
airline pilot, race car driver, businessman, information technology consultant, executive, administrator, supervisor, bartender, lab technician, restaurant owner, strategist, ceo, bar owner, marketing specialist, business consultant

4)

5)


Χρωσταω ακομα τις αγαπημενες μου ταινιες ,προσκληση της Adomiel.Συντομα..

Δινω πασα σε
Χρίστο
Μάνο
Περιπετων
Aveline
liodara

24 Μαρ 2007

Οτι ναναι ..

Εδω και τρεις μερες εχω τρομερη ημικρανια.
Οτι αναλγητικο και να παρω κραταει μονο ενα δίωρο και μετα παλι τα ιδια.
Ισως ειναι καποια αλλεργία,δεν ξερω.Κοιμαμαι και ξυπναω με αυτη την ημικρανια.Λες να φταιει που εχω να φαω κρεας πολυ καιρο;Η επεσαν παλι τα επιπεδα του σιδερου μου;Χμ ειδωμεν.
Ελπιζω να μην συνεχιστει παλι ολη μερα γιατι σημερα το προγραμμα μου ειναι ελαφρως φορτωμενο οποτε μια ημικρανια θα μου χαλασει την διαθεση.
Εφτασε η πολυποθητη μερα του σεμιναριου λατιν χορου.
Περιμενω με ανυπομονησία να παει πεντε για να παω να παρακολουθησω τεχνικες των αγαπημενων μου χορών,συν οτι θα χορευω δυο ωρες χιχ.Μετα θα παμε για το συνηθισμένο καφεδακι,ελπιζοντας παλι να μην την πατησω και να μην διαλεξω καφε με αλκοολ.Το επαθα και αυτο.Παραγγέλνω που λετε το προηγουμενο Σαββατο ενα εσπρεσακι correto.Η χαζουλα δεν ρωτησα τι ειναι αυτο το correto αλλα το ανακαλυψα μονη μου.
Εσπρεσο με σαμπουκα.Στο μεταξυ η σαμπουκα μου θυμιζει το φαρμακο που πινω πριν την αξονικη.Η μυρωδια του γλυκανισου.Ιου!Πίνω ουζο,αλλα με την σαμπουκα εχω μαλωσει.Ειναι που ειναι δυνατος καφες απο μονος του ειχε και σαμπουκα,εβαλα και ζαχαριτσα.Μπομπααα!!
Ο καλος μου ειδε τις γριματσες που εκανα και ηθελε να αλλαξουμε καφεδες.Ειχε παρει εσπρεσσο σοκολατα μπειλις παγωμενο,σε μεγαλο ποτηρι.Το ειχα παρει την προηγουμενη φορα και ειναι τελειο,αλλα ειμαι και εγωιστρια.Οσο και να μη γουσταρα να πιω αυτο που παραγγειλα,θα το επινα γιατι εξαλλου ηταν επιλογη μου,ας προσεχα.Μιλαμεεεε χααλια καφεεεες.Αυτοι οι Ιταλοι αχ αυτοι οι Ιταλοι και οι ιδεες τους.Ας βαζανε μπειλις,καλουα,κατι αλλο τελοσπαντων,αλλα σαμπουκα;Αουυυ,ιουυυ μπλιαχχχχ!!
Το σιγουρο ειναι πως παλι θα διαλεξω κατι που θα μου κινήσει την περιεργια από τον καταλογο και το οποιο δεν εχω πιει.Ειμαι και περιεργη τρομαρα μου.Θα ρωτησω ομως αυτη την φορα.Δυο φορες να πιαστω κοτσος δεν λεει.
Το βραδακι κατα της οκτώμισι θα μαζευτουμε στην Βεγγέρα,ενα εστιατόριο, φιλοι απο το "ταβανι".Επειδη θα πεσει πολύ σουβλακι και γενικως κρεας,μαλλον θα σπασω την νηστεία μπας και ειναι η αιτια που εχω τις ημικρανιες.Με το κρεας δεν τα παω καλα,ενω θα επρεπε να τρωω και συκωτάκι και μοσχαρι λογω στην περιεκτικοτητα τους σε σιδηρο,προτιμώ τα λαχανικα.Ενιγουει..

Σκεφτομαι να φτιαξω μπακλαβα.
Οχι οπως αυτον που αγοραζουμε στα ζαχαροπλαστεια αλλα απο τον αλλο με το φυστικι Αιγινης.Γνησιο πολιτικο γλυκο.Δεν ειναι δύσκολο.Θελει φυστικια Αιγινης καθαρισμενα,κανελα-γαριφαλο φρεσκοτριμμενα (δλδ τα βαζετε στο διαβολακι και τα λιωνετε,παλια δεν υπηρχαν αυτες οι ευκολιες οποτε η γιαγια μου τα εβαζε στο γουδι και τα ελιωνε με το γουδοχερι)ετσι ωστε να σας γινει μυρωδικοτατος ο μπακλαβας,φρεσκο φυλλο κρουστας και βουτυρακι γαλακτος για να βουτυρωσετε τα φυλλα.Σιροπι με ζαχαρι, μελι,ξυλακι κανελας.
Ολα τα φαγητα και τα γλυκα θελουν μερακι,αγαπη,και φαντασια.Τα ξερετε ομως αυτα.
Οταν τελικως αποφασισω να το φτιαξω,θα σας το δειξω οπως εκανα και με το γαλακτομπουρεκο :) .
ο καιρος στα Χανια ειναι υπεροχος για την ωρα.Ηλιος με δοντια μεν αλλα καλος.Χθες βροντουσε αστραφτε εβρεχε ειχε κρυο και σημερα ηλιος.Αυτα ειναι τα μυστηρια του καιρου.Ηντα να κανεις!!Μαρτης γδαρτης.

Και επειδη εχω να σιδερωσω θα τελειωσω εδω αυτο το ποστ.

Φωτογραφιες απο την εκδρομη της προηγούμενης Κυριακής καθως και περιγραφη θα βρειτε στο ποστ του Χρίστου
Αυτη την Κυριακη δεν θα παμε πουθενα γιατι έχουμε την δευτερη μερα σεμιναριου.Θα προσπαθησουμε να βγαλουμε φωτογραφιες απο το σεμιναριο για να τις μοιραστουμε μαζι σας με ολα τα παραλειπόμενα.

Σας ευχομαι να περασετε ενα υπεροχο Σαββατοκυριακο,με πολλες ομορφες στιγμουλες,χαμογελα και αγκαλιες.Να σκεφτεστε παντα θετικα και αισιοδοξα.Να θυμαστε οτι μετα απο καθε καταιγιδα,παντα ερχεται η ηλιοφανεια...


Να μου προσεχετε και να μου ειστε παντα καλα

Φιλιά

23 Μαρ 2007

Αυθεντικοτητα των Windows XP



Σιγουρα δεν ειμαι η μονη που στον υπολογιστη μου δεν έχω το αυθεντικό πακετο των windows XP.
Δεν ειναι θεμα τσιγκουνιας,απλα οταν ηθελα εναν υπολογιστη τον ζητησα με οσο γινετε χαμηλοτερο κοστος.Αυτο εγινε το 2003,οταν μετα την επιστροφη μου απο το νοσοκομειο και μιας και θα εμενα συνεχεια σπιτι,επρεπε με κατι να ασχοληθω.Μου προτεινε τοτε ενας φιλος μου,να το αναλαβει εκεινος.
Περσι μολις αλλαξα καρτα γραφικών.
Θελω να πω ότι μετα απο την αναβαθμιση,μου εβγαινε παραθυρακι υπενθυμίζοντας μου πως δεν εχω το αυθεντικο πακετο, σε σημειο να σπαει νευρα.Ζητησα τοτε βοηθεια απο τους φιλους μου στο "ταβανι".
Ο Βαγγέλης μου προτεινε τρεις τρόπους για να ξεφορτωθω το προβλημα αυτό.
Ο ένας όμως ηταν ευκολος για μενα που δεν σκαμπαζω τιποτα σχετικα με τα τεχνικα του υπολογιστη.
Μπηκα σε αυτο
τον συνδεσμο και εκανα βημα βημα οτι ελεγε.
Αυτη την στιγμη εχω ενα υπολογιστη χωρις τα notifications.

21 Μαρ 2007

The Last King of Scotland



Αυτός είναι ο πραγματικός Idi Amin Dada τον οποίο ενσαρκώνει ο Forest Whitaker.
Οσοι δεν εχετε παει ακομα να την δειτε σας την συνιστω.
Λιγα λόγια για την ταινια η οποια βασιζεται σε πραγματικα γεγονοτα.

Ο Idi Amin κυβέρνησε την Ουγκάντα από το 1971 έως το 1979 και το αποτέλεσμα της σκληρής του μοναρχίας ήταν λενε καπου 300.000 νεκροί κάτοικοι Ουγκαντας.
Την ιστορία βλέπουμε μέσα από τα μάτια ενός ιδεολόγου γιατρού του Nicholas Carringan που ανήκε στον κύκλο του στυγνού δικτάτορα ως προσωπικός του γιατρός και κατα την γνώμη μου σαν προσωπικό κατοικιδιο,οσοι δειτε την ταινια θα καταλάβετε τι εννοώ και που ενώ αρχικά είχε εντυπωσιασθεί από την προσωπικότητά του Idi Amin σταδιακά άρχισε να αντιλαμβάνεται την τρέλλα και τον σαδισμό του ανθρώπου αυτού.Ο νεαρος Nicholas περνα απο την ανωριμότητα που τον διακρίνει στην σκληρή πραγματικότητα οτι η ζωη δεν ειναι παιχνιδι.Καταλαβαινει οτι οι επιλογες που κανει συνοδευονται απο συνέπειες που επηρεαζουν οχι μονο την δικια του ζωη αλλα και την ζωη άλλων ανθρώπων.
Λενε πως αυτος ο (απ)ανθρωπος πεθανε απο γεράματα κάπου στην Σαουδική Αραβία οπου πηγε και βρηκε άσυλο.Δυστυχως δεν τιμωρηθηκε για τα εγκληματα που εκανε.Κάποιοι τον προστάτευσαν και πιθανολογώ πως ειναι οι ιδιοι που τον ανεβασαν στην εξουσία.Αλλά θα αφήσω εσάς να βγάλετε τα δικά σας συμπερασματα.
Θα σταματησω εδω παροτρύνοντας σας να πατε να την δειτε.Μια ταινία για γερά νεύρα.Δεν ξερω πως την βαθμολόγησε ο Δανίκας και δεν με ενδιαφέρει.Επαψα να ακούω και να διαβάζω κριτικούς.Έχω δικιά μου κρίση και μεχρι τωρα δεν έχει κάνει λάθος.Δινω παραδειγμα "Οι ζωές των άλλων" "300".

Η επίσημη ιστοσελίδα της ταινίας

Τα φιλιά μου...

Απο την Πορεια με ποδηλατρεις προς Στρατοπεδο Μαρκοπουλου

Μάζωξη εξω απο το Δημαρχειο Χανίων
Λίγο πριν ξεκινήσουν την ποδηλατική πορεία προς το στρατόπεδο Μαρκοπούλου, oι “Ποδηλάτρεις” ανέβασαν ένα πανό.

Ο Αϊνστάιν





Προς το στρατόπεδο

Μια πραγματική γιορτή με μουσικές και χρώματα, ενάντια στην τσιμεντοποίηση του έκτασης 51 στρεμμάτων του στρατοπέδου Μαρκοπούλου πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου.
Ένα δυνατό «όχι» στην τσιμεντοποίηση είπαν οι Χανιώτες που παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις οι οποίες έγιναν στην πύλη του στρατοπέδου. «Το στρατόπεδο Μαρκοπούλου είναι η τελευταία ελπίδα για μεγάλο πάρκο και χώρο πρασίνου μέσα στην πόλη», τόνισαν. Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι ήδη έχουν συγκεντρωθεί 5.000 υπογραφές για να γίνει χώρος πρασίνου.
Περισσοτερες πληροφορίες για τους ποδηλατρεις και για το στρατόπεδο Μαρκοπουλου θα βρειτε στους παρακάτω συνδέσμους
Η τσιμεντοποίηση του στρατοπέδου Μαρκοπούλου δεν θα περάσει
Ποδηλάτρεις

Εκδρομη στην Παλαιοχωρα Μερος 1

Επειδη δεν εχω εδω στο σπιτι τον οδηγο με τις πληροφοριες και χωρις αυτες οι εικονες δεν θα εχουν την ιδια αξια,θα βαλω μερικες που βγαλαμε μεταξυ μας.

Η Κατερινα μας δειχνει κατι τοιχογραφίες εξηγώντας μας τι απεικονιζουν
Ειναι ενα αντικειμενο που γνωριζει καλα μιας και ειναι αυτο που εχει σπουδάσει.
Στους Ανυδρους ενα οινομαγειρείον-Καφενείον
Χαζά παιδια χαρά γεμάτα
-Βγαλτε τον πραγματικο σας εαυτο
-Οκκκκ
-Τι καλα παιδια που ειμαστε!
-Ας χαμογελασουμε
-Με βλεπεις που σε θωρώ;Μη με βγαζεις απο αυτη την μερια δεν ειναι η καλη μου..
Κλασσικα εγω πειραματιζομαι.
Για αρχη παραγγειλαμε αυτά
Αυτο παραγγειλα εγω.Μιαμ!!!!Σαλιγκαριααα σλουρππππ!!!Ελα οχι γριματσες!ειναι τέλειος μεζες
Η Κατερινα πατζετες (δεν εμεινε ευχαριστημενη)
Ο Χρίστος μπουρέκι (ολοι συμφωνησαμε πως ηταν πολυ γευστικό σαν αυτο που φτιαχνει η μαμα της Κατερινας (χιχιχ))

Το κερασμα μετα το φαγητο.
Κερασμα εχω παρατηρησει μονο στα Χανια.
Καθε μαγαζι εχει το δικο του.Αλλος εχει σιμιγδαλενιο χαλβα,αλλος γλυκα του κουταλιου κλπ συνοδευομενο παντα απο ενα μπουκαλακι με τσικουδια
Σουρουπώνει..
Ωρα για επιστροφη στα Χανια

Να μαι παλιιι εδωωωω..

Εχω να γραψω απο το Σαββατο.Δεν ειναι οτι δεν ειχα να γραψω κατι ,απλα γυρναω σπιτι το απογευμα,οποτε ισα που καθομαι και τσιμπολογω κατι επειτα καθομαι μελεταω και ασχολουμε με εργασιες που πρεπει να παραδοθουν πριν τις γιορτες.
Η σχολη ,μου τρωει 12 ωρες απο το 24ωρο.Εξαιρεση αποτελουν μερες οπως η Τεταρτη και η Πεμπτη που ειμαι πολυ χαλαρη μιας και τελειωνω κατα της 1 το μεσημερι οποτε φτανω σπιτι κοντα στις 2 (αναθεματισμενα λεωφορεία!).Πιο γεματες μερες της βδομαδας ειναι η Δευτερα και η Τριτη,οπου εχω 9:00-19:00 και 9:00-20:00 αντιστοιχα.Μια χαρα ε;

Γλιτωσαμε χθες απο τους Ενωτικους και την ΠΚΣ.Αν θυμαστε σας ειχα αναφερει για μαζεμα υπογραφων και συνελευση την Τριτη.Χθες εγιναν τμηματικες συνελευσεις με αποχη των Ενωτικων και ΠΚΣ με νικητη την ΠΑΣΠ.
Μετα ακολουθησε συνελευση Ενιαιου οπου και παλι νικητης βγηκε η ΠΑΣΠ καθώς ψηφιστηκε η προταση της,στην οποια αναφεροταν για μη κλεισιμο σχολης και συμμετοχη στην πορεια της Πεμπτης.Δεν πηγε καλα σε οσους αγωνιστηκαν για να γινει ξανα συνελευση και απο οτι εμαθα σημερα θα ξαναμαζεψουν υπογραφες για να εχουμε τα ιδια την αλλη Τριτη (απορω!δεν βαρεθηκαν;)

Ενα καλο που εγινε σημερα ηταν μια προταση απο την γραμματεια ΜΠΔ αλλα και αλλων τμηματων της Σχολής,να δηλωσουμε οσα μαθηματα επιτρεπονται αναλογως εξαμηνου συν οσα χαθηκαν το προηγουμενο εαρινο εξαμηνο.

Πολυ χαρηκα.Ετσι αυριο θα παω να κανω συμπληρωματικη δηλωση για δυο μαθηματα που ηθελα ακομα.Βεβαια,ακουγετε και κατι το οποιο θελω να πιστευω πως δεν ισχυει.Οτι αν δεν καταφερουν και αυτη την Τριτη να κλεισουν την σχολή (τι ζορες και αυτος) μετα τις γιορτες θα προσπαθησουν να την κλεισουν ξανα.Περιθωρια δεν υπαρχουν.Μια βδομαδα καταληψης σημαινει το τελος εξαμηνου.

Ειμαστε εν αναμονη της αποφασης της Συγκλήτου ,η οποια θα συνεδριάσει την Παρασκευή για την εξεταστικη καθώς και για παραταση εξαμηνου.Ευχομαι να εχουμε θετικες εξελιξεις.

Οσο για το Σαββατοκυριακο που περασε εχω να πω πως ηταν εξαιρετικο.
Το Σαββατο μετα τον χορο πηγαμε με φιλους για καφε στο SeeU στο Κουμ Καπί και μετα πηγαμε σπιτι για να ξεκουραστουμε.Ηταν και για τους δυο μας κουραστικη ημερα οποτε αποζητούσαμε ηρεμια και χαλαρωση.
Εγω ειχα διαβασμα και δουλειες στο σπιτι,ο καλος μου μαθημα το πρωι στο φροντιστήριο του,στις 2 η κλασσικη συναντηση στον Ασωτο,στις 5 ποδηλατικη πορεια με καταληξη στο στρατόπεδο Μαρκοπουλου (θα σας εχω φωτογραφιες παρακατω),στις 7 ειχαμε χορο.Μπηκαμε σπιτι κοντα 9 και το βραδυ.
Ειχαμε καιρο να μεινουμε μονοι μας οποτε προτιμήσαμε το ωραιο ζεστο σπιταακιιι.
Ανοιξαμε την τηλεοραση,επαιζε μια καλη ταινια στο Σταρ,φτιαξαμε πιτσα (η οποια εγινε τέλεια παρα τις αρχικες μουρμουρες του Χρίστου ότι δεν θα γίνει καλή.Δεν τον αδικώ, πρωτη φορα επιχειρουσαμε να φτιαξουμε πιτσα,αλλα εγω ημουν αισιοδοξη ;ρ) και ξαπλαααραμε.
Μολις φαγαμε,αρχισαμε να γλαρωνουμε ετσι οπως ειμασταν αραχτοι και light στον καναπε κατω απο το πάπλωμα και ....zzzzzzzzzzz.
Ουτε το τελος της ταινιας δεν προλαβα να δω.Ανοιξα τα ματια μου..ηταν κοντα 2 το ξημερωμα.Οποτε και μεταφερθηκαμε στο κρεββατι.Εκει να δεις υπνους!!
Εγω ειχα τυλιχθεί με το παπλωμα που χρησιμοποιησαμε στον καναπε και ο Χρίστος με το παπλωμα του κρεββατιου και αυτο γιατι παντα τον ξεσκεπαζω.Τωρα πως ο καημενος βρεθηκε να μην εχει κανενα και εγω να εχω χωθει και στα δυο,εννννννν τσέλω!(προσωπακι γεματο απορια)
Συνομοσια των καλικατζαρων θα ειναι.Εγω θυμαμαι πως παντα κοιταζα να ειναι σκεπασμενος.Γρρρρρ!!!Τεεεσπααα!!!

Ξημερωνοντας Κυριακή,ειμασταν και οι δυο ξεκουραστοι και χαρουμενοι που μετα απο καιρο ξυπνουσαμε μαζι διπλα διπλα.Α εδω δεν θα μπω σε λεπτομεριες.Φαντασια εχετε και ας οργιασει,αν και δεν νομιζω να οργιασει οσο οργιασε η δικια μας ;ρ χιχι
Ε αφου ειχε αργησει και η Κατερινα (της ειχαμε πει να ερθει κατα της 9 για να παμε στην εκδρομουλα) εκμεταλευτηκαμε τον χρόνο.Εεεεεειιι εσυ.Ναι εσυ που διαβαζεις αυτες τις γραμμες.Τι βλεμμα ειναι αυτο;Τι θε;Λεπτομεριες;Πριτςςςςςςς!!

Και που λεςςςςς ;ρ και εκει που ζουζουνιαζαμε ,ντριιιιιιιιινννννννννν( α οι δεν saved by the bell πανω στην ωρα ηρθε που θα της τηλεφωνουσαμε).

Συνηθως οποτε ερχεται η Κατερινα,ολο και κατι της ετοιμαζει ο Χριστος οπως πχ να βαλει το σορτσακι στο κεφαλι και να παει να της ανοιξει.Αυτη την φορα τυλιχτηκε με το σεντονι Χεχε.
Το πρωινο της Κυριακης εχει καταντησει ιεροτελεστια.Ερχεται η Κατερινα,εμεις οι σαπίλες χουζουριαζουμε (οταν εχω μεινει το βραδυ εκει),μας ετοιμαζει πρωινο που αποτελειται απο αλειμμένες φετες με μελι-μαρμελαδα-nutela και βουτυρο καθως και γαλλικο καφεδακι με κρουασαν για μενα (ειδες;το αναφερα ;ρ).
Καθως τρωμε αυτο το πλουσιο και θεσπεσιο πρωινο,συζηταμε για την διαδρομη που θα ακολουθησουμε για να φτασουμε στον προορισμο που εχουμε προαποφασισει,προσπαθωντας να βρουμε περιοχες που δεν εχουμε εξερευνησει.

Αυτα γινανε το διημερο που μας περασε.Η Δευτερα ηταν μια συνηθησμενη μερα,γεματη μαθηματα και διαβασμα,η χθεσινη μερα ηταν ιδιαιτερη.Ο καλος μου ,προτεινε να παμε σινεμα στην ταινια "The Last King Of Scotland" και μετα για λατιν party που το κανει το "Εν χορώ" στην Πολιτεια.
Η ταινια με σοκαρε αρκετα αλλα ειναι απο τις καλυτερες που ειδα φετος.Σωστή η απόφαση να παρει το Οσκαρ Α ανδρικού ρόλου και Χρυση Σφαιρα ο Φόρεστ Γουίτακερ,του το χρωστουσαν αλλωστε.Υπεροχη ερμηνεια.
Πριν παμε για χορο,περασαμε απο το Ιταλικο εστιατοριο Tartufo για μακαροναδα.Ετσι για να στανιαρουμε.Τοσο χορο θα ριχναμε να μην παρουμε λιγη ενεργεια;(και καλα)
Στην Πολιτεια του δωσαμε και καταλαβε.Γινομαστε ολοενα και καλυτεροι.Μαθαινουμε και αλλες κινησεις,τις δοκιμαζουμε και vaaamosssss ενα δυο τρια...πεντε εξι επτα για salsa.Ενα δυο τσατσατσα για chacha.Ενα δυο τρια μυτη (στο "μυτη" κουναμε κωλαρακι)για banchata.Ενα δυο για mereque.

Σημερα εχει συναντηση της ομαδας αστρονομιας και μετα latin party που κανει η σχολη χορού μας "Εκφραση" στο Gravity.Το Σαββατοκυριακο θα παιξει σεμιναριο Salsa με δυο διακεκριμενους χορευτες στην σχολή μας και το βραδυ της Κυριακης θα ολοκληρωθει αυτο το σεμιναριο με παρτυ στην Νυχτεριδα.

Και εδω τελειωνει το update για οσα εγιναν και για οσα προκειται να γινουν.Οποτε αν εξαφανιστω θα ξερετε που θα βρισκομαι ;ρ.Πληρη αναφορα χοχο.

Αντε ωρα μου να ξεκινησω διαβασμα αφου βαλω μερος των φωτογραφιων.

Φιλια :)

17 Μαρ 2007

Αμοοοοοολα καλουμπαααααααα!!



Καλησπερα καλησπερα καλησπερα.Σας ειπα καλησπερα;
Ε να σας πω τοτε .Καααλησπεεερααα!!

Οπως ακουτε και απο τα τραγουδια του μουσικου κουτιου μου,η διαθεση ειναι ανεβασμενη.
Χτες ηταν μια παρα πολυ ομορφη βραδυα.Ειχε χορο (λατιν,δημοτικα,κρητικα) και χουχουλιασμα ;) .

Σημερα το προγραμμα εχει δουλιτσες που εμειναν πισω την βδομαδα που περασε,οπως πλυντήρια,σιδερωματα,καθαρισμος δωματιου και αλλα τετοια.Στις επτα εχουμε μαθημα χορου και μετα σκεφτομαστε να επωφεληθουμε απο τον καθαρο ουρανο και να ανεβουμε στην ταρατσα του καλου μου με τα οργανα παρατηρησης να ριξουμε καμια αστροπαρατηρηση,μπας και ανακαλυψουμε κατι καινουργιο σε σχεση με αυτα που εχουμε βρει στον αστροχαρτη.


Εχω βαλει στον υπολογιστη μου το Stellarium ενα προγραμμα που σου δειχνει την πορεια και θεση των αστερισμων και πλανητων οποιαδηποτε στιγμη,ακομα και τωρα που σας γραφω,παροτι εχουμε μερα ακομα.Ειναι εξαιρετικο αν σκεφτει κανεις πως γινετε σε πραγματικους χρόνους.Να σημειώσω ότι την Ελληνική μετάφραση εχει κανει εξ ολοκληρου ο Χρίστος.Μπορείτε και εσεις να το κατεβασετε στον υπολογιστη σας και να το μελετησετε.Ειναι απλο στον χειρισμο και θα το αγαπησετε.

Χμ τι αλλο!Α ναι αυριο μαλλον θα παιξει εκδρομη στην Παλαιοχωρα για να μαζεψουμε κοχυλακια και βοτσαλα (μη γελας,ειναι ωραιο να διακοσμεις τον χωρο της πχ.τουαλετας ή οπουδήποτε θελήσεις με αυτα.Χρησιμοποιειτε την φαντασια σας και την δημιουργικότητα σας δεν ειναι κακο.),ισως και να κανουμε και κανενα μπανακι καιρου θέλοντος ή ακομα να πετάξουμε αετό.

Μια δημιουργικη μέρα έχει ξεκινησει απο της 9 το πρωι.
Ειναι ομορφα τα Χανια σημερα.Ηλιολουστα.Σιγουρα οι καφετεριες στο λιμανι θα ειναι γεματες.Σε λιγες μερες αν δεν κανω λαθος εχουμε την εαρινη ισημερια και την πρωτη μερα ουσιαστικα της ανοιξης.Ποια ανοιξη βεβαια,αφου καμια εποχη δεν γινετε αισθητη πια.Τελοσπαντων,μεγαλωσαν οι μερες και αυτο μου αρεσει.Πλησιαζει το καλοκαιρακι.Θα γινω καταμαυρη οπως περσι.Μιαα χαααρα.

Αντε λοιπον,τελειωσε το πρωτο πλυντηριο και πρεπει να το απλωσω,χωρια οι αλλες δουλειες.Σας φιλώ σταυρωτά και σας ευχομαι ενα πολυ όμορφο Σαββατοκύριακο και περάστε το οσο πιο πολυ δημιουργικα και ξεκούραστα μπορειτε,αυτο θα κανω και εγω αλλωστε ;).
Σμμμοοουυυυααααααααααααααααααααατςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς στις μούρες σας.
Hasta Luego!!!!!!!!!

16 Μαρ 2007

Τζουμ τριαλαριλαλομ

Οι εν μου σαλεψε απλα ειπα να χαζομαρουλεψω λιγουλακι.
Χτες η μερα ηταν ολιγον κουραστικη μιας και ειχα ξεσυνηθίσει τα μεγαλα ωραρια και το 9:00-20:00.
Ευτυχως χθες αυτο το ωραριο το εκανα μειον 2 ωρες.Γυρισα σπιτι με ενα κεφαλι καζανι,εκανα στα γρηγορα ενα ντουζακι και στρωθηκα να κανω ασκησεις Αγγλικων.
Ο δασκαλος δεν μας ζορισε και πολυ,ηταν και αυτος χωμα,,αλλα μας εβαλε μπολικη δουλεια για το Σαββατοκυριακο.
Μολις τελειωσαμε το μαθημα,πηγε στην κουζινα και αρχισε να μαγειρευει,ενω εγω με τον Νικο χαλαρωναμε στον μεγαλο καναπε του.
Επειτα ηρθε και μετα απο συμφωνια βαλαμε να δουμε την νεα ταινια του Chakie Chan,αυτη που εχει στο σινεμα αυτες τις μερες.
Να πατε!Μια εξαιρετικη κωμωδια.Μια απο τις καλυτερες του Τσακυ θα έλεγα.Θα γελατε και θα κλαιτε ταυτοχρονα χεχεεχε.

Χαίρομαι να βλεπω τους καθηγητες μου στην σχολή αισιοδοξους για το εξάμηνο.
Ετσι φανηκαν δηλαδη.Καλα κανουν γιατι αν δεν ειναι αυτοι αισιόδοξοι ποιοι θα ειναι.
Γινανε αναλυτικες αναφορες στα κεφαλαια τα οποια θα διδαχτουμε καθως και επισης ποτε θεωρειτε οτι το μαθημα τους ειναι ολοκληρωμενο και εχει διδαχθει.Περσι στο εαρινο εξαμηνο κοψανε μαθηματα που ηθελαν μια και δυο ωρες μονο για να θεωρηθουν πως ειναι διδαγμένα.Αλλα,δυστυχως η Πρυτανικη Αρχη δεν συμφωνησε,οποτε βρεθηκαμε να δινουμε μονο 3 απο τα 7 μαθηματα και τα υπολοιπα να αναγκαζομαστε να τα ξαναδιδαχτουμε αυτο το εξαμηνο.Ηντα να κανομε,αυτα εχει η φοιτητικη ζωη.

Εμενα παλι,τα τελευταια νεα αρχισαν να με φοβιζουν.
Οι ενωτικοι μαζι με την ΠΚΣ ξεκινησαν χθες να μαζευουν υπογραφες για νεα συνελευση την Τρίτη.Εμαθα σημερα το πρωι οτι τα καταφεραν.Την Δευτέρα θα ξέρω λογικά τι θα γίνει.
Η διαίσθηση μου,οσο αισιοδοξη και αν (θελω να) ειμαι,μου λεει πως αν αυτη την φορα τα καταφεραμε να ανοιξουμε την σχολη,την Τρίτη αυτο το σκηνικο δεν θα επαναληφθεί.Ειναι πιο συσπειρωμένοι και πιο θυμωμενοι απο καθε αλλη φορα.Την Τριτη θα γινει χαμος κλασσικα :).Ευχομαι ομως να μην πεσει παλι ξυλο και να μην φερουν ασχετους.
Εγω για καλο και για κακο αλλα και τυπικα πηγα και γραφτηκα στο νεο εξαμηνο.
Αν κλεισει η σχολη,αποχαιρεταμε το εξαμηνο for good kai παμε κατευθειαν για εξεταστικη Σεπτεμβρη εφοσον και αν η σχολη ειναι ανοιχτη που θελω να πιστευω οτι θα ειναι.Τι τραβαμε και εμεις οι χορευτριες!Αχ!

Cyprus vs Greece 100-0

Εμπνευσμενη απο το ποστ του καλού μου ειπα να συγκρινω τα δυο τραγουδια και απο αποψη videoclip αλλα και απο μουσικη αποψη.

Gia sou Maria

Ενα τραγούδι με Ελληνικο στίχο,Ελληνα τραγουδιστη και η Μαρια Ελληνιδα.
Χμ μαλλον τα μπερδεψα.Ετσι θα ηθελα εγω να ειναι.
Παμε με αγγλικο στιχο,τραγουδιστης ο Σαρμπελ ενω η πρωταγονιστρια του videoclip ηρθε απο Ιταλια.
Οι ενστασεις μου.
1)Δεν ξερατε ποιον να στειλετε ψαξτε μεσα απο ιστοσελιδες ή στην τελική ρωτήστε μας.Πχ το musicwave ειναι γεματο ταλεντα και σε οτι αφορα στιχο,μουσικη,φωνες.Πρεπει οπωσδήποτε να στειλουμε καποιον απο γνωστη εταιρεια;Τοσο φιλοχρήματοι είσθε πια εκεί στην ΕΡΤ;Η τόσο ασχετους μας έχετε στην Ελλάδα;Ξαφνικα μας πασαρατε Δαντη,Ταμτα και Σαρμπελ.Γιαντα ορε κομπαροι;Δεν φτάνει μόνο αυτο.Οκ τους διαλέξατε.Γιατι να μην διαλεξετε αναμεσα σε τοσους ταλαντουχους δημιουργους που υπάρχουν στην Ελλάδα;Μου θυμιζετε το Survivor και την Ελληνική ομάδα που και καλα το ειχαν δει πατριωτικα και λεγανε συνεχεια "Για την Ελλαδα θα κερδισουμε" Ναι οκ μαγκες τοτε τα λεφτα ας πανε στην Ελλαδα ή στο ιδρυμα κατα του καρκινου ή στο χαμογελο του παιδιού και όχι στην τσεπη σας.Ασχετο με τον διαγωνισμο τραγουδιου αλλα το ειχα αχτι και το ειπα.
2)Το διαγωνισμό Θεσσαλονίκης γιατι στα κομματια τον κάνετε;Γιατι αυτη η υπεροχη φωνη δεν προτάθηκε καν να παει ;Επειδη δεν τον υποστηριζουν τα συμφεροντα και οι κλικες των δισκογραφικών;Μωρέ τι μας λες;
3)Γιατι σοι και καλα απο περσι ξεκινησατε μια καθοδικη πορεια προς τον πατο και αποκλεισμο της Ελλαδας μας;Η δεν ξερετε απο τωρα οτι θα φαμε τον Μπουλοβιτς;Το ξέρετε γιαυτο και το βιντεοκλιπ ειναι χαλια.

Ειστε για τα μπαζα ανθρωπάκια της ΕΡΤ και η αποτυχια θα ειναι δικια σας και οχι της Ελλαδας,αυτο ξερω.Τον λυπαμε τον Σαρμπελ ομως πειραζει;
Αν κραζανε περσι την Βισση σκεφτείτε τι εχει να τραβηξει ο κακομοιρος.Βασικα απο τοτε που βγηκε να μας εκπροσωπήσει εχει ενα τουπε,ενα υφακι,λες και την εχει σιγουρη την νικη.Κριμα που η προσγείωση θα ειναι απότομη.Τζαμπα το δισκακι που εβγαλε με bonus το "gia sou Maria".Τωρα γιατι εκανε μια τετοια βλακεια δεν ξερω.Γιατι καποιος να αγορασει το δισκακι για το τραγουδι αυτο και μονο,οταν ηδη κυκλοφορει στο διαδικτυο;Ε;Ε;Κουακ κουακ τα παπακια μια φορα πήγανε στην αγορα λαλαλλαλαλαλα κουακ κουακ κουακ κουακ..Φτου και βγαινω..!!

Δεν εχω ψηφίσει ποτε σκεφτομαι σοβαρα φετος να ψηφισω Κυπρο.Το γιατι θα το δειτε παρακάτω.

Θα ηθελα λοιπον να ακουσω και τα δικα σας σχολια.Μη τα κρατηστε για λογαριασμο σας.Θελω να σας "διαβάσω".

Και επειδη τα πολλα λογια ειναι φτώχια.

Δειτε τα βιντεακια τα οποια ηδη κυκλοφορούν στην Ευρώπη και στο διαδίκτυο και κάντε τις δικές σας συγκρίσεις αφου πρώτα κλείστε τον player.

Sarbel - Geia Sou Maria --- Οι ξενοι πως θα προφέρουν το geia άραγε;




Eurovision 2007 Evridiki - Comme ci Comme ca



Εγω ψηφίζω Κύπρο γιατί ολο το πακετο ειναι υπέροχο.

14 Μαρ 2007

Ανοιξε και μας περιμενει

Πηγα τελικα στην συνελευση,και ας ειχα πει πως δεν θα παω,κατα της 4ις.
Το αμφιθεατρο ξεχείλιζε απο φοιτητες,απο ατομα που πρωτη φορα εβλεπα και παρατηρησα και 5 ατομα απο το ΤΕΙ(?) τους οποιους ηξερα.
Χωρισμενες οι παραταξεις.Δεξια η ΔΑΠ,στο κεντρο ΠΑΣΠ και αριστερα ΠΚΣ και Ενωτικοι. Ειχε παει 6μισι και η ψηφοφορια ακομα δεν ειχε ξεκινησει.
Ηταν πολλοι οι ομιλητες.


Ειχα αρχισει να αγχωνομαι γιατι στις 8μισι ειχα μαθημα Proficiency και δεν ειχα σκοπο να το χασω.Ηταν δεν ηταν 8 παρα οταν ξεκινησε η πολυποθητη ψηφοφορια.Η ψηφοφορια γινετε ειτε σημειώνοντας σε χαρτι της παραταξης που υποστηρίζετε,ειτε στο ακουσμα της παραταξης σηκωνουμε χερακια.
Εγινε το δευτερο.Μολις σημειωσαν την ψηφο μου εγω και η Γεωργια με την οποια ειχα συμφωνησει να φυγουμε μετα που θα ψηφίζαμε,τρεξαμε στην εισοδο και γεια σας.

Αυτο που μας χαλασε ηταν οτι ψήφιζαν ατομα που δεν ανηκαν στο πανεπιστημιο μας.Θυμαστε τα ατομα του ΤΕΙ που σας ειπα προηγουμένως;Ναι ψηφισαν.Τι μπορεις να κανεις ομως;Πρωτη φορα ηταν που γινοταν;Χλωμο.

Ενιγουει!Προλαβα ισα να παω σπιτι να ριξω λιγο νερο στην μαπα μου και να ετοιμαστω για μαθημα.
Κατα την διαρκεια του μαθηματος μου εστειλαν sms πως νικησαμε και πως ανοιξε η σχολη.Μονο που δεν κατουρηθηκα απο την χαρα μου.
Εκει κολλαει και ο τιτλος του ποστ.
Ανοιξε και μας περιμενει μεχρι την Τριτη.Μετα ομως τι;
Δεν τα μπορω αυτα.Αληθεια δεν τα μπορω.Δεν υπαρχουν περιθωρια.Αλλη μια καταληψη και θα σημάνει το τελος του εξαμηνου και συνεπως του τριτου ετους σπουδων για μενα και για αλλους 240 συμφοιτητες μου.Απο τους 320 τοσοι μειναμε.Ηδη 70 φοιτητες που θα τελειωναν φετος το τμημα Μηχανικων Παραγωγης και Διοικησης,το τμημα που σπουδαζω και εγω,κανανε αιτησεις για Αγγλια.Δεν αντεχουν αλλο τρεναρισμα...

Για οσους δεν το γνωριζουν ακομα το αρθρο 16 ψηφιστηκε χθες.
Ποιος ο λογος που το αναφερω;Γιατι ολες αυτες οι καταληψεις ηταν ματαιες.Δεν ειναι τροπος αυτος να πολεμας κατι.Ουτε να βαφεις μνημεια ανθρωπων που καποτε πολεμησαν για να μπορουμε να ζουμε ελευθεροι,ουτε να χτιζουν τις εισοδους σχολων με τουβλα (το εειδαμε και αυτο),ουτε να καινε αυτοκινητα κλπ.
Εχεις να πεις κατι;Παρουσιασε το.Εχεις τις αντιρρησεις σου;Ελα τετ α τετ με την Γιαννακου και ξεμπροστιασε την.Μα τι λεω.Τς τς γερναω και ξεχναω.Εγινε συζήτηση και η Γιαννακου τους εβγαλε νοκ αουτ.Και αφου εγινε αυτο και αφου τους ρεζιλεψε,αρχισαν οι καταληψεις,πορειες με τα γνωστα αποτελεσματα.
Ολα αυτα γιατι;
Για να φανε ξυλο οσοι ειχαν τα @@ να παραταχθουν στην πρωτη γραμμη της πορειας,εξαιτιας των κουκουλοφορων.Για να χαθουν 2 ετη σχολης.
Αναρωτιεμαι επισης γιατι φορανε κουκουλες;Τοσο αντρες ειναι πια;Που απο την πολυ αντριλα θα μας τυφλωσουν;
Και η συνεντευξη που ειδα ενος κουκουλοφορου δεν με επεισε.
Ειπε πως οσα κανει,οσα καιει ,οσα θα καψει και θα σπασει,θα το κανει για τους γονεις του και κατα της κυβερνησης.Επειδη ο πατερας του δεν παίρνει σωστη συνταξη και επειδη η μητερα του ειναι ανεργη.
Δεν πιστευω πως θα ηταν υπερηφανοι.Μαλλον αντιθετα συναισθηματα θα τους δημιουργούταν.

Όταν ξεκαθαρίσουμε στην Ελλάδα τι σημαίνει ελευθερία και τι σημαίνει κοινωνική ευθύνη, σεβασμός, κοινωνικό σύνολο κλπ. αποδεσμευμένα από κόμπλεξ απομεινάρια άλλων εποχών, τότε ίσως κάνουμε πραγματικό διάλογο για πραγματικά προβλήματα, με κοινό στόχο την πραγματική επίλυση τους.

Αντί να φτιάξουνε τα υπάρχοντα δημόσια πανεπιστήμια, ασχολούνται με το αν πρέπει ή όχι να επιτρέπονται τα ιδιωτικά,διαφωνούνε ακόμα και για τη βάση του 10.Τι να πω...

Το πλαίσιο Νόμου όπως ψηφίστηκε χθες.Ο καθένας το ερμηνεύει ανάλογα με τα συμφέροντα του.Γι'αυτο και το βρήκα έτσι ωστε να υπάρχει σωστή ενημέρωση και για να μην "τρώμε" ότι μας παρουσιάζουν.

Ευελπιστω να μην ξανακλεισει η σχολη.Σε αντιθετη πειπτωση,θα ειναι η αρχη του τελους..

Happy Steak and Blowjob Day..

Αυτοι οι Αμερικανοι πια και τι δεν βρισκουν προκειμενου να ικανοποιηθουν.

Εχουν καθιερωσει να γιορταζουν στις 14 Μαρτιου ως μερα μπριζολας και Πιπας (δεν εννοουν της ειρήνης σαφως :ρ).Γιαυτο παραθετω το παρακάτω κειμενο ευελπιστώντας να γνωριζετε αγγλικα.

Steak & BJ Day

On March 14th of every year, let it be known as "Steak and BJ Day!". The women created Valentines Day and somehow convinced Hallmark to make a big deal out of one day of the year. This is our chance as men to add to our annual holidays!

On March 14th, we ask of two things from our the special women (or men) in our lives.

We don't want any cards, flowers or anything like that. We simply want Steak and BJ. No need to run to the Hallmark store or flower shop. They're nice and may add to the overall effect but all we need is Steak and BJ.


Call it the perfect compliment to Valentine’s Day! Valentine’s Day is typically celebrated with flowers, chocolates and all that mushy lovey dovey talk… I Love You! That’s great for women! As men , we should feel compelled to have a similar day dedicated to us. That’s Steak and BJ Day. For those of you that don’t know, BJ stands for blowjob and we’re not talking about the shooter (Bailey’s, Amaretto and whipped cream). There’s definitely cream involved but not the one you buy from the local grocery store.


We’re men. We have simple needs. We can call it Steak Day but let’s just be upfront with our women… Steak and BJ Day ! You know, after I think about it, forget the steak! So ladies, as a request to all of you women that were treated to a great holiday a couple weeks ago, please kindly cook us a steak and get down on your knees.


In honour of such a great holiday, I offer the following Not-For-Hallmark greetings….

It’s March 14th
You know what that means
I’ll gobble your knob
And juggle your beans
Now eat your steak
Like a good little chum
And when you’re all finished
I’ll swallow your cum!

Love me tender
Love me sweet
On March 14th
It’s all about your meat!

Χαχαχαχα πως σας φανηκε το ποιηματακι τους; χαχαχαχα..Απαίχταμπλ!!!

13 Μαρ 2007

Τρίτη και 13

So what?

Κοιτουσα χθες ειδησεις σε τοπικο καναλι για να δω αν θα εδειχνε την ιδρυτικη συνελευση του ΣΦΑΚ (Συλλογος Φιλων Αστρονομιας Κρητης)μιας και ηρθαν χωρις να τους καλεσει καποιος,παιρνοντας συνεντευξη απο τον καλο μου και πλανα απο την συνελευση.Μολις μας ειδα (ναι ειδα και μενα σε καποια γωνια)εκανα το μεγα λαθος να κανω ζαπινγκ μηπως και υπαρχει κατι ενδιαφερον να παρακολουθησω.Βαριομουν οικτρα.Πετυχαινω λοιπον αλλες ειδησεις απο γνωστο καναλι.

Ντραπηκα,απογοητευτηκα,λυπηθηκα,θυμωσα.

Αρχιζω να αναρωτιεμαι.
Ολες αυτες οι καταστροφες στα μνημεια που αποσκοπουν (μα το μνημειο του Αγνωστου στρατιωτη βρηκατε βρε παιδια;Ντροπη σας!!);Οι καταστροφες σε ιδιωτικη περιουσια σε ποιον κανουν κακο εκτος απο τον ιδιο τον ιδιωτη;Ολες αυτες οι πορειες γινονται για το αρθρο 16 ή γινονται κατα της υπαρχουσας κυβερνησης και βρισκουν ως δικαιολογια αυτο το αρθρο;

Πανελλήνιο συντονιστικό για τις καταλήψεις ακουσα να λενε.Μουχαχαχαχα.Δεν λενε καλύτερα συντονιστικο υπο την επιβλεψη του ΣΥΝ;Ολοι το ξερουν και εμεις κρυφο καμαρι;Ουστττττ ρεεεεεεεε!!!

Απο συμφοιτητρια μου και μελος της ΠΑΣΠ πληροφορηθηκα πως κατεβαινουν με προταση κατα της καταληψης.Αναφερθηκε επισης στο γεγονος οτι το δικο τους πλαισιο και οι δικες τους προτασεις αν γινοταν αποδεχτες απο την ΔΑΠ θα μπορουσαν να κατατροπωσουν τους ΠΚΣ και τους ενωτικους.Συμπληρωσε πως στην σημερινη συνελευση θα γινει χαμος και πως υπαρχει πιθανοτητα να παιχτει ξυλο.Η ΠΑΣΠ ειναι ετοιμη για ξυλο προσθεσε.
Σε ερωτηση μου αν πιστευει πως θα ανοιξει η σχολη ηταν δισταχτική.Την απασχολει η εκλογη της στην νεολαια ΠΑΣΟΚ που ειναι την Κυριακή.Συμφεροντα ειναι αυτα.Μου ζητησε να παω να την ψηφίσω.Δυστυχως για εκεινη και ευτυχως για μενα θα ειμαι σε εκδρομη γιατι τωρα τελευταια το εχουμε παρατησει.Μα και εκδρομη να μην πηγαινα δεν θα ανακατευομουν με αυτα.Δεν τα γουσταρω.Ξυνισε οταν της το ειπα αλλα θα της περασει.

Μου ζητανε να παρω μερος σε αυτη την παρωδια.Νιωθω πιεση να κανω κατι που δεν θελω.Να παω στην συνελευση.Σε μια συνελευση που υποτίθεται ειναι δημοκρατικη αλλα οι προτασεις της περνάνε με φασαρια καιξυλο.
Σε μια συνελευση οπου ο ενας παρασύρεται απο τον κολλητο του και συναδελφο του απλα για να μην χαλασει η φιλια;Σε μια συνελευση που ψηφιζουν υπερ της καταληψης γιατι ετσι ειναι η γραμμη του κομματος τους.
Μακαρι να πηγαινανε τα τοπικα καναλια με καμερες μεσα στην συνελευση.
Χαχαχαχα τι αστειο χαχαχαχα.
Υπαρχουν δημοσιογραφοι για την μεταδοση της ειδησης.Καταληψη ή οχι.Μεσα στην αιθουσα ομως απαγορευεται.Ποιος το απαγορευει;Χμ εδω θα με πιασετε αδιαβαστη.Δεν κατεω πράμα επ αυτου.

Αν ρωτουσαν τους φοιτητες γιατι παλευουν θα σου πουν για το αρθρο 16.Αν τους ρωτησεις τι λεει αυτο το αρθρο μονο τα κομματοσκυλα θα σου πουν και αυτα θα ειναι διαστρεβλομενα γιατι ετσι τους τα εχουν μεταφερει οι Μεγαλοι.Αν τους ρωτησεις γιατι καταστρεφουν τα αγαλματα , τα μνημεια,τα αυτοκινητα των ανθρωπων θα σου πουν γιατι ετσι γουσταρουν και θα σου αρχισουν για τα γουρουνια μπατσους δολοφονους.Για ολα εχουν δικιο,για ολα εχουν απαντησεις.
Δεν ειναι σκεψεις ή αποψεις μου αυτες.Ειναι γεγονος.Εχει συμβει να ρωτησουν φοιτητες οι οποιοι μασουσαν τα λογια τους και το παιζανε μαγκες.Τους προστατευουν και το ξερουν.

Θα προτρεξετε να κανετε παλι σχολια και θα αρχισει η κριτική,η δικια μου κριτική και μπλαμπλά.Με γεια σας και χαρα σας.
Αχ ναι ειμαι κακο κοριτσι που δεν παω να ψηφισω ,να αντιδρασω.Ναιι ναιιι ναιιι!!Αχ ναι!

Τεσπα,εχω διαβασμα να κανω και θα σταματησω εδω.
Μολις παρω το φλασακι με τις φωτογραφιες απο την ιδρυτική συνελευση θα επανελθω.

Φιλουνια

Ξεκουρδιστες σκεψεις...



...μα αληθινες

Σαν ερωτικο ποιημα την νυχτα αυτη

θα περιμενω να ερθεις

για να παψει να θυμιζει μοναξια

Εισαι αγαπη,δυναμη και παθος

περιμενω την δικη σου πνοη

για να αφησω την μερα να ξεψυχισει

περιμενω τα δικα σου φιλια

για να ζεσταθει η καρδια μου...ζωη μου

Παρε με αγκαλια και αφησε με να χαθω

στην θερμη του κορμιου σου

Εκει που σταματαει ο χρονος

Εκει που ξεκινανε οι στιγμες..

9 Μαρ 2007

Απολογισμος ..

Επιτελους Παρασκευή.

Ηταν μια πολυ παραξενη εβδομαδα.

Εκλεισε πάλι η σχολή για αλλη μια φορα.

Δεν ειδα τον καλο μου παρα μονο κατι ωρες.Βρεθήκαμε Τριτη που ειχαμε μαθημα αγγλικων (Proficiency)μαζι με τον Ν,τον ειδα χθες που πηγαμε στην ταινια "300" (εξαιρετικη ταινια να πατε να την δειτε),θα τον δω και σημερα για αγγλικα και ισως για κανα ποτακι αργοτερα με Κατερινα και Ρουλα.Δεν παραπονιεμαι,δεν γινετε αλλιως ειμαστε και οι δυο πολυασχολοι,απλα παλιοτερα βρισκομασταν καθε μερα.Καλομαθα.

Προχθες τρακαρε ο αδελφός μου με το Πουντο εχοντας την νυφη μου μεσα,η οποια βρισκεται στον 3ο και κατι μηνα εγκυμοσύνης.Ευτυχως και δοξα τω θεω μονο το καπό μπηκε κατω απο το φορτηγο και οχι εκεινοι.


Μας λήστεψαν χτες.Μια γκαρσονιερα 35τμ που θα την νοικιάσουμε επιπλωμενη .
Πηγε η μητερα μου με τον αδελφο μου να την δειξουν σε μια υποψηφία νοικάρισσα αλλα η κλειδαρια δεν ηταν στην θεση της.Απώλειες μικρες..μα υποπτη η ολη φαση.Θα το ψαξω και θα επανελθω.Υποπτευομαι πως καποιος απο την πολυκατοικία την εκανε την κουτσουκελα.Είδωμεν..

Τελικα δεν πηγα στο παρτυ χορου την Τεταρτη.Εγινε λαθος συγχρονισμός,οποτε ξενέρωσα και έμεινα σπιτι.

Χθες ελαβα μια τεράστια ανθοδεσμη απο τον καλο μου,οχι επειδη ηταν 8 Μαρτη,απλα ηθελε να μου φτιαξει την διαθεση, που πιο πατο δεν εφτανε.Τα καταφερε.Ασχετα με το τι λεμε τα λουλουδια ειναι ο καλυτερος και απλος τρόπος για να σε κανει ο αλλος να χαμογελασεις.Ηταν και αιτια καζουρας απο τον μπαμπα η οποια συνεχιζει ακομα (και να πω την αληθεια μου αρεσει γιατι δεν το κανει συχνα χιχι) μιας και ξεχασα το καρτελακι πανω στην ανθοδεσμη.

Μου εστειλε ηλεκτρονικο γράμμα ενας αναγνωστης του ημερολογιου μου.
Με εντυπωσιασε αυτη η κινηση μα και με κολακεψε γιατι δεν ηξερα πως το να διαβαζει καποιος ανθρωπος (διακεκριμένος επιστημονας),για οτι κάνω στην προσωπικη μου ζωη και στην καθημερινότητα μου, θα ηταν ενας τροπος διαφυγης απο την δικια του καθημερινότητα.Ανατριχιαζω στην σκεψη μονο.Κατι μου λεει πως δεν ειναι ο μονος..

Ανοιγω παρενθεση για να μοιραστω κατι μαζι σας.
Την περασμενη βδομαδα δεχτηκα συγχαρητήρια για το θέμα "Δεν άντεξαν.." απο τον κ.Καλοδημο Δ, φυσικό και διαχειριστή μιας ιστοσελιδας ,της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λαμίας,ο οποίος δημοσίευσε στην ιστοσελίδα αυτό το άρθρο-ποστ.

Κλεινω την παρενθεση. ;ρ


Για την ταινια "300" δεν θα σας πω τιποτα.Ο καλός μου έχει πολλά να πει,τα γραφει και καλύτερα από μενα.Ο Δανίκας,την εθαψε πάλι,της εβαλε 0.Ξερει καλα απο θαψιμο.Αναρωτιεμαι τις βλεπει πριν τις κοψει η τον πιανει ο υπνος οποτε και ξυπναει στους τιτλους τελους,που πλακα πλακα στο "300" ειχε αποσπασματα απο το κομικ.
Ποιο κομικ;Η ταινια αυτη οπως και το "Sin City" δημιουργηθηκαν βασει κομικς.Γιαυτο και δεν καταλαβαινω ολους αυτους που βγηκαν και κατηγορουσαν τον σεναριογραφο και τον σκηνοθετη της ταινιας.Η ασχετοσύνη σε ολο το μεγαλειο της.Χμ μηπως αραγε και ο Δανικας γι'αυτο το πατωσε;Αν εγινε ετσι ας αλλαξει επαγγελμα γιατι κριτικος κινηματογραφου δεν ειναι.Τα ιδια εκανε και με την ταινια "Οι ζωες των αλλων" και μετα ετρεχε να δικαιολογησει τα αδικαιολογητα ζητώντας συγνωμη.Παντως ολοι μεσα στο σινεμα ηταν κατενθουσιασμένοι.Το μονο μείονγια μενα ηταν ,οταν ειδα εναν πατερα με δυο αγορακια καπου 7 9 ετων.Δεν ηταν ταινια για τετοιες ηλικίες.Ανεπίτρεπτο να φερνει ο πατερας τα παιδια του σε τετοια ταινια!Ας τα παει και σε τσοντες τοτε..Τεεεεσσσππππα!

Αυτα τα ολίγα γίνανε την εβδομάδα που περασε παρα δυο μερες,τις οποιες τις υπολογίζω ως μερες χαλαρωσης και ξεκουρασης.

Φιλια

8 Μαρ 2007

8 Μαρτίου 1857

Γυναίκες που εργαζόταν σε βιοτεχνίες που εφτιαχναν ρούχα,στην Νεα Υορκη,απέργησαν ζητώντας καλύτερες συνθήκες και λιγότερες ωρες εργασιας.Η απεργια διαλύθηκε με βίαια μεσα απο την αστυνομια της πολης.
Ειχε γεννηθει ομως το γυναικειο κινημα.

8 Μαρτίου 1908
15,000 γυναίκες παρέλασαν μέσα από την Νέα Υόρκη απαιτώντας λιγότερες εργατοώρες, καλύτερο μισθό, δικαίωμα ψήφου και να σταματήσουν να απασχολούνται παιδιά σαν εργάτες. Υιοθέτησαν το σύνθημα "Ψωμί και τριαντάφυλλα" (Bread and Roses), με το ψωμί να συμβολίζει την οικονομική ασφάλεια και τα τριαντάφυλλα μια καλύτερη ποιότητα ζωής.



Bread and Roses

As we go marching, marching, in the beauty of the day,
A million darkened kitchens, a thousand mill lofts gray,
Are touched with all the radiance that a sudden sun discloses,
For the people hear us singing: Bread and Roses! Bread and Roses!

As we go marching, marching, we battle too for men,
For they are women's children, and we mother them again.
Our lives shall not be sweated from birth until life closes;
Hearts starve as well as bodies; give us bread, but give us roses.

As we go marching, marching, unnumbered women dead
Go crying through our singing their ancient call for bread.
Small art and love and beauty their drudging spirits knew.
Yes, it is bread we fight for, but we fight for roses too.

As we go marching, marching, we bring the greater days,
The rising of the women means the rising of the race.
No more the drudge and idler, ten that toil where one reposes,
But a sharing of life's glories: Bread and roses, bread and roses.

Our lives shall not be sweated from birth until life closes;
hearts starve as well as bodies; bread and roses, bread and roses.

Lyrics, James Oppenheim, 1912, Music by Mimi Farina 1976

Ενας ολοκληρος αγωνας για τα δικαωματα της γυναικας,στην εργασια αλλα και στην ζωη της εκτος εργασιας ξεκίνησε και η οποια συνεχιζετε ακομα και σημερα.

Τι γιορταζουμε λοιπον σημερα;
Την Παγκοσμια ημερα της γυναικας,αφιερωμενη στον αγωνα αυτο.Καθιερωθηκε υστερα απο προταση της γερμανιδας σοσιαλιστριας Clara Zetkin ,το 1910 κατα την διαρκεια της Δευτερης Διεθνους Διασκεψης Σοσιαλιστριων,στην Κοπεγχαγη.

Ο οργανισμος Ηνωμενων Εθνων καθιερωσε το 1977 την 8η Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημερα για τα Δικαιωματα της Γυναικας και την Διεθνη Ειρήνη.Αυτο το παγκοσμιο κινημα επηρεασε και την χώρα μας.

Αναβαθμιστηκε τουλαχιστον θεσμικα η θεση της γυναικας στην Ελληνικη κοινωνια,οπου το 1952 με τον Νόμο 2159 οι Ελληνιδες απεκτησαν το δικαιωμα του"εκλέγειν και εκλέγεσθαι".
Μπορούσαν πλέον να ψηφίζουν στις εκλογές,ειτε αυτες ηταν βουλευτικες ειτε δημοτικες αλλα και να υποβάλουν υποψηφιότητα για να εκλεγουν.
Η αρχη έγινε με την Ελληνιδα Ελένη Σκούρα και το κόμμα "Ελληνικός Συναγερμός".
Η 8η Μάρτη σε όλο τον κόσμο είναι μέρα μνήμης των αγώνων των γυναικών, μέρα αποτίμησης των κατακτήσεων και αφετηρία νέων στόχων για την ουσιαστική κατοχύρωση της Ισότητας των φύλων.

Πηγές:www.fortunecity.com
http://www.columbia.edu
www.breadandroses.net

7 Μαρ 2007

Dance night


Καθε Τεταρτη εχει η σχολη χορου λατιν παρτυ στο gravity.
Η διαθεση μου εχει φτιαξει και λαχταρω την ωρα που θα χορεψω με τον καλο μου.

Κάπως ετσι ειναι τα παπουτσια χορου μου



Πρωτα θα παμε στα γενέθλια ενος φιλους μας βεβαια και μετα χορος.Ευτυχως που υπαρχει και αυτο και ξεφευγω λιγο απο την καθημερινότητα..

Να εχετε ολη ενα υπεροχο βραδυ.

Καληνυχτα

Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες


Ειναι ενας απο τους αγαπημένους μου συγγραφείς.

Ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες γεννήθηκε το 1928 στην Αρακατάκα, ένα παραλιακό χωριό της Κολομβίας, όπου μεγάλωσε κοντά στους παππούδες του από τη μεριά της μητέρας του.
Το 1947 άρχισε στο Πανεπιστήμιο της Μπογκοτά τις σπουδές του στα νομικά και τις πολιτικές επιστήμες και τον ίδιο χρόνο η εφημερίδα Ελ Εσπεκταδόρ δημοσίευσε το πρώτο διήγημά του με τίτλο Η Τρίτη Παραίτηση. Το 1948 μετακόμισε στην Καρταχένα των Δυτικών Ινδιών κι εκεί άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα Ελ Ουνιβερσάλ. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με πολλά περιοδικά και εφημερίδες στην Αμερική και την Ευρώπη.
Το πρώτο μυθιστόρημά του, Τα Νεκρά Φύλλα, εκδόθηκε το 1955 και ακολούθησαν τα έργα Κακιά Ωρα, Ο Συνταγματάρχης δεν έχει Κανέναν να του Γράψει και Η Κηδεία της Μεγάλης Μάμα.
Το 1967 κυκλοφόρησε το έργο Εκατό Χρόνια Μοναξιά, μυθιστόρημα που αποκόμισε αμέσως τις θετικότερες κριτικές και κέρδισε το αναγνωστικό κοινό, καθιερώνοντας έτσι τον Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες ως έναν από τους μεγαλύτερους συγγραφείς της εποχής μας.
Στο τεράστιο έργο του, που το 1982 του χάρισε το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, συμπεριλαμβάνονται και τα μυθιστορήματα: Το Φθινόπωρο του Πατριάρχη, Χρονικόν Ενός Προαναγγελθέντος Θανάτου, Ο έρωτας στα Χρόνια της Χολέρας, Δώδεκα Διηγήματα Περιπλανώμενα και Περί Ερωτος και Αλλων Δαιμονίων, Η είδηση μιας απαγωγής,Το ευτυχισμένο καλοκαίρι της κυρίας Φορμπς,Το φως είναι σαν το νερό,Ζω για να τη διηγούμαι και το πιό πρόσφατο Οι θλιμμένες πουτάνες της ζωής μου.
Στην γενέθλια πόλη του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, την Αρακατάκα της Κολομβίας, οι κάτοικοι ξύπνησαν την Τρίτη με 80 κανονιοβολισμούς, όσα και τα χρόνια του διάσημου συγγραφέα. Το εορταστικό σκηνικό για την επέτειο από τη γέννησή του συμπλήρωσαν μουσικές εκδηλώσεις και παρελάσεις.

Χθες ήταν τα γενέθλια του.

Πολλές πόλεις στην Κολομβία αναμένεται να διοργανώσουν ειδικές εκδηλώσεις προς τιμήν του. Ο Μάρκες όμως, ο οποίος ζει στο Μεξικό, δεν προβλέπεται να παρευρεθεί σε κάποια από αυτές, όπως μεταδίδει το BBC.

Στην Ισπανία διοργανώνεται μαραθώνιος ανάγνωσης του μυθιστορήματός του Εκατό Χρόνια Μοναξιά. Ο αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης ξεκίνησε τον μαραθώνιο ανάγνωσης, ενώ κάθε μέρα επιφανείς ισπανόφωνοι πολιτικοί, συγγραφείς και ηθοποιοί θα διαβάζουν αποσπάσματα του βιβλίου για 15 λεπτά.

Επίσης, ανακοινώθηκε η ανακατασκευή του σπιτιού -γνωστού ως «Γκάμπο»- όπου ζούσε ως παιδί. Φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από την πρώτη έκδοση του πιο ευπώλητου βιβλίου του, τα Εκατό Χρόνια Μοναξιά (1967) και 25 χρόνια από την βράβευση του Μαρκές με Νόμπελ (1982).

Ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες έχει αποσυρθεί από τη δημόσια ζωή για λόγους υγείας: καρκίνος στους λεμφαδένες. Η κατάστασή του μοιάζει να επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα.

Η αποχαιρετιστήρια επιστολή που ακολουθεί και που έχω ξανά αναφέρει στο παρελθόν,εστάλη από τον συγγραφέα στους φίλους του.
Λένε μετα απο ερευνα που εκανα,οτί αυτή επιστολή δεν ειναι τιποτα αλλο απο ενα ποιημα του Johny Welch που εγραψε για τον σκυλο του.Εκ παραδρομής γράφτηκε το όνομα του Νομπελίστα λογοτέχνη και συγγραφέα κλασσικών έργων.Ο ιδιος ο Garcia δεν σχολίασε.
Δεν γνωριζω αν ειναι αληθεια η ψέματα.
Ξερω όμως ποσο υπεροχο ειναι.


"Αν ο Θεός ξεχνούσε για μια στιγμή ότι είμαι μια μαριονέτα φτιαγμένη από κουρέλια και μου χάριζε ένα κομμάτι ζωή, ίσως δεν θα έλεγα όλα αυτά που σκέφτομαι, αλλά σίγουρα θα σκεφτόμουν όλα αυτά που λέω εδώ. Θα έδινα αξία στα πράγματα, όχι γι' αυτό που αξίζουν, αλλά γι' αυτό που σημαίνουν. Θα κοιμόμουν λίγο, θα ονειρευόμουν πιο πολύ, γιατί για κάθε λεπτό που κλείνουμε τα μάτια, χάνουμε εξήντα δευτερόλεπτα φως. Θα συνέχιζα όταν οι άλλοι σταματούσαν, θα ξυπνούσα όταν οι άλλοι κοιμόταν. Θα άκουγα όταν οι άλλοι μιλούσαν και πόσο θα απολάμβανα ένα ωραίο παγωτό σοκολάτα! Αν ο Θεός μου δώριζε ένα κομμάτι ζωή, θα ντυνόμουν λιτά, θα ξάπλωνα μπρούμυτα στον ήλιο, αφήνοντας ακάλυπτο όχι μόνο το σώμα αλλά και την ψυχή μου. Θεέ μου, αν μπορούσα, θα έγραφα το μίσος μου πάνω στον πάγο και θα περίμενα να βγει ο ήλιος. Θα ζωγράφιζα μ' ένα όνειρο του Βαν Γκογκ πάνω στα άστρα ένα ποίημα του Μπενεντέτι κι ένα τραγούδι του Σερράτ θα ήταν η σερενάτα που θα χάριζα στη σελήνη. Θα πότιζα με τα δάκρια μου τα τριαντάφυλλα, για να νοιώσω τον πόνο από τ' αγκάθια τους και το κοκκινωπό φιλί των πετάλων τους... Θεέ μου, αν είχα ένα κομμάτι ζωή... Δεν θα άφηνα να περάσει ούτε μία μέρα χωρίς να πω στους ανθρώπους ότι αγαπώ, ότι τους αγαπώ. Θα έκανα κάθε άνδρα και γυναίκα να πιστέψουν ότι είναι οι αγαπητοί μου και θα ζούσα ερωτευμένος με τον έρωτα. Στους ανθρώπους θα έδειχνα πόσο λάθος κάνουν να νομίζουν ότι παύουν να ερωτεύονται όταν γερνούν, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι γερνούν όταν παύουν να ερωτεύονται! Στο μικρό παιδί θα έδινα φτερά, αλλά θα το άφηνα να μάθει μόνο του να πετάει. Στους γέρους θα έδειχνα ότι το θάνατο δεν τον φέρνουν τα γηρατειά αλλά η λήθη. Έμαθα τόσα πράγματα από σας, τους ανθρώπους... Έμαθα πως όλοι θέλουν να ζήσουν στην κορυφή του βουνού, χωρίς να γνωρίζουν ότι η αληθινή ευτυχία βρίσκεται στον τρόπο που κατεβαίνεις την απόκρημνη πλαγιά. Έμαθα πως όταν το νεογέννητο σφίγγει στη μικρή παλάμη του, για πρώτη φορά, το δάχτυλο του πατέρα του, το αιχμαλωτίζει για πάντα. Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί. Είναι τόσα πολλά τα πράγματα που μπόρεσα να μάθω από σας, αλλά δεν θα χρησιμεύσουν αλήθεια πολύ, γιατί όταν θα με κρατούν κλεισμένο μέσα σ' αυτή τη βαλίτσα, δυστυχώς θα πεθαίνω. Να λες πάντα αυτό που νιώθεις και να κάνεις πάντα αυτό που σκέφτεσαι. Αν ήξερα ότι σήμερα θα ήταν η τελευταία φορά που θα σ' έβλεπα να κοιμάσαι, θα σ' αγκάλιαζα σφιχτά και θα προσευχόμουν στον Κύριο για να μπορέσω να γίνω ο φύλακας της ψυχής σου. Αν ήξερα ότι αυτή θα ήταν η τελευταία φορά που θα σ' έβλεπα να βγαίνεις απ' την πόρτα, θα σ' αγκάλιαζα και θα σου 'δινα ένα φιλί και θα σε φώναζα ξανά για να σου δώσω κι άλλα. Αν ήξερα ότι αυτή θα ήταν η τελευταία φορά που θα άκουγα τη φωνή σου, θα ηχογραφούσα κάθε σου λέξη για να μπορώ να τις ακούω ξανά και ξανά. Αν ήξερα ότι αυτές θα ήταν οι τελευταίες στιγμές που σ' έβλεπα, θα έλεγα "σ' αγαπώ" και δεν θα υπέθετα, ανόητα, ότι το ξέρεις ήδη. Υπάρχει πάντα ένα αύριο και η ζωή μας δίνει κι άλλες ευκαιρίες για να κάνουμε τα πράγματα όπως πρέπει, αλλά σε περίπτωση που κάνω λάθος και μας μένει μόνο το σήμερα, θα 'θελα να σου πω πόσο σ' αγαπώ κι ότι ποτέ δεν θα σε ξεχάσω. Το αύριο δεν το έχει εξασφαλίσει κανείς, είτε νέος είτε γέρος. Σήμερα μπορεί να είναι η τελευταία φορά που βλέπεις τους ανθρώπους που αγαπάς. Γι' αυτό μην περιμένεις άλλο, κάν' το σήμερα, γιατί αν το αύριο δεν έρθει ποτέ, θα μετανιώσεις σίγουρα για τη μέρα που δεν βρήκες χρόνο για ένα χαμόγελο, μια αγκαλιά, ένα φιλί και ήσουν πολύ απασχολημένος για να κάνεις πράξη μια τελευταία τους επιθυμία. Κράτα αυτούς που αγαπάς κοντά σου, πες τους ψιθυριστά πόσο πολύ τους χρειάζεσαι, αγάπα τους και φέρσου τους καλά, βρες χρόνο για να τους πεις "συγνώμη", "συγχώρεσέ με", "σε παρακαλώ", "ευχαριστώ" κι όλα τα λόγια αγάπης που ξέρεις. Κανείς δεν θα σε θυμάται για τις κρυφές σου σκέψεις. Ζήτα απ' τον Κύριο τη δύναμη και τη σοφία για να τις εκφράσεις. Δείξε στους φίλους σου τι σημαίνουν για σένα !!!!


*********************************************************************************
The Puppet/La Marioneta

If for a moment God would forget that I am a rag doll and give me a scrap of life, possibly I would not say everything that I think, but I would definitely think everything that I say.

I would value things not for how much they are worth but rather for what they mean.

I would sleep little, dream more. I know that for each minute that we close our eyes we lose sixty seconds of light.

I would walk when the others loiter; I would awaken when the others sleep.

I would listen when the others speak, and how I would enjoy a good chocolate ice cream.

If God would bestow on me a scrap of life, I would dress simply, I would throw myself flat under the sun, exposing not only my body but also my soul.

My God, if I had a heart, I would write my hatred on ice and wait for the sun to come out. With a dream of Van Gogh I would paint on the stars a poem by Benedetti, and a song by Serrat would be my serenade to the moon.

With my tears I would water the roses, to feel the pain of their thorns and the incarnated kiss of their petals…My God, if I only had a scrap of life…

I wouldn't let a single day go by without saying to people I love, that I love them.

I would convince each woman or man that they are my favourites and I would live in love with love.

I would prove to the men how mistaken they are in thinking that they no longer fall in love when they grow old–not knowing that they grow old when they stop falling in love. To a child I would give wings, but I would let him learn how to fly by himself. To the old I would teach that death comes not with old age but with forgetting. I have learned so much from you men….

I have learned that everybody wants to live at the top of the mountain without realizing that true happiness lies in the way we climb the slope.

I have learned that when a newborn first squeezes his father's finger in his tiny fist, he has caught him forever.

I have learned that a man only has the right to look down on another man when it is to help him to stand up. I have learned so many things from you, but in the end most of it will be no use because when they put me inside that suitcase, unfortunately I will be dying.
translated by Matthew Taylor and Rosa Arelis Taylor


Πηγές:Los Angeles Times
http://www.museumofhoaxes.com
Associated Press
BBC
CNN

To hoso or not to hoso?

Ειμαι σε μια ηλικια που 8α μπορουσα ανετα να ειχα ενα και δυο παιδια,οικογενεια γενικως.Επιλογη μου ειναι που δεν εχω.Δεν ημουν ετοιμη και ουτε πιστευω θα ειμαι ποτε.Αυτα γινονται τσακ μπαμ.
Μαλλον δεν ειχα βρει τον ανθρωπο εκεινο που θα μπορουσα να ζησω μαζι του μεχρι το τελος της ζωης μου.Και λέω είχα γιατι αυτο το σεναριο δεν παιζει πια.

Δεν προλογισα με αυτον τον τροπο για να σας διηγηθώ τι θα ημουν αν ,τι θα εκανα αν...
Αν...αν ..αν...αν ειχα ροδακια θα ημουν πατινι.Ναις του μιτ γιου.Τεσπα.

Η αποφαση της χθεσινης συνελευσης ηταν κατάληψη μεχρι την επόμενη Τρίτη.
Διαφορα ψηφων γύρω στις 40.
Δυστυχως έπεσα μέσα στις υποθέσεις μου.Ανοιξαν την σχολη για εγγραφες κλπ και μολις τελειωσαν την ξανακλεισαααννν.Το αποτελεσμα θελω να δω.Τι θα κερδισουν.

Ναι γρινιαζω και παραπονιεμαι.Ναι δεν πηγα στην χθεσινη συνελευση.Γιατι;Με ρωτανε γιατι!Αν σας ρωτουσα γιατι να πάω αφου ειναι ματαιο ,θα επαιρνα ως απαντηση το οτι με την ψηφο μου θα μείωνε η διαφορα των υπερ και των κατα και οτι με αυτο τον τρόπο θα εδειχνα την δυσαρεσκια μου.

Απο το 2004 εχω πάει σε απειρες συνελευσεις,με την ψήφο μου να δικαιώνεται μονο τρεις φορές.Δεν με απογοητευσε αυτο.
Με απογοητευσε το οτι οι συμφοιτητες-συναδελφοι φωναζουν,καταστρεφουν,πλακωνουν στο ξύλο καποιους αλλους( αυτο ειναι ακραιο,αλλα εχει συμβει και συμβαινει σε όλες τις σχολες),κλεινουν την σχολη,χανουμε εξαμηνα το ενα πισω απο το άλλο,προκαλουν.Αυτες τις οδηγίες εχουν ,αυτα τους εχουν πει να κανουν, αυτα κανουν.
Με απογοητευσε το οτι εχουμε μια απο τις καλυτερες σχολες στην Ελλαδα και αυτη την στιγμη μονο σχολη δεν μπορεις να την πεις.Συνθηματα παντου στους τοιχους και στο εδαφος με σπρει,αφισες κολλημενες οπου δεν υπαρχει σπρει,αιθουσες διδασκαλιας με καρεκλες καταστραμενες με εξαιρεση το αμφιθεατρο που ακόμα καλα κρατει,ο χωρος των αθλητικων δραστηριοτητων διαλυμενος.
Με απογοητευσε που δεν υπαρχει σεβασμος αλλα περιμενουν να τους σεβονται.
Με απογοητευει που η φωνη όσων θέλουν να σπουδάσουν δεν θα ακουστει ποτε.Την πνιγουν.Η φωνη των συμφεροντων ειναι πιο βροντερη.Και μη μου πειτε πως ολοι θελουν να σπουδασουν γιατι εδω γελανε.Υπαρχουν ατομα που θελουν πολιτικη καριερα,υπαρχουν ατομα που ειναι στην σχολη επειδη οι γονεις τους το θελουν,υπαρχουν ατομα στην σχολη που ειναι χρονια φοιτητες που ουτε εχουν να χασουν κατι αλλα ουτε και να κερδισουν.
Με απογοητευει να βρεπω απεναντι φοιτητες να μαζευονται σε γραφειο που εχουν νοικιασει (οχι αυτοιβεβαια αλλα το κομμα τους) για να συνενοηθουν για πορειες κλπ υπο την επιβλεψη γνωστου πολιτικου στα Χανια.
Απογοητευομαι που υπαρχουν κομματόσκυλα ακομα και στην σχολη εις βάρος αλλων φοιτητων.
Απογοητευτηκα οταν σε εκπομπη στον ΑΝΤ1 με καλεσμενους φοιτητες απο ολες τις παραταξεις και την Γιαννάκου (η οποια δεν αρνηθηκε να ερθει σε αντιπαραθεση μαζι τους),οι φοιτητες δεν ξέρανε τι να ρωτησουν και πως να το ρωτησουν.Καθε απαντηση της Γιαννακου ηταν τοσο αποστομωτική που εβλεπες την απογνωση στα προσωπα των παιδιων.Τους επιασε αδιαβαστους.Τους εκανε ρεζιλι.

Εγω πτυχιο καποια στιγμη θα πάρω.Ειτε με την ψηφιση του νομου ειτε οχι.Ας μην γελιόμαστε.Η Γιαννακου ειναι σκληρο καρύδι.Δεν θα αλλαξει γνώμη.Μονο αν αλλαξει η κυβερνηση δεν θα ψηφιστεί και οχι μονο δεν θα ψηφιστεί αλλα θα επαναφερουν τον νομο της βασης του 10,με ολα τα τουβλα να εισάγονται στις σχολες οπως γινοταν παλιοτερα.
Θυμαστε τον φοιτητη που περασε στην σχολη θεσσαλονικης γερμανικη φιλολογια με ποσο περασε;Με 1,5;Ποσα ΤΕΙ δημιουργηθηκαν εξαιτιας αυτης της προτασης και τα οποια ειναι αδεια;Ειχαμε γεμισει ΤΕΙ.
Οταν η Γιαννακου κατεθεσε την προταση για την εισαγωγη στο Πανεπιστήμιο με βαση το 5 πάλι αντιδρασεις είχαμε.Θυμαστε;Τοτε γιατι αντιδρούσαν;Αλλαξε κατι;Οχι.(Ευτυχώς)
Δεν λεω πως ειναι το ιδιο με το αρθρο 16.Οχι οχι.Λεω πως και παλι δεν θα αλλαξει κατι.Χμ αλλαζει τωρα που το σκεφτομαι καλυτερα.Η παιδεια παει πισω.
Και μη μου συγκρίνετε την φαση εδω με την φαση παλιοτερα της Γαλλιας.Μη μου συγκρινετε την εποχη της Χουντας με ΤΟ τωρα και τους "γουρουνια μπατσοι δολοφονοι" αστυνομικους (εκει το πανε ορισμενοι φοιτητες,συγκρινοντας ενεργειες αστυνομικων με την Χουντα,ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!).

ΚΑΑΑΑΜΙΙΙΙΑΑΑΑ ΣΧΕΣΗ.

Γιαυτο δεν παω στις συνελευσεις λοιπον.Μια ψηφος οσο σημαντικη και αν ειναι δεν θα φερει την ανοιξη στην παιδεια,ουτε θα καταφερω να μην γίνει καταληψη.Το μονο που θα κερδισω ειναι ενα ποτηρι καφε στο κεφαλι,κιμωλιες στο ματι,τα αυτια μου κουδουνια,φωνη νταλικιερη,καπνο στα πνευμονια μου...
Και θα μεινω σε αυτο που μου ειπε ο συμφοιτητης μου."Ευτυχως που δεν ηρθες..."
*******************************************************************************

Κανω Edit αυτο το βιντεακι για να καταλάβουν καποιοι τον λογο που επαψα να συμμετέχω στις συνελευσεις.Οχι πως τους αφορα αλλα δεν μπορω τις μαλακιες.


ΑΣΟΕΕ
">

Υπερβολη;Οχι εχει συμβει και εδω παρομοια κατασταση.Μαρουλια δεν εχουν σκεφτει ακομα να φερουν και ελπιζω να μην φτασουν και σε αυτο το σημειο αν και τους εχω ικανους για ολα.Πετανε ομως αλλα πραγματα στα οποια αναφερθηκα.
Σε αυτο το τριπακι σορρυ κυριοι δεν θα μπω.Στην συνελευση δεν παω για χαβαλε.Η συνελευση γινετε για συζήτηση και οχι για να την μετρατρεψουν καποιοι σε ζωολογικο κηπο.Δεν θα παιξω κανενος το παιχνιδι.Ειναι ευκολο να λενε μεγαλες κουβεντες για να κερδισουν εντυπωσεις και να προσπαθουν να την πουν στον αλλο που εχει αντιθετη αποψη απο αυτους.

Συνελευση ΤΕΙ Κρητης