Online reading:

web stats

9 Ιουλ 2007

Live Earth


Ειδα σε διαφημιση στην τηλεοραση για τις εκδηλωσεις που θα γινουν με αφορμη τις κλιματικες αλλαγες και την υπενθυμιση την συνθηκης του Κιοτο.
Το Σάββατο 7 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν σε επτά πόλεις του πλανήτη οι συναυλίες Live Earth για το περιβάλλον, εμπνευστής των οποίων ήταν ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Αλ Γκορ.
Τι υποκρισια απο την Αμερική μιας και η Αμερική μαζι με την Αυστραλια δεν εχουν υπογραψει αυτη την συνθηκη.

"As of December 2006, a total of 169 countries and other governmental entities have ratified the agreement (representing over 61.6% of emissions from Annex I countries).Notable exceptions include the United States and Australia. Other countries, like India and China, which have ratified the protocol, are not required to reduce carbon emissions under the present agreement."

Οι Live Earth συναυλίες θα γίνουν στο Γιοχάνεσμπουργκ, το Λονδίνο, το Νιου Τζέρσι, το Ρίο ντε Ζανέιρο, τη Σανγκάι, το Σίδνεϊ και το Τόκιο, με στόχο να υπογράψουν όλοι μία διεθνή κοινή δέσμευση για την κλιματική αλλαγή.

Στις συναυλίες αυτές θα ακουστούν νέα πρωτότυπα τραγούδια τα οποία υπογράφουν η Μαντόνα και οι Black Eyed Peas, ενώ μεγάλα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής θα δώσουν το παρόν, ερμηνεύοντας τραγούδια για τη σωτηρία του πλανήτη και το περιβάλλον.

Στο Live Earth του Νιου Τζέρσι, στις ΗΠΑ θα συμμετάσχουν οι: Police, Smashing Pumpkins, Roger Waters, Dave Matthews Band, Kanye West, AFI, Akon, Alicia Keys, Bon Jovi, Fall Out Boy, John Mayer, Kelly Clarkson, KT Tunstall, Ludacris, Melissa Etheridge και Rihanna.

Στο Ρίο ντε Ζανέιρο, το παρόν θα δώσουν ο Lenny Kravitz, ο Pharrell Williams, και οι: Macy Gray, Xuxa, O Rappa, Marcelo D2. Η Madonna και οι Duran Duran είναι μεταξύ των καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν στη συναυλία του Λονδίνου. Στο Wembley θα βρεθούν και οι Red Hot Chili Peppers, οι Genesis και οι Beastie Boys.

Οι διοργανωτές των συναυλιών εκτιμούν ότι τις συναυλίες, που θα μεταδοθούν για τουλάχιστον 24 ώρες από τηλεοπτικά δίκτυα σε περισσότερες από 100 χώρες, θα τις παρακολουθήσουν περίπου δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλη τη Γη.

Παράλληλα, εκτός των επτά μεγάλων συναυλιών, ανακοινώθηκαν και άλλες σχεδόν έξι χιλιάδες εκδηλώσεις, από τη Νέα Υόρκη έως την Ανταρκτική για την ημέρα παγκόσμιας κινητοποίησης για την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Επίσης, δύο άλλες εκδηλώσεις, ιδιαίτερα συμβολικές έχουν προβλεφθεί στο Κιότο, τόπο διαπραγμάτευσης του πρωτοκόλλου για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη και σε μια βρετανική βάση στην Ανταρκτική, εκεί όπου οι συνέπειες του φαινομένου του θερμοκηπίου είναι πολύ ορατές.



*Kyoto Protocol

Δεν υπάρχουν σχόλια: