Online reading:

web stats

10 Ιουλ 2007

Αυξάνονται τα περιστατικά καρκίνου του μαστού στους άνδρες

Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των ανδρών που προσβάλλονται από καρκίνο του μαστού, ωστόσο οι περισσότεροι εξ αυτών εντοπίζουν την ύπαρξη της νόσου μόνο σε προηγμένο στάδιο, σύμφωνα με άρθρο του επιστημονικού εντύπου Cancer.

Ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Τέξας με επικεφαλής την Δρ Σάρον Τζιόρνταν σύγκριναν δεδομένα που αφορούσαν περιστατικά καρκίνου και ποσοστά επιβίωσης μεταξύ μιας μεγάλης ομάδας ατόμων στις ΗΠΑ, από το 1973 έως το 1998.

Όπως διαπιστώθηκε, τα κρούσματα καρκίνου του μαστού ανά 100.000 ανδρών στο χρονικό διάστημα των τελευταίων 20 ετών αυξήθηκαν από 0,86 σε 1,08.

Οι ερευνητές στη συνέχεια εξέτασαν την κλινική εικόνα 2.524 περιστατικών ανδρικού καρκίνου του μαστού και τη συνέκριιναν με 380.856 αντίστοιχα περιστατικά γυναικείου καρκίνου του μαστού που διαγνώστηκαν την ίδια περίοδο.

Όπως αποκαλύφθηκε, σε σύγκριση με τις γυναίκες, οι άνδρες πάσχοντες ήταν κατά κανόνα σε μεγαλύτερη ηλικία όταν πρωτοδιαγνώστηκε η νόσος σε αυτούς -67 ετών για τους άνδρες και 62 ετών για τις γυναίκες κατά μέσο όρο.

Επιπλέον, οι άνδρες έπασχαν από καρκίνο σε πιο προχωρημένο στάδιο σε σχέση με τις γυναίκες, ενώ η νόσος ήταν περισσότερο πιθανό να έχει εμφανίσει μετάσταση στους λεμφαδένες απ' ό,τι στις γυναίκες.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν πως η βασική αιτία για την οποία η ασθένεια διαγιγνώσκεται πολύ αργότερα στους άνδρες σχετίζεται με το γεγονός ότι οι περισσότεροι συγχέουν τα συμπτώματα του καρκίνου του μαστού με τα αντίστοιχα της γυναικομαστίας, μιας πάθησης που πλήττει αρκετά συχνά το ισχυρό φύλο.

«Τα δεδομένα της έρευνάς μας καταδεικνύουν πως οι άνδρες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να επισκέπτονται συχνά τον ιατρό τους για εξετάσεις, καθώς η νόσος δεν κάνει διακρίσεις μεταξύ των φύλων» σχολιάζει με δηλώσεις της στο BBC η Δρ Τζιόρνταν.


--------------------------------------------------------------------------------------------------

Μολις ακουσα στις ειδησεις για το γεγονος αυτο και οτι οι αντρες θα πρεπει να προσεξουν αν παρατηρησουν κατι ασυνήθιστο στο στηθος τους.Αν υπαρχει αλλοίωση στην θηλή ή καποια πληγη στην περιοχη του στηθους πρεπει να συμβουλευτουν τον γιατρο τους.

Ο καρκινος του μαστου δεν αποτελεί μονο γυναικεία υποθεση αλλα υποθεση και του αντρα απο τα πενηντα και μετα.

Ξερετε την ευαισθησία μου με το θεμα του καρκίνου.

Δεν ειναι μια ειδηση που απλα προσπερνάς προχωρώντας στο παρακατω ποστ,στο παρακάτω μπλογκ .

Έχε το νου σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: