Online reading:

web stats

16 Ιουλ 2007

Αλλάξτε κανάλι με ένα νεύμα!


Μήπως σας τυχαίνει συχνά να... τσακώνεστε με τα μαξιλάρια του καναπέ επειδή επιμένουν να κρύβουν το τηλεχειριστήριο; Ή να βλέπετε για ώρα ένα ανιαρό- κουραστικό- ανόητο πρόγραμμα επειδή νιώθετε υπερβολικά κουρασμένοι για να κλείσετε την τηλεόραση και να ανοίξετε το DVD player; Τότε δύο Αυστραλοί μηχανικοί θα γίνουν σύντομα οι ήρωές σας!
Ένα απλό μηχάνημα εφηύραν οι δύο επιστήμονες, οι Πράσαν Πρεμαράτνε και Κουάνγκ Νγκούγεν, κι όμως υπόσχονται να φέρουν την επανάσταση αν όχι στην καθημερινότητα, τουλάχιστον στον... καναπέ μας. Πρόκειται για ένα κουτί ελέγχου με ενσωματωμένη κάμερα το οποίο επιτρέπει στον ταλαιπωρημένο από τις πιέσεις μιας ολόκληρης ημέρας εργαζόμενο να ανοιγοκλείσει την τηλεόραση, να αλλάξει κανάλια, να αυξομειώσει την ένταση του ήχου, νεύοντας απλώς με το χέρι. Και δεν είναι μόνο αυτό. Το ίδιο μηχάνημα μπορεί να συνεργαστεί αγαστά με έως και οκτώ διαφορετικές συσκευές του σπιτιού: από την τηλεόραση έως το βίντεο και από το DVD player έως το στερεοφωνικό.
Η νέα συσκευή
Πέρα από συνεργάσιμη, όμως, η συσκευή που απειλεί τα διάφορα τηλεχειριστήρια με εξαφάνιση είναι και ολιγαρκής: δύο μόνο πράγματα χρειάζεται προκειμένου να λειτουργήσει καλά. Πρώτον, να είναι τοποθετημένη σε τέτοιο σημείο ώστε να μην εμποδίζει κάτι την οπτική επικοινωνία της με τον άνθρωπο που της δίνει εντολές και το μηχάνημα στο οποίο καλείται να παρέμβει. Και δεύτερον, να μάθει ο χρήστης τις επτά διαφορετικές κινήσεις του χεριού τις οποίες καταλαβαίνει: η προτεταμένη γροθιά σημαίνει «έναρξη» (start), ο αντίχειρας προς τα επάνω σημαίνει πέρασμα στο επόμενο κανάλι, κ.ο.κ. Οι Πράσαν Πρεμαράτνε και Κουάνγκ Νγκούγεν έχουν ήδη βαλθεί να κάνουν το νέο γκάτζετ τόσο μικρό ώστε να ενσωματώνεται στις τηλεοράσεις και τις υπόλοιπες συσκευές. Ευελπιστούν επίσης να το προσαρμόσουν έτσι ώστε να μάθει να συνεργάζεται και με κονσόλες ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Ζητούν ωστόσο την υπομονή μας. Η εφεύρεσή τους θα διατεθεί στην αγορά κάποια στιγμή μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Πηγη:tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: