Online reading:

web stats

11 Ιουλ 2007

Αυτη την ωρα..

Μεγαλη φωτια στα Χανια και συγκεκριμένα στο Κατω Γερανι οπου πυροσβεστικες δυναμεις απο ολο τον νομο Χανιων εχουν καταφθάσει εκει.

Εχουν εκκενωθεί σπιτια και ξενοδοχεια λογω του ισχυρου αερα στην περιοχη.

Ας ελπισουμε να μην γινουν τα χειροτερα μιας και απο οτι λεει η κρητικη τηλεοραση,η φωτια με την βοηθεια του αερα προχωραει πολυ γρηγορα προς κατοικημενες περιοχες.

Μην ξεχναμε πως το Γερανι ειναι αρκετα τουριστικη περιοχη.

5 σχόλια:

the_sailor είπε...

Γεια σου!
Στην περιοχή που αναφέρεσαι (για την ακρίβεια μεταξύ Γεράνι και Μάλεμε), νοίκιαζα για 7-8 μήνες ένα δωμάτιο πέρσι το καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια της θητείας μου στο ναυτικό.

Και μου έκανε εντύπωση το post σου, καθώς η περιοχή είναι πράγματι αρκετά τουριστική και σχετικά κατοικημένη. Ελπίζω να μην έχουν συμβεί τα χειρότερα...

Από την άλλη, όσο θυμάμαι δηλαδή, δεν υπήρχε και κάποιο δάσος και πιστεύω πως γρήγορα θα ανακάμψει η περιοχή από την πυρκαγιά, αρκεί βέβαια να μην υπάρχουν υλικές και ΚΥΡΙΩΣ έμψυχες απώλειες.

Αν δε σου είναι δύσκολο, θα ήθελα να επανερχόσουν και να μου έλεγες ποια ήταν η εξέλιξη τελικά. Ευχαριστώ και καλά να περνάς!

The Torch είπε...

Κάπου εκεί έχει εξοχικό ο Θείος μου, ελπίζω να σταμάτησε η φωτιά, διότι δεν τον βρίσκω στο τηλέφωνο.

SilentSoul είπε...

Η φωτια τέθηκε υπο ελεγχο αργα χθες το βραδυ απο 15 πυροσβεστες και 5 οχηματα της πυροσβεστικης χωρια αρκετους κατοικους του Γερανιου οπου εσπευσαν για την κατασβεση της φωτιας.Ευτυχως δεν ειχαμε καταστροφες ξενοδοχειων και σπιτιων.
Σημερα Πεμπτη ο νομος Χανιων ειναι σε επιφυλακη λογω του δυνατου αερα που υπαρχει.
Ευχομαι να μην συμβει κατι μιας και ο μπαμπας αλλα και ο αδελφος μου εχουν βαρδια απο το πρωι μεχρι το βραδυ.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ αυτό πάντως που φοβόμαστε εάν καούν σπίτι δεν το καταλαβαίνω. Τα ντουβάρια φτιάχνονται μέσα σε λίγους μήνες. Τα δέντρα θέλουν δεκαετίες.

the_sailor είπε...

@ανώνυμο
Όσον αφορά το συγκεκριμένο μέρος στο βαθμό που το ξέρω, υπάρχουν μόνο κατοικίες και καλλιέργειες. Δε νομίζω να υπάρχει δάσος. Ανάμεσα λοιπόν στις κατοικίες και τις καλλιέργειες, είναι καλό να μην καταστραφούν κατοικίες. Όχι πως το να χαθούν καλλιέργειες είναι ό, τι καλύτερο.

Σε γενική βάση πάντως δε θα διαφωνήσω μαζί σου. Πολλές φορές δίνεται προτεραιότητα στο να σωθούν οι κατοικίες, και ενώ καίγονται τεράστιες εκτάσεις δάσους, θεωρείται και... επιτυχής η έκβαση...