Online reading:

web stats

25 Ιουλ 2007

Αισχος!Ειστε υποκριτές!!



Ως μη δασικές
χαρακτηρίστηκαν από το Δασαρχείο Πολυγύρου δεκάδες αγροτεμάχια στις 24 Μαΐου 2007, στα οποία η εταιρεία υποστηρίζει πως νομιμοποιείται να εκτελέσει εργασίες. Την παραβίαση της γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους καταγγέλλουν φορείς του Δήμου Σιθωνίας
Κομμάτι κομμάτι επιχειρείται ο αποχαρακτηρισμός των δασικών εκτάσεων στο Πόρτο Καρράς για να ακολουθήσει η ανέγερση τουριστικών καταλυμάτων.
Παρά τη γνωμοδότηση - από το 2003-του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ότι δεν ισχύει πλέον το ειδικό καθεστώς για το Πόρτο Καρράς και κατά συνέπεια οι εκτάσεις του είναι δασικές, το Δασαρχείο Πολυγύρου προχωρά πλέον σε αποχαρακτηρισμούς.
«Όλη η περαιτέρω εξέλιξη του θέματος περί του αν ισχύει ο αποχαρακτηρισμός του συνόλου της έκτασης του Πόρτο Καρράς από δασική έχει πλέον τυπικό και όχι ουσιαστικό ενδιαφέρον, αφού κατ΄ ουσίαν και στην πράξη η ίδια η εταιρεία μας ενεργεί σαν να μην ισχύει ο υπ΄ όψιν γενικός αποχαρακτηρισμός», δηλώνει στα «ΝΕΑ» το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Πόρτο Καρράς Α.Ε. Αθανάσιος Κλαπαδάκης.
Η εταιρεία έχει ζητήσει ήδη από το Δασαρχείο Πολυγύρου αφενός τον χαρακτηρισμό ορισμένων τμημάτων της έκτασης του Πόρτο Καρράς ως μη δασικών και έχει ήδη επιτύχει να αναγνωρίσει ως μη δασικά περίπου 9.000
στρέμματα από τα 17.630 στρέμματα της συνολικής έκτασης.
Στις 24 Μαΐου του 2007, το Δασαρχείο Πολυγύρου προχώρησε στον χαρακτηρισμό 69 αγροτεμαχίων ως μη δασικών, δίνοντας τη δυνατότητα αξιοποίησής τους από την εταιρεία. Όπως μάλιστα αναφέρει στα «ΝΕΑ» ο κ. Κλαπαδάκης, «μία από τις επόμενες κινήσεις της εταιρείας θα είναι η αίτηση για έκδοση οικοδομικής άδειας για την ανέγερση 140 τουριστικών καταλυμάτων».
Το αιτιολογικό για την άδεια
Στο αιτιολογικό του Δασαρχείου Πολυγύρου που κοινοποιήθηκε έναν μήνα προτού δοθεί η οικοδομική άδεια για την ανέγερση 222 νέων τουριστικών καταλυμάτων στο Πόρτο Καρράς αναφέρεται: «Τα εν λόγω κληροτεμάχια από το 1979 έως σήμερα δεν καλύπτονται από δασική βλάστηση οποιουδήποτε δασοπονικού είδους. Συνεπώς, διέπονται από τις διατάξεις της αγροτικής νομοθεσίας και δεν δεσμεύονται από τις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας».
«Η συγκεκριμένη αναγνώριση των χιλιάδων στρεμμάτων ως μη δασικών επιτρέπει στην εταιρεία να χτίσει 150.000 τετραγωνικά μέτρα στη συγκεκριμένη έκταση», υποστηρίζουν κάτοικοι και φορείς του Δήμου Σιθωνίας που προσθέτουν πως με την απόφαση αυτή υπάρχει παράβαση της γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη γνωμοδότηση είχε οδηγήσει τον Ιανουάριο του 2004 στην περίφημη «τροπολογία Πάχτα», η οποία έδινε πρακτικά τη δυνατότητα του αποχαρακτηρισμού και είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από την τότε αντιπολίτευση και νυν κυβέρνηση. Τώρα, όμως, αποδεικνύεται ότι με συγκεκριμένες ενέργειες στελεχών της το δάσος αποχαρακτηρίζεται και η δόμηση προχωρά.
Τους δικαιολογεί
«Η απάντηση που έδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης την 1 Νοεμβρίου 2004, με την οποία παρέπεμπε το αν η έκταση χαρακτηρίζεται ή αποχαρακτηρίζεται από δασική στην Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και όχι στη γνωμοδότηση του Δ΄ τμήματός του, δικαιολογεί τις κινήσεις της εταιρείας», υποστηρίζει ο νυν νομάρχης Χαλκιδικής και επί χρόνια νομικός σύμβουλος της Πόρτο Καρράς Α.Ε. Αστέριος Ζωγράφος.
Ο νομάρχης Χαλκιδικής, μάλιστα, μιλώντας στα «ΝΕΑ» χαρακτηρίζει «μικρολεπτομέρειες» το αν κάποια κτίρια που ήταν συνεργεία ή αποθήκες μετατρέπονται σε ξενοδοχεία πολυτελείας, όπως συμβαίνει αυτήν τη στιγμή στο Πόρτο Καρράς. «Πρέπει να σταματήσουμε να διυλίζουμε τον κώνωπα σε περιπτώσεις που προέχει η τουριστική ανάπτυξη μιας περιοχής με τόσες ειδικές συνθήκες, όπως η Χαλκιδική», υποστήριξε ο κ. Ζωγράφος, ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται ούτε καν να ελέγξει αν η άδεια οικοδόμησης που έδωσε η διεύθυνση Πολεοδομίας της νομαρχίας του είναι νόμιμη! «Έχουν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες για την αναβάθμιση του “Village Ιnn” του Πόρτο Καρράς και δεν υπάρχει κανένα απολύτως “ψεγάδι” στην άδεια που εξέδωσε πριν από περίπου έναν μήνα η διεύθυνση Πολεοδομίας Χαλκιδικής, προκειμένου να αναβαθμιστεί το “Village Ιnn” από τρία στα πέντε αστέρια. Τα 87 του καταλύματα αυξάνονται σε 222, καθώς πρόκειται για ανακαίνιση υφιστάμενων κτισμάτων και αλλαγή χρήσης τους», λέει ο κ. Ζωγράφος που προσθέτει: «Άλλωστε η Πολεοδομία της Νομαρχίας Χαλκιδικής ενέκρινε το σχέδιο έπειτα από αυτοψία στελεχών του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και του τοπικού δασαρχείου».
Το Δασαρχείο Πολυγύρου, όμως, όπως αποκάλυψαν «ΤΑ ΝΕΑ», δεν είχε ολοκληρώσει την αυτοψία του, διότι έλειπε η υπάλληλος που χειριζόταν το ταχύμετρο. Με τη μέτρηση που είχε γίνει αρχικά με GΡS είχαν εκφραστεί αμφιβολίες για το αν το σύνολο των 6.000 τ.μ. που χτίζονται τώρα στο Πόρτο Καρράς δεν είναι δασική έκταση.
Το ΠΑΣΟΚ
«Στο ξενοδοχείο γίνονται έργα. Παρουσιάζεται όμως το παράδοξο φαινόμενο να βγαίνουν τρεις υπουργοί και να λένε πως δεν έχουν ούτε αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη για τις ενέργειες των υπηρεσιών τους. Άρα, λοιπόν, συντελούνται πράγματα στην Ελλάδα για τα οποία η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει άποψη, δεν έχει ενημέρωση, δεν έχει ευθύνη», τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος υπεύθυνος Δημοσίων Έργων και Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ, που ζήτησε εξηγήσεις από την κυβέρνηση για τα όσα έχουν αποκαλύψει «ΤΑ ΝΕΑ» για το χτίσιμο του Πόρτο Καρράς.
Πηγη:tanea.gr
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Σαν δεν ντρεπεστε λεω εγω!
Απο την μια ουρλιαζεται για τις πυρκαγιες και για τον αδικο χαμο συνανθρώπων μας και απο την αλλη κοιτατε πως να βγαλετε περισσοτερα χρηματα απο μιζες,φακελακια και βρωμικο αλισβερίσι.
Ειστε υποκριτες και ψευτικοι ολοι σας.
Μονο πως να τα παιρνετε απο τον λαο ξερετε και να βγαινετε στα καναλια γεμιζοντας "θα" τα αυτια μας.
Σταματηστε τα παραμυθια!
Χορτασαμε!
Θελουμε πραξεις !
Σταματηστε την οικοπεδοποιηση των δασων!
Σταματηστε την ανεξέλεγκτο αποχαρακτηρισμό των δασικών εκτάσεων.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!

4 σχόλια:

Γιάννης Αρ είπε...

Μου έτυχε να σου απαντήσω πρώτος και να σε στενοχωρήσω.

Στην ιστορία Πάχτα Ο πάχτας είχε δίκιο. Λέγεται ότι τον έφαγαν εσωκομματικά δεν θα επεκταθώ σε αυτό.

Την έκταση αυτή την έδωσε με ανταλλάγματα το δημόσιο στον στέγγο με την υποχρέωση να την αξιοποιήσει τουριστικά. Δηλαδή του είπε παίρνεις το πορτο καράς με τόσα και είσαι υποχρεωμένος να κάνεις τέτοιας μορφής και προδιαγραφών επένδυση και του όρισαν και τον χρόνο, νομίζω ότι μέχρι το 2002 έπρεπε να είχε τελειώσει την επένδυση.

Αφού δεν μπορούσε να την πραγματοποιήσει για 5-6 χρόνια του είπε το υπουργείο οικονομικών δεν πραγματοποίησες τις συμβατικές σου υποχρεώσεις και θα πρέπει να πληρώσεις. Η εταιρία απάντησε: όταν το πήρα μου είπατε (είναι γραμμένα στα συμβόλαια) ότι δεν χρειάζεται χαρακτηρισμός τώρα μου λέτε χρειάζεται και το δασαρχείο δεν μου δίνει άρα φταίτε εσείς και πρέπει να με αποζημιώσετε.

Τότε κάποιοι που δεν δέχτηκαν να τον αποζημιώσουν και δεν γούσταραν και τον Πάχτα (σημειώνω ότι η χαλκιδική είναι κούκλα λόγο Πάχτα) έστησαν την ιστορία με ένα νόμο που είχε κακογραφτεί σε σημείο που έβγαζε μάτια.

Είμαι σίγουρος πως οι εκτάσεις που θεωρήθηκαν αγροτικές είναι σίγουρα αγροτικές και αυτό γιατί το δασαρχείο είχε βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση τότε επί Πάχτα γιατί του πήγε πολύ κόντρα. Ενώ οι Χαλκιδικιώτες τον είχαν και τον έχουν πολύ ψηλά.

Τώρα για το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους τι να πώ; Υποτίθεται πως είναι ένα συμβούλιο που δίνει νομικές συμβουλές στο κράτος, έχω δει σε άλλες περιπτώσεις συμπεράσματα του και είναι για γέλια. Κανένας σοβαρός νομικός δεν λαμβάνει υπόψη του το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους αργόμισθοι που κάνουν χάρες στην κυβέρνηση είναι (στις περισσότερες των περιπτώσεων).

Το θέμα βγήκε από το ΠΑΣΟΚ πιστεύω , από την μία επιτίθεται στην ΝΔ και από την άλλη μειώνει τις αντιδράσεις του Πάχτα επειδή δεν τον βάζουν στο ψηφοδέλτιο.

Αλλού είναι το θέμα και πάλι παραπληροφορούν τον κόσμο και παίζουν μικροπολιτικά παιχνίδια πάνω στο περιβάλλον.

αν θες διάβασε τα δύο τελευταία που έγραψα στο μπλογκ μου γιατί διευκρινίζουν αρκετά τι πιστεύω πως πρέπει να ζητάμε για το περιβάλλον.

SilentSoul είπε...

Δεν με στεναχωρεις εσυ καλε μου.Οσα βλεπω και διαβαζω στις εφημεριδες με στεναχωρουν οποτε και ξεσπαω.
Βλεπω τα παιχνιδια που παιζονται και μου βιδωνει.
Τεσπα να σαι καλα για το σχολιο σου :)

Γιάννης Αρ είπε...

Ά και κάτι άλλο το ειδικό καθεστώς για την περιοχή υπήρχε από το 76 αν δεν κάνω λάθος. Ο στέγγος το πήρε το 95 πάλι αν δεν κάνω λάθος. Μα σε 20 χρόνια και να μην ήταν δάσος θα είχε γίνει, τα πεύκα μεγαλώνουν και επεκτείνονται τρομερά γρήγορα. Εφόσον η περιοχή είχε δεσμευτεί για τουριστική χρήση ποιός θα έκοβε τα δέντρα και γιατί;

Πως δικαιούται τώρα το κράτος να λέει είναι δάσος και μην το αγγίζεται γιατί δεν το έλεγε από την αρχή να μην υπάρχει και κανένα πρόβλημα.

Για τα πεύκα δες την γαύδο που εκτάσεις που ήταν χωράφια μέχρι το 70 είναι τώρα πάρα πολύ πυκνό δάσος, εκεί να δεις τι γίνεται.... και πόσο άθλια λειτουργεί το κράτος

Γιάννης Αρ είπε...

Σε όλους μας την βιδώνει

ψάχνομε να φύγω από την Ελλάδα δεν αντέχω άλλο ειλικρινά..