Online reading:

web stats

1 Νοε 2007

Από την Greenpeace



Θέλουμε οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ να αποσύρουν τις λάμπες πυρακτώσεως. Καταστρέφουν το κλίμα, είναι προϊόν του 19ου αιώνα και υπάρχει η λύση, οι λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας.

Μέλη της Greenpeace θα βρίσκονται από σήμερα έξω από καταστήματα σούπερ μάρκετ. Στόχος, η ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με τη στάση της κάθε εταιρίας.

Θέλουμε τη βοήθειά σας.

Η συμμετοχή σας κάνει πιο δυνατό το μήνυμα. Ζητήστε από τα καταστήματα να αποσυρθούν οι κοινές λάμπες.

Μείνετε συντονισμένοι για να μάθετε τις εξελίξεις.

Πόσοι πολιτικοί χρειάζονται για να αλλάξουν μια λάμπα;

Η δράση μας προς τους ευρωβουλευτές με αίτημα την υπογραφή της διακήρυξης για την απαγόρευση των ενεργειακά σπάταλων λαμπτήρων πυρακτώσεως δεν είχε τα αποτελέσματα που θα θέλαμε: παρά τα χιλιάδες email που έλαβαν από όλη την Ευρώπη, μόνο 197 ευρωβουλευτές στήριξαν με την υπογραφή τους τη διακήρυξη, ενώ για να αποκτήσει ισχύ χρειαζόντουσαν 400 υπογραφές.

Από την Ελλάδα στάλθηκαν περίπου 2.500 emails, τα οποία έπεισαν τους 11 από τους 24 Έλληνες ευρωβουλευτές να υπογράψουν τη διακήρυξη.

Εμείς όμως δεν το βάζουμε κάτω, αντίθετα συνεχίζουμε με μεγαλύτερη ένταση τις προσπάθειές μας για να φύγουν από την αγορά οι ενεργοβόροι λαμπτήρες πυρακτώσεως. Η προστασία του κλίματος είναι και δική μας ευθύνη. Είναι ώρα για δράση, ώρα για εξοικονόμηση ενέργειας από όλους μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: