Online reading:

web stats

2 Απρ 2009

Ecotec ΄09: Ένα τετραήμερο για την πράσινη τεχνολογία


Ξεκινά αύριο Παρασκευή 3 Απριλίου στο Expo Athens (Ανθούσα Αττικής) ένα τετραήμερο γεμάτο εκδηλώσεις με αντικείμενο τις τεχνολογίες περιβάλλοντος.

Περιλαμβάνει την 2η διεθνή έκθεση «Ecotec - Τεχνολογίες περιβάλλοντος & Φωτοβολταϊκά συστήματα» που οργανώνει η «T Expo» με την συμμετοχή 170 και πλέον εκθετών, το Πανελλήνιο Συνέδριο Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τίτλο «Χρωματίζω την πόλη – Αέρας, νερό, οικισμός, ενέργεια, μετακίνηση, ανακύκλωση» που συνδιοργανώνουν η ΚΕΔΚΕ και το «Ecocity» και στο οποίο θα συμμετέχουν περιφερειάρχες, νομάρχες, δήμαρχοι και κοινοτάρχες από όλη τη χώρα, καθώς και μια σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις όπως ημερίδες και παρουσιάσεις πρωτότυπων συστημάτων.

H έκθεση θα διαρκέσει 4 ημέρες (Παρασκευή 3 έως Δευτέρα 6 Απριλίου), οι ώρες λειτουργίας θα είναι από τις 10 το πρωί ως τις 8 το βράδυ και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν την Παρασκευή στις 2 μμ στην κεντρική ρεσεψιόν του Expo Athens.

Σε τρεις μεγάλες αίθουσες, οι σημαντικότερες ελληνικές και πολλές ξένες εταιρίες του χώρου των τεχνολογιών περιβάλλοντος, θα επιδείξουν προϊόντα, συστήματα ή εφαρμογές και θα διατυπώσουν προτάσεις και ιδέες που στοχεύουν στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, στην εξοικονόμησή της, στην ανακύκλωση, στην διαχείριση αποβλήτων και γενικά στην αειφόρο ανάπτυξη και σε ό,τι συμβάλλει σε ένα καθαρότερο περιβάλλον και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Στο πλαίσιο της «Ecotec - Τεχνολογίες περιβάλλοντος & Φωτοβολταϊκά συστήματα» εκτός από το συνέδριο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το περιβάλλον, θα πραγματοποιηθούν και οι παρακάτω εκδηλώσεις:

* Το Σάββατο 4 Απριλίου, ημερίδα από την Ελληνική Επιστημονική Ένωση Ηλιακής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) με θέμα «Ποιος σκότωσε τον Αίολο» (9 πμ-12.30 μμ, συνεδριακή αίθουσα Γ).
* Το απόγευμα της ίδιας ημέρας (3.30 μμ -5 μμ, συνεδριακή αίθουσα Γ) ημερίδα με θέμα «Διαχείριση όμβριων - Αποχετεύσεις - Σωληνώσεις GPR (Cases)» που διοργανώνει η εταιρία Ami an tit Pipe Systems.
* Τη Δευτέρα 6 Απριλίου (12 το μεσημέρι, συνεδριακή αίθουσα Α) συνέντευξη Τύπου με παρουσίαση των προτάσεων του διεθνούς συνεδρίου «ECOWEEK 2009, Ενδυνάμωση Νέων: Οικολογία – Ηγεσία – Αρχιτεκτονική».
* Τη Δευτέρα επίσης (5 μμ - 6 μμ, συνεδριακή αίθουσα B) ημερίδα με θέμα «Sunny Backup – System: Ηλιακό ρεύμα και σε περίπτωση απώλειας δικτύου» που οργανώνει η εταιρία SMA Hellas AE.

Η έκθεση «Ecotec – Τεχνολογίες περιβάλλοντος & Φωτοβολταϊκά συστήματα», τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Ανάπτυξης, ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., Μεταφορών και Επικοινωνιών, του ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών) και του ΣΕΦ (Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών), ενώ υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Γραφείο για την Ελλάδα) το ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) και τους σημαντικότερους φορείς του χώρου. Μεγάλοι χορηγοί επικοινωνίας είναι το περιοδικό «Ecotec» και ο ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα 9.84, ενώ χορηγοί επικοινωνίας είναι μια πλειάδα από περιοδικά και έντυπα συγγενή του χώρου.

Δωρεάν μεταφορά στην Ecotec 2009
Λεωφορεία με την ένδειξη "Ecotec- Τεχνολογίες περιβάλλοντος & Φωτοβολταϊκά συστήματα" θα μεταφέρουν δωρέαν τους επισκέπτες, εκτελώντας δρομολόγια ανά μισάωρο προς το Expo Athens και αντίστροφα.
  • Από το σταθμό του Μετρό "Κατεχάκη"
  • Από το σταθμό του προαστιακού "Δουκίσσης Πλακεντίας"

Πιο συγκεκριμένα οι ημέρες και οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης έχουν ως εξής:

  • Παρασκευή 3 Απριλίου 10:00- 20:00
  • Σάββατο 4 Απριλίου 10:00- 20:00
  • Κυριακή 5 Απριλίου 10:00- 20:00
  • Δευτέρα 6 Απριλίου 10:00- 20:00

Πηγή:ecotec.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: