Online reading:

web stats

2 Απρ 2009

2 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό

"Με την ανακήρυξη της 2ης Απριλίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης για τον Αυτισμό, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ενίσχυσε τις διεθνείς προσπάθειες για την καλύτερη κατανόηση του αυτισμού. Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού θα πραγματοποιηθούν από τον ΟΗΕ και πολλούς εταίρους του, διαλέξεις, ενημερωτικές συναντήσεις, προβολές, μουσικές παραστάσεις, βίντεοδιασκέψεις και εκθέσεις τέχνης σημειώνει στο μήνυμά του ο γγ του ΟΗΕ και προσθέτει:

«Έχω δει τι μπορούν να πετύχουν όσοι εργάζονται ακούραστα για αυτό το σκοπό. Πέρυσι, τα Ηνωμένα Έθνη φιλοξένησαν μια ροκ συναυλία με το συγκρότημα Rudely Interrupted, του οποίου τα μέλη έχουν διάφορες αναπηρίες, του αυτισμού συμπεριλαμβανομένου. Ξεσήκωσαν το κοινό με τα τραγούδια τους και έδειξαν ότι τα άτομα με αναπηρία έχουν τόσα να προσφέρουν στον κόσμο.

Στην Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό, ας κάνουμε κτήμα μας, ας μοιραστούμε αυτή την αντίληψη. Ας εντείνουμε τις παγκόσμιες προσπάθειες προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι τα παιδιά και τα άτομα με αυτισμό σε όλο τον κόσμο θα μπορέσουν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις δυνατότητές τους και θα συμβάλουν έτσι στην πρόοδο της κοινωνίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: