Online reading:

web stats

9 Απρ 2009

Βραβεία Διασκευασμένου Σεναρίου 2009


Ξεκίνησε τη Τετάρτη 1 Απριλίου, η υποβολή προτάσεων για το διαγωνισμό συγγραφής διασκευασμένου σεναρίου που θέσπισε το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) πριν από τέσσερα χρόνια, δίνοντας ώθηση στους νέους -κυρίως- δημιουργούς να στραφούν προς την ελληνική λογοτεχνία που προσφέρει πλούσια θεματογραφία και στερεή βάση για τη συγγραφή σεναρίων.
Η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από τον πρόεδρο του ΕΚΕΒΙ κ. Πέτρο Μάρκαρη, τον συγγραφέα και πρ. πρόεδρο του ΕΚΕΒΙ κ. Δημήτρη Νόλλα, την δημοσιογράφο–κριτικό κινηματογράφου κ. Μαρία Κατσουνάκη, την σκηνοθέτη κ. Φωτεινή Σισκοπούλου και τον συγγραφέα-σεναριογράφο κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο θα απονείμει φέτος ένα βραβείο (5.000 €) για σενάριο μεγάλου μήκους και τρία βραβεία για σενάριο μικρού μήκους (3.000, 2.000 και 1.000 € αντίστοιχα).
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν σενάρια βασισμένα σε έργο της νεοελληνικής λογοτεχνίας, ανεξαρτήτως θεματολογίας και χρόνου συγγραφής του λογοτεχνικού έργου πάνω στο οποίο βασίζεται το σενάριο.
Από τα τρία βραβεία για το σενάριο μικρού μήκους, που θα απονεμηθούν στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, το πρώτο αποκτάει το δικαίωμα συμμετοχής στην τελική φάση του προγράμματος «Μικροφίλμ» της ΕΡΤ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τη συμμετοχή τους μέχρι τις 10 Ιουνίου 2009.
Ενώ για το σενάριο μεγάλου μήκους, ο διαγωνισμός θα γίνει σε δύο φάσεις: οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλλουν μέχρι τις 30 Απριλίου 2009 treatment (10-15 σελίδων), από τα οποία η επιτροπή θα επιλέξει τρεις προτάσεις και θα ζητήσει στη συνέχεια από τους τρεις συγγραφείς να τα αναπτύξουν σε ολοκληρωμένα σενάρια για να θέσουν υποψηφιότητα για το πρώτο βραβείο.
Επικοινωνία: κα Μυρτώ Τζαννετάκη, τηλ. 210-9200337,

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΒΛΙΟΥ

«Βραβεία Διασκευασμένου Σεναρίου»

Αθανασίου Διάκου 4

117 42 Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: