Online reading:

web stats

14 Απρ 2009

Athens Fringe Festival 2009



Το περίφημο Fringe Festival -το οποίο έχει κάνει θραύση παντού στον κόσμο, απ’ την Αδελαίδα της Αυστραλίας μέχρι τη Νέα Υόρκη, και από το Ντουμπάι ως την Πράγα, το Άμστερνταμ και την Βουδαπέστη- διοργανώνεται φέτος και στην Αθήνα από την Εταιρεία Πολιτισμού “Σύνθεση” σε συνεργασία με το Edinburgh Festival Fringe.

Το Athens Fringe θα διεξαχθεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και σε συνεργαζόμενους χώρους, απ’ τις 15 έως και τις 21 Ιουνίου, ενώ οι προ-φεστιβαλικές εκδηλώσεις που θα λειτουργήσουν σαν προάγγελος του Athens Fringe θα ξεκινήσουν από τις 15 Μαρτίου και θα κρατήσουν μέχρι και την έναρξη του Φεστιβάλ.

Έτσι από τις 15 Μαρτίου μέχρι και τις 15 Ιουνίου, εναλλακτικοί χώροι όπως το Booze Cooperativa, το Art Tower, το AthenStyle Hostel, το Μικρό Πολυτεχνείο, το θέατρο Τόπος Αλλού και η Θύρα Τέχνης θα είναι στη διάθεση των καλλιτεχνών αλλά και όλων των ενδιαφερομένων για πρόβες, παρουσιάσεις, εκθέσεις και συναντήσεις, προετοιμάζοντας έτσι ολόκληρη την πόλη για να υποδεχθεί τον Ιούνιο το πρώτο αληθινό off-Festival της Αθήνας.

Ακολουθώντας την δοκιμασμένη συνταγή των Fringe στα πρότυπα των πόλεων του εξωτερικού όπου ο θεσμός ήδη λειτουργεί με επιτυχία, στοχεύει στην ανάδειξη νέων, ταλαντούχων και ανερχόμενων καλλιτεχνών, απ’ την Ελλάδα και το εξωτερικό σε κάθε μορφή τέχνης.

Το Athens Fringe Festival 2009 για τα μέσα του Ιουνίου θα δώσει ραντεβού με το κοινό του και στους δρόμους, τις πλατείες και τους σταθμούς της πόλης. Με happenings που θα καταλαμβάνουν εξ απήνης τους περαστικούς, οι καλλιτέχνες του Φεστιβάλ, θα εξαπολύσουν ένα πολύχρωμο, καλλιτεχνικό αντάρτικο στις πιο απίθανες γωνιές της. Στόχος είναι η διασπορά τους σε όλη την πόλη και η ενεργή εμπλοκή των κατοίκων της.

Πληθώρα προτάσεων έχουν ήδη κατατεθεί στα γραφεία του Fringe και υπόσχονται ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα. Με έμπνευση το μότο “Η Αθήνα Μάς Ανήκει” πολλοί καλλιτέχνες και δημιουργοί προτείνουν να δούμε την πόλη μας μέσα από άλλη ματιά καθώς και να οραματιστούμε μια πόλη καλύτερη.

Ευφάνταστες δράσεις με σκοπό την τόνωση της πόλης, όπως για παράδειγμα δημιουργίες με στόχο την απόκτηση περισσότερων χώρων πρασίνου, αλλά και την ανάδειξη των χαμένων ωραίων αισθήσεων της Αθήνας. Καλλιτέχνες και ακτιβιστές υπόσχονται να ξυπνήσουν δημιουργικά όλες μας τις αισθήσεις.

Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν στους επίσημους χώρους του Φεστιβάλ, ένα βήμα μόλις από τους χώρους του “Ελληνικού Φεστιβάλ” στην Πειραιώς. Έτσι το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί, με πολύ φθηνό εισιτήριο, τις εναλλακτικές καλλιτεχνικές προτάσεις που δεν εντάχθηκαν στο επίσημο πρόγραμμα. Η πρόταση συνεργασίας με το Ελληνικό Φεστιβάλ έχει ήδη κατατεθεί και αναμένεται ανταπόκριση.
*To Fringe ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του’40 σαν μια εναλλακτική πρόταση στο πρόγραμμα του επίσημου θεατρικού φεστιβάλ του Εδιμβούργου. Η συνταγή αποδείχτηκε ιδιαίτερα επιτυχημένη, με αποτέλεσμα το 2008 στον 62o πλέον χρόνο του, να κοπούν 2,6 εκατομμύρια εισιτήρια για 31,000 παραστάσεις σε 247 διαφορετικούς χώρους.

Δηλώστε τώρα συμμετοχή, www.ticketquest.gr, ή στα καταστήματα Ελευθερουδάκη και ACS.

Προθεσμία μέχρι τις 27/4

Στο facebook




Πηγές:διάφορες

Δεν υπάρχουν σχόλια: