Online reading:

web stats

27 Νοε 2009

H5N1 + Η1N1 = Νέος Ιος;

Καινούργια πράγματα πάλι ήρθαν στην φόρα.

Λένε στην Κίνα ότι υπάρχουν και οι δύο επικίνδυνοι ιοί με πιθανότητα από την διασταύρωση αυτών να προκύψει κάτι νέο.

Ακούγοντας κάτι τέτοιο η πρώτη σκέψη κάποιου που έκανε το εμβόλιο,θα ήταν κατά πόσο είναι προφυλαγμένος από μια τέτοια πιθανότητα.
Μάλλον δεν θα είναι.Λογικό έτσι;

Μια μετάλλαξη ,πόσο μάλλον μια τέτοια κατάληξη, εύχομαι να μην πέσουν μέσα στην πρόβλεψη τους οι Κινέζοι,έβαλε σε διαδικασία τις φαρμακοβιομηχανίες να δημιουργήσουν εξαρχής νέο εμβόλιο.
Δεν τα λέω εγώ, μια απλή κάτοικος-τουρίστρια, του πλανήτη Γη,αλλά με χθεσινή ανακοίνωση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε ότι ο H5N1 (γρίπη των πουλερικών) εμφανίσθηκε σε πουλερικά στην Αίγυπτο, την Ινδονησία, την Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ,πράγμα επικίνδυνο για τους ανθρώπους,ειδικά αν στην περιοχή υπάρχει ο Η1Ν1.
Πάντως,στην Κίνα ήδη δουλεύουν πάνω στο πρόγραμμα δημιουργίας αυτού του εμβολίου,σε σημείο να βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο δοκιμών (!).
Η ΒΤΑ.ΑΧ και οι μέτοχοι της τρίβουν τα χέρια τους βλέποντας στα ύψη την τιμή των μετοχών τους.

Ένα είναι σίγουρο.
Όλα αυτά τα εμβόλια,είναι σε πειραματικό στάδιο.
Για να το δοκιμάσεις εσύ,η οικογένεια σου ,το έχουν δοκιμάσει άλλοι πριν από σένα,οι οποίοι για μερικά χρήματα, έγιναν δέκτες αυτών των χημικών.Γίνεσαι και εσύ σαν και εκείνους,με την θέληση σου,επειδή τους εμπιστεύεσαι.
Αν πάθεις κάτι και φταίει το εμβόλιο,έχουν έτοιμη την απάντηση.Θα φταίει κάτι που είχες και δεν ήξερες.
Αν πάθεις κάτι χωρίς το εμβόλιο,πάλι τα ίδια θα σου πουν.Είχες βεβαρημένο ανοσοποιητικό και ο οργανισμός σου δεν άντεξε.
Να σου θυμίσω ότι τα περισσότερα θύματα,είχαν κάτι που δεν γνώριζαν,η περίπτωση της κοπέλας από την Θεσσαλονίκη για παράδειγμα.

Είμαι αρκετά προβληματισμένη γεμάτη απορίες.

Όταν ξεκίνησαν όλα αυτά,έλεγαν ότι χρειάζεται ιατρική συνταγή,τώρα πάει όποιος θέλει και εμβολιάζεται;


Όλα για τα χρήματα πια;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ευγενία , έχεις απόλυτο δίκηο.Ο Σαίξπηρ είναι επίκαιρος , " να το κάνω το εμβόλιο ή να μη το κάνω ". Ωραίο άρθρο , σε ευχαριστώ.
δημητρης