Online reading:

web stats

16 Νοε 2009

Μια νέα εβδομάδα ξεκίνησε.
Η Δευτέρα με βρίσκει μπουκωμένη με μια μύτη να σουρώνει, δυο βραδια να βάζω κασκολάκι με βιξ,να μην μπορώ να κοιμηθώ γιατι δεν εχω την δυνατότητα να αναπνεω κανονικά,παρα τις εισπνοές με οτριβιν.
Ισως να φταίει που την περασμένη Δευτέρα η συνάντηση με τους λάτρεις του ποδηλάτου έγινε εξω στον Κήπο αντι για μέσα.
Να μην ντύθηκα καλα το αποκλείω επειδή ντύνομαι σαν αστακός,με φανελακι-κορμάκι,ζιβάγκο και απο πάνω μπλουζα μακρομάνικη συν το μπουφάν που δεν το βγάζω.Ειμαι κρυουλιάρα γενικά.
Ηταν και επεισοδιακή εκείνη η βραδιά ,γιατι επιτέλους ειπα οσα ειχα να πω,οσα εβλεπα και με πειραζαν,μιας και συνήθως προτιμώ να κοιταω να ακούω και να μην σχολιαζω.Άλλωστε δεν ασχολούμαι όσο ο καλός μου.Δεν άντεξα όμως τόση υποκρισια.Βέβαια,αυτή μου η κίνηση έγινε αφορμή να δω,τι συμβαινει,ποιος υποστηρίζει τι,αν υπήρξε στηριξη παρότι είχε κουβεντιαστεί στο παρελθόν,τσατίστηκα,θύμωσα.
Αποφάσισα να μην ξανασχοληθώ.Θα συνεχίσω να βλέπω και να ακούω.Που ξέρεις ίσως το ξέσπασμα μου,να έκανε καλό τελικα.Η αισιοδοξία θα με φάει.Εχει συνάντηση πάλι σημερα και για το μονο που ανυπομονώ ειναι η σουπα κάρρυ του κινέζικου μετά.Εξαίσια!!

Η ταν να πάω στο γραφείο.
Ενημέρωσα την αγαπητη μου μαμα,ότι υπάρχουν δυο υποθέσεις που με περιμενουν,υπάρχει και η αυριανή μερα, που τα σχολεια και τα φροντιστηρια ειναι κλειστά.
Για την ώρα θα κάτσω σπίτι με την μαλωτηρα μου και το μέλι και το απογευμα που θα έχω μάθημα να ειμαι σχεδόν καλυτερα απο οτι ειμαι τωρα.
Το Σάββατο ήταν να κατεβάσουμε τα χειμερινά ρούχα απο το πατάρι.Ήταν τόσο κουρασμένος που απλά και ενω ειχα ετοιμάσει τις ντουλάπες,του ζήτησα να χαλαρώσουμε στην τηλεοραση και να δούμε κανένα ταινιάκι.Για να ξαναθυμίσω, να πω ότι ειχε φυγει στις 7 μισι το πρωϊ,επέστρεψε στις 1μισι το μεσημέρι για φαγητό,και απο τις 2μισι μεχρι τις 8μισι ειχε μάθημα.όλη μέρα με μια τσαντα στον ώμο .Σας τα εχω ξαναπει αυτα περι προγράμματος του Σαββάτου.
Την Τεταρτη (και θα είναι κάθε δευτερη Τεταρτη) ήταν Dj στο παρτι της σχολής χορού,σε γνωστό μαγαζί της πόλης.
Δεν συνηθίζουμε να πηγαίνουμε εκει βράδυ,αντε να έχουμε πάει δυο τρεις φορές για πρωινό καφεδάκι.Προσωπικά,δεν μου αρεσει ο χώρος.Μετά από το πάρτι έχω να πω ότι δεν μου αρεσε-ι ο τρόπος σκέψης των ιδιοκτητών.Θα το σκεφτώ πολύ να ξαναπάω την επόμενη φορά.
Το πάρτι ηταν 10-1.
Ξεκινησε 10μιση και τελείωσε μια παρά δέκα ξενερώνοντας τους παρευρισκόμενους,οι οποιοι βλέποντας ότι το πάρτι τελείωσε,τα μαζευαν και εφευγαν.Υπήρχε τόση ορεξη για χορό (έβαζε παρα πολυ ωραια μουσική ο καλος μου),υπήρχε κατανάλωση ποτών,γιατί να πιεσουν καταστασεις αντι να προσπαθήσουν να κρατησουν τον κοσμο.Δεν το καταλαβαινω.Ηταν το δευτερο πάρτι Τεταρτης και απο την στιγμη που έγινε το ιδιο και στο πρώτο,γιατι δεν άλλαξαν συμπεριφορά.Εμαθα απο φίλη ότι μεχρι και το σκαμπό της τράβηξαν από τον ποπό της,χωρις να της ζητησουν να σηκωθει ομορφα και ωραια, για να αδειάσουν τον χώρο,απο επιπλα.Οταν εχεις γεματο το μαγαζι σου,σε μερα που ειναι εργάσιμη,οποτε και δεν θα εχεις τα ιδια αποτελεσματα που εχεις τα Παρασκευοσαββατοκυριακα,χαλας το κέφι απλα για να ευχαριστήσεις τους δυο τρεις πελατες σου;Μπραβο!Α επίσης πολύ καπνίλα βρε παιδί μου!Ο νομος με το κάπνισμα δεν ισχύει;Γιατί μας αναγκάζουν εμας που δεν καπνίζουμε να ρουφάμε τους καπνους του καθένα;Εχει εξαερισμό θα με πείς,αλλα ρε φίλε ισχύει ή όχι ο νόμος;Δεν συμβαίνει μόνο εκεί αλλά σχεδόν σε όλα αυτά τα μαγαζιά.Να ξέρω.Τεσπα!
Με ηρέμησε μια Ρωξανοκρεπα μετά, με σος Ρωξάνης ;ρ

Αύριο δεν δουλεύουμε όπως όλα τα σχολεία,αν και τα περισσότερα βρήκαν αφορμή για κατάληψη,πλησιάζουν και Χριστούγεννα βλέπεις.
Ευκαιρία να γίνουν πράγματα,που άλλες μέρες είναι αδύνατο να γίνουν λόγω φορτωμένου προγράμματος.
Γράφοντας αυτά,προσπαθώ ταυτόχρονα να σκεφτώ τι να μαγειρέψω για σήμερα.Από την μία σκέφτομαι να πάω να αγοράσω απο το διπλανό σουπερμάρκετ ενα κοκκινοψαρο για σούπα,έχω τα λαχανικά,από την άλλη βαριέμαι να βγω από το σπίτι,και εχοντας τα λαχανικά στο ψυγείο ίσως να κάνω κάτι γευστικό.
Α τώρα που ειπα γευστικό.Είδαμε στο Τζούλι και Τζούλια.Προσωπικά μου άρεσε πολύ.Πολλα που έγιναν στην ταινία εχω προσπαθήσει και εγω να τα κάνω,με επιτύχια ή χωρίς.Σκέψεις και απορίες που είδα ότι έχουν και άλλοι εκτος απο μένα σε ότι αφορα το φαγητό.Να πάτε να δείτε την ταινία που θυμ'ιζει και κάτι απο "σοκολα",φλασια το τελευταίο.
Κάτι που δεν μπορώ να πω για την ταινία 2012.Ξέραμε οτι πηγαίναμε να δούμε τα υπεροχα γραφικά και τα εφε της.Μας χάλασε όλο αυτό το ρομάντζο που είχε στηθεί.Προς το τελος ειδικά,οπου οι πρωταγωνιστές ήταν σε νερό πολλών βαθμών κάτω του μηδενός,δεν έπαθαν τιποτα(σκεφτείτε την ταινία Τιτανικός και τον Ντικαμπριο που ο καημένος πάγωσε τόσες ωρες στο νερό) το κραγιόν της πρωταγωνίστριας στην πένα και λαμπερό και πολλά άλλα που θέλω να τα παρατηρήσετε εσείς και να μην σας τα μαρτυρίσω.
Και οκ αφού ήρθε η συντελια του κόσμου η Αφρική γιατί δεν έπαθε τίποτα;Δεν πλημμύρισε στο ελάχιστο.Εξαιρετική ερμηνεία από τον Woody Harrelson
Δεν θα σας πω να μην πάτε γιατί από τεχνολογικής απόψεως είναι μια πολύ καλή ταινία,ίσως να γελάσετε και λίγο.Σας ζητώ όμως να μην φρικάρετε με τις σκηνές γιατί κάτι τετοιο δεν πρόκειται να συμβεί.Κριτική της ταινίας από τον καλό μου θα διαβάσετε εδώ.

Πολλά εγραψα σήμερα.Κλείνω με κάτι που με σοκαρε χθες.Μπήκα στο facebook και ειδα request μια κοπέλα που δεν γνωριζα μα δεν ειχαμε ουτε κοινούς γνωστούς.Δεν συνηθίζω να προσθέτω άτομα που δεν ξέρω,ή εστω να έχουμε κάποιον κοινό γνωστο που να έχω μιλήσει.
Κάτω απο το request της υπήρχε ένα μυνημα.
Με διαβάζει εναμιση χρόνο!!!!
Ποιον εμένα!
Δεν περιμενω σχολια σε ότι γράφω.Το οτι με διαβάζει τοσο καιρο,με σοκαρε.Επειδη δεν γνωρίζω αν αρέσουν οι στιγμες μου και τα προσωπικά βιώματα.Και τι είναι για να αρέσουν;Παγωτό βανίλια με σιρόπι σοκολάτας;
Γραφω για να ξεσπάω.Απο την μονοτονία,απο εκνευρισμούς,γράφω όποτε έχω απορίες για κάτι,για να μοιραστώ χαρές και λύπες,για να μοιραστώ καταστασεις που πιθανον να συμβαινουν και σε αλλους και που απλα,δεν τολμούν να τις πουν.

Να σαι καλά κοπέλα μου,να στε καλά όλοι εσείς που με διαβάζετε καιρό.Μου δίνετε αφορμή για να συνεχίσω.Οσο παράξενα,περιττά και αν ειναι κάπου εκει στο βάθος βρίσκεται κάτι που σας αρέσει και ας τραβάει εδώ.

Ευχαριστώ πολύ πολύ!

Α να μην ξεχάσω

*Οτι εχει σήμερα η UNESCO γενέθλια, αν δεν κανω λάθος κλείνει τα 64 χρονια της

*Οτι στις 16 Νοέμβρη του 1980 δολοφονήθηκαν από άνδρες των ΜΑΤ, η Σταματίνα Κανελλοπούλου και ο Ιάκωβος Κουμής

Δεν υπάρχουν σχόλια: