Online reading:

web stats

23 Αυγ 2007

Καλως ορισα και παλι :)


Γυρισα σπιτι Τεταρτη για να επιστρεψω στην καθημερινότητα μου.
Διαβασμα,μαγειρεμα,διαβασμα κλπ.Η εξεταστικη εχει ξεκινησει για τα καλα αλλα εγω γραφω στις 30.
Δεν ανυπομονώ ιδιαιτερα,αν και ειμαι προετοιμασμενη αρκετα καλα.Βεβαια ποτε δεν ξερεις,μιας και οσο καλα και να εχεις μελετησει ολο και κατι θα εχει διαφυγει,ολο και καπου θα κολλησω οποτε τα κανω μανταρα.

Ξεκουραστηκα,μαυρισα-γιουφτακι black woman εχω γινει,φορτωσα μπαταριες.Το μονο που με χαλαει ειναι που καθε βραδυ κοιμαμαι χωρια από τον καλο μου.Ειχα καλομαθει να ξυπναω και να τον κοιταζω,να ξυπναμε και να τον γαργαλαω-πειραζω.Ειναι αλλη αισθηση βρε παιδι μου να ξυπνας και να βλαπεις ενα χαμογελο η τα ματια του και αλλη αισθηση να ξυπνας και το δωματιο να ειναι αδειο ενω εσυ εχεις αγκαλιασει το μαξιλαρι.Που θα παει θα περασει αυτη η ελλειψη.Δεν γινετε αλλιως,τουλαχιστον για τωρα που γραφω αυτες τις γραμμες.

Αχ τι να σας πω για την Σαντορινι.Μου αρεσε αν εξαιρεσεις τις τσουχτερες τιμες λογω ηλιοβασιλεματος,ο Θεος να το κανει ηλιοβασιλεμα,αλλά λεμε τωρα..

Ακομα επιμενω ακράδαντα πως το καλυτερο ηλιοβασιλεμα ever ειναι του Ελαφονησιου,ΤΕΛΟΣ.

Το εχουν υπερεκτιμήσει εκει στην Σαντορινη αλλα οκ δεν τους αδικώ.
Δεν εχουν να πουλήσουν τιποτε αλλο εκτος απο φαβα,ντοματακια και ηφαιστειακές κοτρώνες.Ειναι δε εξαιρετική το βραδυ,οπου και χανεται ολη αυτη η μαυριλα και η ξηρασια.Ειναι μαγευτικος ο τροπος που ειναι κτισμενα τα ξενοδοχεια και τα μαγαζακια πανω στο βουνο λαβας,λες και χυνετε κατα μηκος του απλετο φως.

Την πρωτη μερα ειμασταν σαν χαμενοι.Τα ενοικιαστηκα γραφεία δινουν μηχανακια αυτοκινητα και "γουρουνες" σε ατομα χωρις διπλωμα,τελειως ασχετους με οδηγηση και το αποτελεσμα ειναι ενα χαος στους δρομους.

Τα apartments Kelenis (περιοχη Καλτεραδος)τα οποια βρηκε ο καλος μου μεσω του booking.com ηταν ακριβως οπως τα παρουσιαζαν μα και η οικοδεσποινα με τον καλο της πολυ γλυκύτατοι ανθρωποι.Εξαιρετικο δωματιο,με κουζινα,ψυγειο ,πρωινο αρκετα καλο,πισινα την οποια δεν ειχαμε χρονο να απολαυσουμε.

Στην Σαντορινη θα βρειτε ευγενικους αλλα και αγενεις ανθρωπους.
Στο Ζοτος ζαχαροπλαστειο στην περιοχη Καλτεραδος για παραδειγμα,το απογευμα εχει βαρδια ενας πολυ τεμπελης και αξεστος σερβιτορος,που τον πληρώνουν απλα για να καθεται και να σερβιρει αυτα που εκεινος μπορει να σερβιρει ασχετα με το τι λεει ο καταλαγος.Αναρωτιεμαι γιατι τον εχουν εκει.Δεν θα μπω σε λεπτομερειες αρκετη διαφημιση εκανα.

Κατι αλλο που με χαλασε ηταν ενα απο τα μουσεια στα Φηρά.
Το Μουσείο της προϊστορικής Θήρας στα Φηρά, δεν είναι ένα απλό και συνηθισμένο μουσείο. Τα αριστουργήματα της προϊστορικής τέχνης του Αιγαίου, όπως οι γνωστές τοιχογραφίες και το μοναδικό χρυσό αγαλματάκι αίγαγρου που βρισκεται στο τελος της περιηγησης,το καθιστά ως ενα απο τα καλύτερα στην Ελλαδα.Ηρθε ομως αυτο το περιστατικο να μου χαλασει την διαθεση και την όρεξη μου για να μελετησω αυτα τα αριστουργήματα.
Καταπια καταλαθος την τσιχλα και ενιωσα τον λαιμο μου να καιγεται.Εβγαλα το μπουκαλακι μου απο την τσαντα και ...
-Οχι νερο εδω μεσα.Απαγορεύεται.Βγειτε εξω.
-Μα μια γουλια θα πιω.
-Δεν γινετε
-Πλακα με κανεις ετσι;
-Οχι
Κοιταζω τον Χρίστο ο οποιος τραβουσε με την καμερα κατι εκθεματα και τον ρωτησα γιατι
Το δικαιολογησε ως επικίνδυνο του να πεσει νερο στο πατωμα και να γλιστρισει καποιος τουριστας κλπ.
Ανεβηκε το αιμα μου στο κεφαλι.Πρωτη φορα και πιστεψτε με εχω παει σε αρκετα μουσεια,ακουγα οτι απαγορευεται να πιεις νερο και δεν πα να πεθαινεις.Εκλεισα το μπουκαλακι μου πληρως εκνευρισμενη με τον τροπο ομιλιας και το υφακι της κοπελας.Μια αλλη ειχε βαλει τα γελια επειδη δεν ηξερα πως απαγορευεται το νερο.Απο τοτε αρχισαν να μας περνουν απο πισω και να μας παρατηρουν.Ωσπου ξαφνικα ακουστηκε ηχος κινητου.Συνηδητοποιησε ο Χριστος πως ηταν το δικο του και μιλησε.
-Απαγορευεται κυριε το κινητο.
-Υπαρχει καποια εξοδος για να πάω;ειπε
Εκεινη του εδειξε και γελασα κυνικά για το ποσο κακόμοιροι ειναι.Ενοχλουσε και το κινητο.Ενω στο βαθος μια ξεναγος με δυνατη φωνη διέκοπτε την ηρεμια και ησυχια του μουσειου δημιουργώντας και αντίλαλο.

Χθες λοιπον,τρωγοντας φλασια,ρωτησα εναν φιλο μας τον Νικολα αν γινετε το ιδιο πραγμα στον Καναδα και αν απαγορευεται να πιεις νερο απο το μπουκαλακι σου.
-Μα δεν παιρνεις νερο στην τσαντα σου...,ειπε,απογοητευοντας με
-...και δεν παιρνεις νερο γιατι υπαρχουν ψυκτες σε καθε αιθουσα.
Αυτο ηταν.Ενιωσα δικαιωση.Οκ οκ υπερβαλω καποιες φορες και χαλω την ζαχαρενια μου στο τσακ μπαμ και ισως να δωσετε δικιο στην κοπελα γιατι την δουλεια της εκανε στο κατω κατω της γραφης αλλα ηταν γελοιο να μου ζηταει να μην πιω νερο ενω δεν ενιωθα καλα και να επιμενει κιολας.

Συνεχίζεται....

*Η φωτο ειναι απο την βεραντα του καφε-μπαρ vertigo στα Φηρά.Εξαιρετικα κοκτεϊλ σαμπανιας ;)

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γράψτα όλα, θέλουμε λεπτομέρειες!!!
Καλώς μας ήρθες!

The Torch είπε...

Εύχομαι να πέρασες καλά στα υπόλοιπα μέρη που πήγες και να μην κατάπινες παντού την τσίχλα σου.
Όσο για αγενείς υπαλλήλους μουσείων ναι είναι όλοι τους.
Καλωσόρισες

SilentSoul είπε...

:)
Klws sas vrika @evita mou

Perasa yperoxa @the torch :)
Atimes tsixles!
Besos