Online reading:

web stats

17 Φεβ 2009

Ακύρωση διαγωνισμών, περικοπές μισθών και λουκέτο σε εποπτευόμενους φορείς ανακοίνωσε το ΥΠΠΟ

Περικοπές μισθών στελεχών οργανισμών που εποπτεύονται από το υπουργείο Πολιτισμού, καθώς και το κλείσιμο του παραρτήματος του Οργανισμού Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς.
Στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Αντώνης Σαμαράς, έκανε λόγο για «προσεκτική και με φειδώ διαχείριση» των οικονομικών του υπουργείου.

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι σε αυτές τις ώρες της «οικονομικής δυσπραγίας» αποφάσισε να μειώσει τις αποδοχές των στελεχών των εποπτευόμενων από το ΥΠΠΟ φορέων, ξεκινώντας από τον μισθό του προέδρου του Οργανισμού Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού (ΟΠΕΠ) από 8.200 ευρώ σε 3.000 ευρώ και του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΠΕΠ από 7.700 ευρώ σε 6.500 ευρώ.

Ανακοίνωσε το κλείσιμο του παραρτήματος του ΟΠΕΠ στην Θεσσαλονίκη, εξοικονομώντας από αυτες τις κινήσεις 500.000 ευρώ ετησίως και προχωρά στο κλείσιμο της Γενικής Γραμματείας Ολυμπιακής Αξιοποίησης, οι αρμοδιότητες της οποίας θα ενταχθούν στο ΥΠΠΟ.

Ακόμα ανακοίνωσε ότι ακυρώνεται ο διαγωνισμός για την μεταφορά του ΥΠΠΟ στον Ρέντη, ενώ ακύρωσε και τον διαγωνισμό για την διεξαγωγή των εγκαινίων του Νέου Μουσείου Ακροπόλεως, που θα γίνουν τελικά στις 20 Ιουνίου, από οργανωτική επιτροπή που θα εποπτεύει ο Δημήτρης Παντερμαλής και θα συντονίζει ο Κώστας Μπούρας.

Για τους συμβασιούχους του ΥΠΠΟ και εκτός από τη επικείμενη προκήρυξη για πρόσληψη 194 φυλάκων, μέσω ΑΣΕΠ σε όλη την Ελλάδα, ο υπουργός Πολιτισμού δήλωσε ότι έχει δραστηριοποιηθεί για να εξασφαλίσει έγκριση για μια νέα, μεγάλη προκήρυξη εποχικών υπαλλήλων, χρήσιμων για το διευρυμένο θερινό ωράριο.

Όσον αφορά τους συμβασιούχους με εξειδικευμένη εργασία και μακρόχρονη προϋπηρεσία και οι οποίοι έχουν κάνει ασφαλιστικά μέτρα, αλλά προσκρούουν στο Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο δεν αναγνωρίζει τις προσωρινές δικαστικές αποφάσεις, «με αποτέλεσμα να εργάζονται, να είναι χρήσιμοι εργαζόμενοι στα έργα του υπουργείου, αλλά να μην αμείβονται», ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι θεωρεί ως μόνη λύση την προκήρυξη ενός διαγωνισμού που θα μοριοδοτεί ανάλογα με τα έτη εμπειρίας τους.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα κοπέλα μου.

SilentSoul είπε...

Καλημέρα :)
Καμιά παρατηρηση κάνατε;Ειδατε το Λούλιν;
Ανεβηκε ταρατσα ο Χρηστος καποια στιγμή,αλλα εχει τοση συννεφια :( ανυπομονω να καθαρισει ο νυχτερινος ουρανος για να πανουμε καμια παρατηρηση,αν και θα ξεκινησω διαβασμα για τον μαραθώνιο Μessier αν το εχετε ακουστα...

Να στε καλα αγαπητε μου :)