Online reading:

web stats

7 Δεκ 2007

Και οι μερες κυλούν...

Ειναι απιστευτο το ποσο γρηγορα περασε και αυτη η εβδομαδα.Πριν καλα καλα το καταλαβουμε θα ερθουν τα Χριστουγεννα και οι γιορτες χωρια που θα λειψει για μια βδομαδουλα ο καλος μου για να δει τους δικους του στην Αθηνα.
Παρασκευη σημερα και εγω ρεπό.Αυτος ειναι και ο λογος που ειμαι εδω αυτη την στγμη και γραφω.

Χθες ηταν χάλια.
Μαλλον του κολλησα την ιωση αλλα ευτυχως την περασε ελαφρια γιατι σημερα ειναι πολυ καλυτερα.
Δεν σας εγραψα ουτε για την εκδρομη της Κυριακης,ουτε για τις καθημερινες μας δραστηριοτητες.
Και τωρα που το ξανασκεφτομαι ουτε θα γραψω.Ειναι πολλα και διαφορα συν του οτι δεν εχω και πολυ ορεξη να πληκτρολογώ.
Γραφει αλλωστε εκεινος και με καλυπτει ικανοποιητικά.
Σιγα σιγα στολιζουμε με χριστουγεννιάτικα το φροντιστήριο,χρειαζόμαστε αλλη μια βολτα στο Τζαμπο μαλλον,το σπιτι θα το στολισουμε αυτες τις μερες.
Μηπως ομως ειναι αρκετα νωρις για στολισμους;Εχουμε σχεδον εικοσι μερες μεχρι τα Χριστουγεννα και παντου βλεπεις λαμπακια να αναβοσβήνουν και Αγιο Βασιληδες.Και μιας που το αναφερα,αναρωτιεμαι ποσα παιδια πιστευουν σε αυτον.Τα δικα μας στο σχολείο εχουν πάψει.Μιλαμε για παιδια 9 με 12 χρονων.Ξερουν οτι τα δωρα τα αγοραζουν οι γονείς τους.Καποια στιγμη λοιπόν τους ρωτησα οσο κανανε μια χριστουγεννιάτικη καρτα,τι περιμενουν να τους φερει ο παππουλης και μονο που δεν γκρεμισαν το κτήριο με τις φωνες τους.Δεν πιστευουν σε αυτον και συναμα ,πολλα απο αυτα εχουν μπερδευτει βλεποντας εκατονταδες στην τηλεοραση,φορώντας ειτε κοκκινη στολη,ειτε χακί,ειτε μπλε κλπ.Τους ειπαν και στα σχολεια τους την πραγματικη ιστορια οποτε δεν θελανε και πολυ για να παψουν να περιμενουν τον Αγιο Βασιλη.
Με τρομαζει η ολη κατασταση.
Βεβαια,εβαλα τα δυνατα μου, να τα ξανακανω να πιστεψουν λεγοντας τους διαφορα αλλα ειτε αυτα τα παιδια ειναι εξυπνα,ειτε εχουν μπει για τα καλα στην χωρα των μεγάλων.Δεν λεω να τα παραμυθιαζουμε.Οχι οχι.Δεν ειναι κακο να υπαρχει φαντασια.Μονο σε μια περιπτωση δεν τολμησα να ξεστομισω τιποτα.Οταν ζητανε να γυρισει πισω αγαπημενο προσωπο που εχει πεθάνει.Οταν δεν ζητανε κανενα υλικο αγαθο παρα μονο τον πατερα τους ετσι ωστε να ξαναστολισουν δεντρο και επιτελους να μπει φως στην οικογενεια.Τοτε δεν βγαζεις μιλια.Δεν προσπαθεις να πεισεις κανενα.
Ας αλλαξω ομως θεμα γιατι πολιοβάρυνε αυτη η αναρτηση.
Ουσιαστικα αυτα γινανε αυτη την εβδομαδα.Μαθημα,χειροτεχνιες την τελευταια ωρα και ξεκουραση με τον καλο μου ο οποιος δεν σταματαει στιγμη.Να σκεφτείτε,οτι αυριο εχει σκοπο να καθετε να μοιραζει ενημερωτικα φυλλαδια για τους ΠοδηΛατρεις στην πλατεια της Αγορας,αντι να κάτσει να αναρρώσει.ναι μωρακι μου,θα προτειμουσα να κατσεις σπιτι ή ακομα ν ακανεις οτιδηποτε αλλο εκτος απο δουλείες αλλων.
Ισως παλι και αν δεν ηταν αυτο που ειναι να μην τον λατρευα τοσο.Γουσταρω που ειναι τοσο δραστηριος,απλα ευχομαι να εχει παντα χρονο και διαθεση για ολα αυτα με τα οποια ασχολείται και που δεν ξερω μεθαυριο με οικογένεια αν θα καταφέρει να τα φερει ολα εις περας.
Χρονος,μπολικος αλλα οχι αρκετος.
Ετσι ειναι η ζωή.

2 σχόλια:

zero2one είπε...

> Και τωρα που το ξανασκεφτομαι ουτε θα γραψω. Ειναι πολλα και διαφορα
> συν του οτι δεν εχω και πολυ ορεξη να πληκτρολογώ.

Προτείνω μικροφωνάκι και να τα ηχογραφήσεις! Αν blogger τότε γιατί όχι και podcaster;
(-;

> [περί Άη Βασίλη]

Ο Άη Βασίλης είναι κάπως σαν το ...Θεό. Τελικά, ίσως και να μην υπάρχει. Αν όμως πιστέψουμε και νιώσουμε το αντίθετο, μπορεί να γίνουν καταπληκτικά πράγματα μέσα μας και να μην έχει καμιά σημασία αν υπάρχει ή όχι πραγματικά...

Ανώνυμος είπε...

dystixos mpainoyn ta paidia arketa grigora ston kosmo twn "megalwn", stress , farsaries kai toso polla me mias na ma8oune, gia ta opoia kai emeis oi enilikes ftaime, to oti ta mikra mas den pisteyoun ston ag.basili, afoy emeis h kalytera oi perissoteroi mas den toys afinoume na apolaysoun to xristougennatiko pneyma,kai tous mperdeyei h skliri pragmatikotita.synexiseton agona sou natsa