Online reading:

web stats

30 Σεπ 2010

Walk on by


Είναι πρωί Πέμπτης,τελευταίας μέρα του Σεπτέμβρη.
Εβρεξε πριν 2 ωρες και η ατμοσφαιρα μυρίζει χωμα και φύση.
Πιο πέρα ρίχνουν μια σκάλα και μας έχουν τρελάνει με τον θόρυβο.Ξεκινουν 8 το πρωϊ και σταματούν στις 3 το μεσημέρι.Το κεφαλι μου μετά καζάνι.Χθες δεν ειχαμε μάθημα οποτε και αναμαζεψα σπιτι και εκανα οσες δουλειες δεν προλαβαινω να κανω τις υπόλοιπες μέρες.Το ταψί με τα γεμιστα που εφτιαξα αδειασε,μιας και εστειλα και στην μητέρα μου,η οποια λόγω δουλειάς δεν προλαβαινει.
Ο ηλιακός ακομα να φτιαχτεί.Αυτός που έχει παραγγείλει ο ιδιοκτητης του σπιτιού βρίσκεται κολλημένος στο λιμάνι και μολις τελειωσουν οι απεργίες,θα φτάσει και στο σπιτι μας.
Τρεις μηνες χωρις ηλιακό και ειτε θα κανουμε με δροσερο νερο,ειτε θα βρασω μια κατσαρολα νερο για να λουστω και να κανω μπανιο.Οπως πολλα χρονια πριν οι ανθρωποι.Πως τα καταφερναν απορώ!Ειμαι κρυουλιάρα τι να κανω!

Ο ηλιος ακομα να φανει.
Δεν με χαλάει αυτος ο καιρος,μα θέλω να συνεχίσω τα θαλασσινα μπανακια.Εκτος του ότι κάνουν καλό στο δέρμα,κανουν καλο και στους πνευμονες και στο σώμα και την ψυχή.Χαλαρώνω απίστευτα και δεν σκέφτομαι τίποτα μέσα στην θάλασσα."Αφήνω" στην παραλία οτι με απασχολεί και ότι αναλύω.
Ασχετο,τι να μαγειρέψω σήμερα;Χμ!
Το σπιτι το αναμάζεψα μόλις σηκώθηκα πριν φτιαξω καφεδάκι και στρωθώ να γράφω.Σκουπισμα και μαγειρεμα εχει μεινει μόνο.
Δεν πήγαινω στο γραφείο καθε μέρα πιά.Με αναλώνει ψυχικα και δεν μπορω να λειτουργήσω στο σχολειο.

Α!Να σας πω να γελάσετε.
Μου ζήτησαν να πάρω μέρος ως υποψηφία στις εκλογές για τον Καλλικράτη!
Καλό;
Αρνήθηκα βέβαιως βεβαίως,οχι γιατι δεν έχω τα προσόντα,it's just that δεν θέλω και δεν γουσταρω την πολιτική.Δεν θα γίνω κάτι που απεχθάνομαι.Ηδη ειχαν προσπαθήσει στο παρελθον η μητέρα μου και ο αδελφος μου σε τοπικο επιπεδο,μα τους "έφαγαν" από τη ίδια ομάδα.Τρέξαμε πολύ, ομιλίες, συναντήσεις,συγκεντρώσεις,ώσπου κάποιος γνωστός μας είπε ότι ατομα "από μέσα" έριχναν λάσπες και σχολιαζαν αρνητικα την υποψηφιοτητα της οικογενείας μου,για να αρπάξουν τους ψήφους.Φανταστείτε που είχαν φτάσει!Για να εκλεχθούν,δεν αρπαζαν ψηφαλακια από τον αντίπαλο αλλά από άτομ ατης ιδιας ομαδας.Πολυ βρωμιά σας λέω.Μακρια!!!Τα εφαγα στην μαπα 2 φορές,κουραστικα,πάλεψα για το καλυτερο.Αλλωστε οικογενεια μου ήταν,αν δεν τρέχαμε εμεις ποιος θα έτρεχε.
Τωρα ειδικα στις εκλογες,όλοι έχουν μυριστεί οτι η πίτα του Καλλικράτη ειναι μεγάλη και τρέχουν να ειναι υποψήφιοι.
Κραζουν τους πολιτικούς και οσα συμβαινουν,μα να δείτε πόσοι θα βρίσκονται κάτω από τα μπαλκόνια με τα σημαιάκια.Το συμφέρον ειναι δυνατότερο από την τσέπη την άδεια.
Τα κριτηρια ψηφου θα είναι βάσει συμφεροντος και όχι βάσει ικανότητας.Βάσει διορισμών,τακτοποίησης στις νέες θέσεις που υπάρξουν με τον Καλλικράτη.Οχι; θα το δείτε.
Ουτε νομιζω ότι η αποχή ειναι η λύση.
Οι εκλογές πιστευω ειναι ενας τρόπος για να ακουστούμε εμεις οι πολίτες με την άποψη μας .
Τέλος πάντων...

Τις προάλλες, βραδυ ήταν,μολις ειχαμε σχολάσει και είχαμε γυρίσει στα Χανιά,ψάχναμε να βρούμε εναν πρασινο κάδο ανακύκλωσης για ηλεκτρικα είδη.Ειχα δει εναν διπλα στο σουπερμαρκετ στο σπίτι μας,δυστυχώς ήταν γεμάτος με ...χαρτιά.Προσπαθησαμε να βρουμε τον συγκεκριμενο κάδο ανακύκλωσης για ηλεκτρικά έξω από μεγάλα κατάστηματα ηλεκτρικών ειδών.Τίποτα.Κάηκε η ηλεκτρική σκούπα,την ειχε ο Χρήστος 15 χρόνια,είχαμε και κάτι άλλα ηλεκτρικα είδη και σαν ατομα με οικολογική συνείδηση που είμαστε θέλαμε να τα πάμε για ανακύκλωση.Αλλά που;Δεν υπάρχουν κάδοι αυτού του είδους.Γιατί;

Στο Cd Player να παίζει Dianna Krall και έξω ο ουρανός υπέροχος οπως ειναι συννεφιασμένος.
Μου έφερε και μούστο ο Νικος όπως του ζήτησα.Τωρα όμως αναρωτιέμαι.Μουστοκούλουρα ή μουσταρευριά;
Χαχαχαχα.
Δεν παίζομαι ε;
Και όμως είστε ακόμα εδώ.Χμ!Πάω να κάνω καμιά μετάφραση , να μαγειρέψω και να προετοιμαστώ για το σχολείο.

Φιλιά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: