Online reading:

web stats

19 Ιουλ 2010

ΕΣΗΕΑ και MEGA πάρε θέση...ΤΩΡΑ!

«Δεν μπορείς να γράφεις ό,τι θέλεις και να στοχοποιείς ανθρώπους, δεν μπορείς να γράφεις ό,τι σου κατέβει στο κεφάλι» δήλωσε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τάκης στην εκπομπή του στο κανάλι MEGA το πρωϊ.

Δεν το ειδα γιατί δουλευω εκεινη την ώρα,αλλα το έμαθα απο τις διάφορες ιστοσελίδες.
Διασταυρωμένο καλα για να ειμαι σίγουρη ότι η είδηση ισχύει.

Θύμωσα.

Νευρίασα πολύ.

Πώς τόλμησε;

Που ειναι η αξιοπρέπεια,το ήθος,η συναδελφική αλληλεγγύη;

Δημήτρη Τάκη ούτε εσύ δεν μπορείς να λες ότι θέλεις,ούτε μπορείς να λες ότι σου κατεβαίνει στο κεφάλι σου, μέσα στο ακριβό σου κουστουμάκι,μπροστα σε χιλιάδες κόσμο που παρακολουθεί την εκπομπή σου.

Ενας σοβαρός δημοσιογράφος που σέβεται το επάγγελμα του αλλα και τους συναδέλφους του μα κυρίως τον εαυτόν του δεν ξεστομίζει τέτοιες βαριές κουβέντες.

Εγώ ξέρω ότι δημοσιογράφος σημαίνει γράφω, καταγράφω και εκτίθεμαι,αναλαμβάνοντας και το κόστος αλλά τους κινδύνους που συνεπάγονται με το σωστό ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με το Άρθρο 1 της Αρχής Δεοντολογίας των δημοσιογράφων όπως δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της ΕΣΗΕΑ ο δημοσιογράφος δικαιούται και οφείλει:


δ. Να μεταδίδει την πληροφορία και την είδηση ανεπηρέαστα από τις προσωπικές πολιτικές, κοινωνικές, θρησκευτικές, φυλετικές και πολιτισμικές απόψεις ή πεποιθήσεις του.

Και σύμφωνα με το Άρθρο 6 ο δημοσιογράφος οφείλει:

α. Να σέβεται την προσωπικότητα των συναδέλφων του. Να μην εκτοξεύει εναντίον τους ασύστατες κατηγορίες και να αποφεύγει τις προσωπικές αντεγκλήσεις, δημόσια και στους χώρους εργασίας.

Το να καθόμαστε εκ του ασφαλούς,καλύπτοντας την αλήθεια γιατί έτσι βολεύει,γιατί σκεφτόμαστε "και ποιος ειμαι εγω που θα βγάλει το φίδι από την τρύπα" δεν ειναι δημοσιογραφία. Παλιότερα ενθουσίαζε τον κόσμο μια καλή είδηση,μία είδηση που τίναζε εταιρίες και πολιτικούς στον αέρα.Τώρα ποιος έχει τα κότσια να το κάνει;
Και όμως υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι.
Ανθρωποι με οικογένειες που παλευουν για την σωστή και έγκυρη ενημέρωση.


Νωρίς το πρωϊ δολοφονήθηκε ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας στην είσοδο του σπιτιού του.
Άφησε πίσω γυναίκα έγκυο και ένα ακόμα παιδί.
Δεν πρόλαβε καν να τους πει καλήμερα γιατί κάποιοι άνανδροι ντυμένοι αστυνομικοί,με πρόσχημα την κλοπή του αμαξιού του,τον έκαναν να ανοιξει την πόρτα του,ωστε στην συνέχεια να τον γαζώσουν με πολλές σφαίρες.Δεν τον ήθελαν καν βαριά τραυματισμένο.
Είχαν πάει εκεί να του "πάρουν" την ζωή επειδη "κάποιοι-αυτοί που ενόχλησε" το αποφάσισαν...έτσι απλά.

Τέτοιες δηλώσεις όπως τουΔημήτρη Τάκη είναι κατακριτέες .

Ντροπή!

ΕΣΗΕΑ επιτέλους πάρε θέση,για να μην καμαρώνουν όσοι τις λένε.

MEGΑ Channel είναι ντροπή να έχεις στο δυναμικό της ενημέρωσης τέτοιους χυδαίους ανθρώπους .

Δεν υπάρχουν σχόλια: