Online reading:

web stats

3 Ιουλ 2010

Αυτα και άλλα πολλά

Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν λύσεις για την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζουμε αν και πιστεύω ότι έρχονται χειρότερες καταστάσεις.

Μείωση μισθών,αυξηση του Φ.Π.Α.

Λένε ότι οι επιχειρήσεις δεν θα φέρουν σε δυσκολη θέση τους καταναλωτές,θα απορροφήσουν τον ΦΠΑ.Αναρωτιέμαι.Πως θα "βγούν" μετά;

Πήγα πριν 2 εβδομαδες να πάρω κάποιο αντικείμενο από το σουπερμαρκετ.Ειδα οτι το ειχαν προσφορά με αποσμητικό για τις μασχάλες με 1,46 λέω γουαου ευκαιρία να ανανεώσω και το αποσμητικό μου.Καλή επιλογή θα έλεγα και καλη η προσφορα.Σε άλλο σουπερμαρκετ η ιδια προσφορα κάνει 2,80 .Για πείτε μου εσεις,αν καταλαβαινετε τι συμβαίνει.
Τόση μεγάλη η διαφορα; Γιατι;
Κατεβηκα να ρίξω μια ματια στα μαγαζιά και μου την σβούριξε.Γυναικεία παπούτσια απο 50 εως 190 και 200 ευρώ.Μα πανε καλά;Ρουχα δε κατω απο 40 δεν βρίσκεις παρα μόνο στα Κινέζικα.Πως περιμενουν να στηρίξουμε την τοπικη οικονομία όταν προσπαθουν να αρμέξουν οικονομικα τον ντόπιο;Οκ καταλαβαινω υπάρχει το ενοικιο στο καθε μαγαζι.Οποτε καλό θα βάλουν νερό στο κρασί τους και οι ιδιοκτήτες και να χαμηλωσουν τα ενοικια.

Είδα τον Πρόεδρο των Ταξί στα Χανιά σε τηλεοπτικο κανάλι της Αθήνας να μιλάει για τα πρόστιμα που έριξαν στους ασυνείδητους και πονηρους ταξιτζήδες,οι οποίοι επέλεγαν τους πελάτες τους και τις διαδρομές.Όπως είναι γνωστό αν σταματήσεις ταξί που είναι ελεύθερο απλά μπαινεις μέσα του λες την διαδρομή και σε πάει.Χωρίς μα και μου.Τώρα είναι υποχρεωμένος να κόβει και αποδείξεις.ΜΗΝ ΤΙΣ ΞΕΧΝΑΤΕ.Αν κάποιος να κόψει,μην τσακωθείτε μαζι του,απλά πάρτε τα στοιχεία του.Ο τσακωμός δεν βγάζει πουθενά απλα κανει κακό στην υγεια μας.Να παίρνετε αποδείξεις για τα πάντα.

Ακόμα και στα μαγαζια που πάτε και τους τα ακουμπάτε χοντρά.Να κ'ανω μία ερώτηση μιας και μου ήρθε τώρα;

Οικονομική κρίση λενε και λεμε όλοι ότι έχουμε,τα καλοκαιρινα clubs γιατι ειναι γεμάτα;
Οι λουλουδούδες γιατι δεν κόβουν απόδειξη για καθε 5αρώ που παίρνουν;Μαυρα χρήματα;
Σε εναν γαμο παρατηρούσα μία,η οποία έδινε παλέτα με γαρύφαλλα τσάκωνε το ταλιράκι και μιλάμε και δεκάδες παλέτες έτσι;

Καθονται και ασχολούνται τα ΜΜΕ με το Απόλυτο Τίποτα και το Απόλυτο Μηδέν που το συνοδευει και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης δεν ασχολείται.Αφήνει κάθε εικόνα και κάθε σχόλιο να προβάλετε σε ωρες υψηλής τηλεθέασης μεσημερι και απογευματακι.

Αμ το άλλο!Ο κ.τραγουδιστής χρωστάει 5 εκατομμύρια και σκέφτονται να κάνουν δέσμευση και πλειστηριασμό;
Αν δεν ήταν γνωστός θα του είχαν πάρει και "τα σώβρακα".
Δεν ξέρουν το τηλεφωνο του οι εισπρακτικές εεε συγνώμη οι ενημερωτικές εταιρίες (αυτη ειναι η κομψή ονομασία τους);
Τι κάνουν για τον πολιτικό που ομολόγησε;
Ακόμα κυκλοφορεί ελεύθερος ενώ μια κυρία για χρέος 2000 ευρώ θέλουν να της πάρουν το σπίτι;
Ε;
Γιατι δεν ανοιγουν τους λογαρισμούς όλων των πολιτικών;
Καμία διάκριση.Ανοιγμα λογαρισμών και δημοσιογράφων.Θυμάστε την υπόθεση Ζαχόπουλου;Που να την θυμάστε.Την κουκουλώσανε.
Δεν μάθαμε πότε ποιος τα πήρε,πόσο πήρε.
Κάθαρση εδώ και τώρα.

Ξερετε κάτι;

Εχει να πέσει γέλιο.
Οι εκλογες του Νοέμβρη έρχονται.
Ομιλίες - επισκεψεις ειναι στο πρόγραμμα του κάθε υποψηφίου.
Πόσοι θα βρίσκονται απο κάτω με σημαιάκια;
Πόσοι από αυτούς θα προσδοκούν προσληψη στους καινούργιους Δήμους;
Πόση υποκρισία θα δούμε στα μάτια και στην γλώσσα του σώματος κάθε υποψηφίου;(Βλέπω την σειρα Lie to me και προσπαθώ να μαθαινω από τα διαφορα που δείχνει για το πότε κάποιος είναι ειλικρινείς και λεει αλήθεια πότε φοβαται ποτε λέει ψέματα και λοιπά).

Ο Γιωργάκης είχε πει "λεφτά υπάρχουν.." και τελικά τα ταμείο ήταν μείον κατά πολύ επειδή "οι αρκούδες" βάλανε το χέρι τους στο μέλι μας,μιας και οι μέλισσες είμαστε εμεις.
Πόσα ΘΑ υπάρχουν στην ομιλία τους καθενός τους;

Δεν έχουν ζήσει απλά,ως οι πολίτες,όπως εμείς,άλλοι δεν έχουν δουλέψει και έχουν εκατομμύρια σε λογαριασμούς και εγώ που δουλεύω χρόνια δεν υπάρχει ούτε "σάλιο" ούτε λογαριασμός.

Τέλος πάντων,υγεία να εχουμε και ελπίδα για το καλύτερο.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

"Δεν έχει μείνει σάλιο.." (Το σάλιο το φυλάμε.. θα μας χρειαστεί όταν τους δούμε να γυρεύουν πάλι ψήφους...)
..Και για καλό και για κακό, φυλάξετε και καμμιά ντομάτα.. θα χρειαστεί... αν δεν τολμήσουν να κατεβούν στους δρόμους γιατί ξέρουνε τι τους περιμένει.. παρά αποφασίσουν να μιλήσουν από ψηλά μπαλκόνια...

Κωστής