Online reading:

web stats

7 Ιουλ 2010

Αν ειναι δυνατόν!

Το πρωϊ έμαθα για περιστατικό που συνέβει εδώ στα Χανιά σε μάθημα Πανελληνίων.

Κοπέλα που είχε ράμματα στο δάχτυλο της πήγε κανονικά να δώσει μάθημα.Το κόψιμο στο δάχτυλο της ήταν βαθύ και βρίσκεται στο χέρι με το οποίο κρατούσε το στυλό της.Από την πίεση αυτό έβγαλε αίμα με αποτέλεσμα να λερωθεί "το πρόχειρο " μέρος του τετραδίου.Πρόχειρο είναι συνήθως οι 1-2 τελευταίες σελίδες από το τετράδιο που τους δίνετε για να κάνουν οι μαθητές πράξεις κλπ χωρίς να λερώσουν το κύριο μέρος του διαγωνίσματος.
Προσπαθούσε να γράψει και ας είχε πρόβλημα,όταν ένας από τους επιτηρητές την κατηγόρησε ότι κρυβει κάτι κάτω απο τις γάζες.Την ανάγκασαν λοιπόν,για να μην "κοπεί" απο το συγκεκριμένο μάθημα να ξετυλίξει το καλά τυλιγμένο δάχτυλο (με κίνδυνο μόλυνσης) για να δουν τα ράμματα.Τα είδαν και η κοπέλα με την ψυχολογική αυτή επιβάρυνση συνέχισε το διαγώνισμα της.

Προχθες βγήκαν τα αποτελέσματα.
Είχε μηδεν στο συγκεκριμένο μάθημα.
Εμαθε γιατί.
Καθηγητής έκοψε το γραπτό της πριν πάει για διόρθωση γιατι θεώρησε οτι το σημάδι από αίμα στο "πρόχειρο" ήταν "στημένο" .

Ρε δεν πάμε καλά!!

Τόση κακία;

Εκεί που διαβεβαίωναν οι επιτηρητές οτι δεν θα κοπει η κοπελιά βρεθηκε "ο εξυπνος καθηγητής" να ακυρώσει το γραπτό της και να το θεωρήσει σημαδεμένο (λόγω του αίματος στο "προχειρο").

Η συγκεκριμένη κοπέλα να σημειωθεί εδινε δευτερη φορά και περιμενε να μπει σε μια καλή σχολή για να ακολουθησει το ονειρο της και βρέθηκε ο "ηθικος" συμπολίτης μας να την κόψει.

Αν ήμουν στην θέση της θα έκανα ένσταση.
Ι σως και να κάνει γιατί την γνωρίζω προσωπικά αρκετά χρόνια.

Από την άλλη όμως,δεν θα ιδρώσει κανενος το αυτί.

Γιατί να μπει σε αυτή την διαδικασία;
Εδω της ξεγύμνωσαν την πληγή με φόβο μόλυνσης και δεν θα την διέσυραν;

Εντάξει, μπήκε σε ΤΕΙ της Αθήνας ,συμβουλεύτηκε τους καθηγητές της και είναι ικανοποιημένη γιατι υπάρχει και άλλο δρομάκι για το όνειρο της.

Δεν απογοητεύεται.

Αυτή η νεολαία μου δίνει ελπίδες.
Δεν κολλάει στα εμπόδια.
Συνεχίζει να ονειρεύεται και να προσδοκά το καλύτερο.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Δυστυχώς συμβαίνουν κι αυτά.
Η αυστηροτητα να εξαντλείται στα επουσιώδη και εκεί που χρειάζεται να είναι απουσα.
Καλό βράδυ.
Κωστής