Online reading:

web stats

14 Αυγ 2009

Νεότερα από την ισημερία του Κρόνου

Η φωτογραφία του Κρόνου μετά την ισημερία,που τραβήχτηκε στις 12 Αυγουστου 2009 από το Cassini.Ο πλανήτης μοιάζει γυμνός δίχως τα δαχτυλίδια του.Υπάρχουν όμως.Είναι η λεπτή γραμμή που απεικονίζεται στην φωτογραφία.Αυτό έγινε επειδή ο ήλιος φώτισε ακριβώς πάνω στους δακτυλίους και το Cassini ήταν στο σωστό σημείο.

Οι δακτύλιοι από άλλη γωνία

Σήμερα 14 Αυγούστου,το Cassini ISS θα παρατηρήσει του Τιτάνα υπό-Κρόνου ημισφαίριο από μια απόσταση 2.6 εκατομμυρίων χιλιομέτρων (1.62 εκατομμύριο μίλια).
Επιπλέον, το ISS θα κάνει μια αστρομετρική παρατήρηση πάνω στους αρκετά μικρούς δορυφόρους του Κρόνου συμπεριλαμβανομένου του Τελέστου, του Ιανού, του Παλένε, του Άτλαντα, και του Παν.
Οι Αστρομετρικές παρατηρήσεις χρησιμοποιούνται για να βοηθήσουν στην παροχή καλύτερων τροχιακών υπολογισμών για μερικούς από αυτούς τους μικρούς βράχους, οι οποίοι μπορούν να επηρεαστούν από τις αλληλεπιδράσεις της βαρύτητας με τα μεγαλύτερα παγωμένα φεγγάρια.
Από τις 14 έως τις 16 Αυγούστου, το ISS θα παρατηρεί την κάθε ημέρα των σκιών από τις δομές, οι οποίες βρέθηκαν μέσα στο σύστημα δαχτυλιδιών.

Πηγή:ciclops.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: