Online reading:

web stats

13 Αυγ 2009

Απαράδεχτο παρκάρισμα..

Παρκαρισμένος παράνομα πάνω στο πεζοδρόμιοκάτω από τα δέντρα ,χωρίς συνείδηση,ενώ ο χώρος παρκαρίσματος ήταν ακριβώς δίπλα.

Αν παρατηρήσετε καλύτερα έχει ένα αυτοκόλλητο στο πορτ μπαγκάζ πάνω,το γνωστό γαϊδουράκι.






Μια πιο κοντινή λήψη,ολίγον κουνημένη.

Οι street panthers είναι οι δημιουργοί αυτού του αυτοκόλλητου έτσι ώστε να θυμίζουμε σε μερικούς πόσο γαϊδούρια είναι.

Ο δρόμος είναι για τους οδήγους και τα πεζοδρόμια για τους πεζούς,είτε είναι ένας απλός πεζός,μια μαμά με μωρό σε καρότσι,είτε κάποιος συνάνθρωπος μας με ιδιαίτερες ανάγκες.
Είναι επιτέλους καιρός, να το εμπεδώσουν αυτό.

Το μπλογκ των παιδιών είναι :http://streetpanthers.blogspot.com/

Αυτοκόλλητα θα βρείτε εδώ .

Που κολλάμε όμως αυτά τα αυτοκόλλητα;

Κολλάμε μόνο σε πεζοδρόμια τα οποία θα ήταν προσπελάσιμα αν δεν υπήρχαν τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Δεν έχει νόημα να τιμωρήσουμε κάποιον που ανέβηκε στο πεζοδρόμιο, το οποίο μετά από 5 μέτρα είναι έτσι κι αλλιώς κλεισμένο από μια περίφραξη ή ένα οικοδομικό έργο σε εξέλιξη. Γενικά "τιμωρούμε" την αδιαφορία προς τους πεζούς και όχι την ανυπακοή στα σήματα στάθμευσης. Κολλάμε στα παρκαρισμένα σε πεζοδρόμους.
Κολλάμε μόνο στα τζάμια. Δεν κολλάμε σε σημεία όπου η αφαίρεση του αυτοκόλλητου μπορεί να καταστρέψει τη βαφή. Προσέχουμε ώστε να μην προκαλούμε ζημίες. Ο παραβάτης δεν είναι εχθρός, είναι ένας πολίτης που έκανε λάθος. Το κόλλημα πρέπει να γίνεται σε καθαρό και στεγνό τζάμι. Αν υπάρχει σκόνη ή νερό ξεκολλάει αμέσως. Άρα απαραίτητο εργαλείο του αυτοκολλητή είναι το χαρτομάντηλο.

Αποφεύγουμε την επαφή και, εάν αυτό συμβεί, την αντιπαράθεση με τον παραβάτη οδηγό. Στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι παραβάτες δεν αντιδρούν -καθότι έχουν τη φωλιά τους λερωμένη- ωστόσο δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την περίπτωση του θερμοκέφαλου που θα χειροδικήσει. Αν εμπλακούμε σε αντιπαράθεση εξηγούμε ευγενικά ότι και οι πεζοί έχουν δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: