Online reading:

web stats

20 Αυγ 2009

Τα Λεϊζερ και οι ανόητοι..

Πάλι σήμερα σε δημοσιευμα εφημερίδας είδα για την προσαγωγή ενός 35αχρονου ο οποίος πήγε να μιμηθεί τους πιτσιρικάδες που "τύφλωναν" πιλότους με λέιζερ.
Το ίδιο λέϊζερ είδα να κρατούν σερβιτόροι σε νυχτερινό μαγαζί για να στοχευουν λουλουδούδες,έτσι ώστε ν απηγαίνουν σε πελάτες που θέλανε να αγοράζουν λουλούδια.

Είναι απαράδεχτο βασικά,να πωλούνται αυτά τα λέϊζερ από Κινέζους,έτσι ώστε να είναι ανεξέλενγκτο το φαινόμενο που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες.

Εμείς οι ερασιτέχνες αστρονόμοι αλλά και οι επαγγελματίες βεβαια,χρησιμοποιούμε αυτό το λέϊζερ για να κάνουμε ουρανογραφία,να δειχνουμε δηλαδή τα αστέρια που αποτελουν αστερισμούς ή να δείχνουμε τις τοποθεσίες πλανητών κλπ.
Είναι χρησιμο εργαλείο την ώρα μιας ανοιχτής παρατήρησης όπου ο κόσμος θέλει να μάθει περισσότερα πράγματα,να μάθει από ποια αστέρια σχηματίζεται η Λύρα,η Μεγάλη Άρκτος κλπ.
Δεν γίνεται να δείχνεις με το δάχτυλο τον νυχτερινό ουρανό και οι υπολοιποι να κοιτουν το δάχτυλο,προσπαθώντας έτσι να κατανοήουν που στοχεύει.
Εμείς ξέρουμε εκείνοι όχι.
Χρησιμο εργαλείο για αστροπαρατήρηση,με σεβασμό στον ανθρωπο ,στο αεροπλάνο και τον πιλότο .

Διαβάστε τα σχόλια σχετικά με το λέιζερ και πόσο προσεκτικος πρέπει να είναι κάποιος από ένα αστρονομικό Forum

2 σχόλια:

lakis είπε...

Όπως φαίνεται κανένα καλό δε φέρνει μαζί του και κάποιο κακό. Όσο για τους ηλίθιους, αυτοί είναι όντως ανίκητοι. Μέρα καλή

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ είπε...

Aυτούς είναι να τους πιάνεις και να τους αρχίζεις στις σφαλιάρες μπας και συνέλθουν...