Online reading:

web stats

6 Μαΐ 2008

Καλλιό αργα παρά ποτέ

Βρε καλως με

Τι χαμπάρια;
Τι κάνετε;
Πως περάσατε;

Δεν ξερω για σας,πως αλλωστε να ξέρω,αλλα για μένα ηταν ισως οι πιο ενδιαφέρουσες πασχαλιατικες διακοπες ever.

Δεν ειχα δουλεια,ουτε σχολή,μα επρεπε να τακτοποιησουμε πραγματα για το συνεδριο,να ερθρω σε επαφη με πολλους ανθρωπους,να φτιαξω γλυκα,φαγητα κλπ.

Το συνεδριο τελειωσε το βραδυ της Κυριακης με μεγαλη ομολογουμένως επιτυχία,τοσο απο τους συνεδρους οσο και απο χανιώτες που απλα μας παρακολουθουσαν αυτες τις 4ις μερες.

Τραβηχθησαν πολλες φωτογραφιες,βιντεοσκοπηθηκαν στιγμές,πολύ φαγητο,χορος, και μια βαθυα ικανοποιηση για το αποτελεσμα που ειχε ολη μας αυτη η προσπαθεια.Την τριτη μερα δε,που ειχαμε την εκδηλωση με τους συγγραφεις,ηρθαν καναλια,εφημεριδες,και κοσμος.
Γιναμε πρωτοσελιδο στις τοπικες εφημεριδες,γιναμε κυριως θέμα σε εκπομπή,αφησαμε εκατονταδες βιβλια ελευθερα,είχαμε bookcrossers από Ν.ζηλανδία, Αυστραλια αλλά και Γερμανία,καναμε νεα μελη.
Περισσοτερα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελιδα του συνεδρίου www.bcgreece2008.blogspot.com αλλα και στο ελληνικο φορουμ www.bookcrossing.com/forum/28 .



Ηδη προσπαθουν να ερθουν σε επαφη δημοσιογραφοι απο γνωστες εφημεριδες των Αθηνων για το συνέδριο και το Bookcrossing.
Ειναι τοσα που θελω να μοιραστω μαζι σας αλλα ειμαι overload απο ολα αυτα τα εκπληκτικα πραγματα που σιγα σιγα θελω να τ α βάλω σε μια σειρα.
Θα αναφερθω σε ενα κακώς κείμενο που συνέβει κατα την διαρκεια του συνεδρίου.Την τριτη μερα του προγραμματος,ειχαμε επισκεψη σε μουσεία και μια μικρη αναφορα σε ιστορικα γεγονοτα κατα την διαρκεια της διαδρομής.Πήγαμε πρώτα στο Ναυτικό μουσείο το οποιο ηταν εκπληκτικό και μετα ηρθε η σειρα του Αρχαιολογικού στην οδο Χαληδων.
Με το που μπηκαμε λοιπόν αρχισαν οι φωνές.Ενω στο πρώτο μουσείο μπήκαμε δωρεάν και χωρις κανενα προβλημα,στο αρχαιολογικο,σχεδον μας πεταξαν εξω.Δεν επιτρεποταν να κατσουμε πολυ μεσα σε αυτο γιατι θα θεωρούταν ξεναγηση και απαγορευεται.Μας επετρψαν μονο απλα απο την εισοδο να κοιταξουμε.Μολις ειδαν καποιους Bookcrossers να προχωρουν στην αιθουσα και να κοιταζουν τα εκθεματα εγινε χαμος.
Εμενα με πιασαν τα διαολια μου.
Τους αρχισα και εγω,λεγοντας τους πως ηταν ντροπή αυτα που εκαναν και πως μας ντροπιασαν ως Χανιωτες και Κρητικους που φημιζομεθα για την φιλοξενια μας.Βιατηκαν να απαντησουν οτι δεν ξερανε οτι τα παιδια ηταν Ελληνες λες και αυτο δικαιολογουσε την ανεπιτρεπτη συμπεριφορα τους.Συνεχισαν λεγοντας οτι ο κ.Μουτζουρης ,ο οποιος ειναι γνωστος καθηγητης και γνωστης της πολης μας,ξέρει οτι δεν μπορει να ξεναγει κοσμο επειδη ο συλλογος των ξεναγών θα δημιουργούσε προβλημα.

Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι,γιατι μου απαγορευουν στην πολη μου να καμαρωνω για τον αρχαιο πολιτισμο της.
Γιατι ντροπιαζουν την Κρητη και την φιλοξενια της καποιοι ανθρωποι μονο και μονο για τα λεφτα.
Αν θέλανε να πληρωσουμε θα πληρωναμε.
Δεν θα ειχαμε προβλημα.
Αλλα το να φωναζουν με αυτον τον τροπο επειδη ο καθηγητης και εμεις μπηκαμε μεσα για να μαθουν οι φιλοξενουμενοι της πολης μας,για την ιστορια της,ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΟ!
Πως τολμανε;
Ποιος τους δινει το δικαιωμα να βροντοφωναζουν πως δικαιωματα εχουν μονο οι ξεναγοι;
Μονο οταν ακουσανε για καταγγελια στις εφημεριδες,μας ζητησαν να συνεχισουμε την βολτα μας μεσα στο μουσείο.Σαφώς και δεν δεχτηκαμε μετα από αυτο το ρεζιλίκι.

Δεν ξερω πως θα νιωθατε εσεις,αλλα εγω ενιωσα ξενη στο ιδιο μου το σπιτι.Ποιος τους δινει το δικαιωμα να συμπεριφερονται ετσι;

Απαραδεχτα πραγματα που πρεπει να διορθωθουν για να μην παιρνουν θαρρος καποιοι ωστε να πιστευουν οτι τους ανηκει ο κοσμος.

Γνωρισα την κα.Τριανταφύλλου και τον κ.Πλατηή.Εξαιρετικοί ανθρωποι.

Θα ηθελα να ευχαριστησω δημόσια πια όσους βοήθησαν στην πραγματοποιηση αυτου του συνεδρίου και που χωρις αυτους δεν θα μπορουσαμε να κανουμε τιποτα,που αγκαλιασαν το Bookcrossing.
Εστειλα σε ολους σχεδον τους γνωστους και μη εκδοτικους οικους mail για χορηγίες.
Αλλοι ειδαν το μήνυμα μου σαν spam,από τις εκδοσεις Ψυχογιός πέρασα μια γερη ανακριση για το πως επιλεχθησαν οι συγγραφεις,για το αν τους ζητησα συγγραφεις και δεν δεχτηκαν, για να καταλήξουν σε αρνητική απαντηση σε σημείο να μην θέλουν να στείλουν ούτε σελιδοδείχτες (που δεν κοστιζουν τιποτα),για ενω αλλοι απαντησαν άμεσα.

Ενα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

στις εκδοσεις Εντός (www.defacto.gr)και τον κ.Φασούλα,
στις εκδοσεις Μεταιχμιο,
στις εκδόσεις Καστανιώτη,
στις εκδοσεις Κεδρος,
στην Burlighton Publications,
στον ΕΟΤ τμημα Χανίων

Κλεινω εδω προς το παρον γιατι μας εχει καλέσει για φαγητο η κα.Βλαχακη Μαρινελλα συγγραφέας-ποιητρια και πρέπει να φύγουμε.

Θα επανελθω με φωτογραφικο υλικο αλλα και με βιντεο

Stay tuned!!!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωπ, έχεις και μπλογκ; Μπράβο κορίτσι μου. Θα συμφωνήσω με το χάλι της Χάληδων. Ντροπής πράματα να κυνηγάνε το ευρώ και τη δεκαρούλα λες και θα χάσουμε το υπερθέαμα του αιώνα. Κάποτε οι Έλληνες επί Μελίνας δεν πληρώνανε σε κανένα μουσείο. Κατά τα άλλα όλα ήταν τέλεια. Χίλια μπράβο. Πάνος

SilentSoul είπε...

Πανουλη μου :) σμουατςςςς
δωσε τα φιλια μου επισης και στον Θοδωρή και πες του να χαμογελάει :)

Ανώνυμος είπε...

Σευχαριστώ πολύ για τα φιλιά σου και για τη συμπαράστασή σου για το ατυχές συμβάν της φωτογραφικής μου μηχανής. Η οργάνωση του συνεδρίου ήταν άψογη (ας το πω κι από δω) . θα τηρήσω τη συμβουλή σου να χαμογελώ. Πέρασα υπέροχα και χαίρομαι που μου δόθηκε η ευκαιρία να σε γνωρίσω έστω και για λίγο. Να περνάς πάντα καλά, να φροντίζεις να περνάς καλά ακόμη και το λεπτό και να χαρίζεις απλόχερα καλοσύνη και ευγένεια. Θοδωρής