Online reading:

web stats

16 Μαρ 2009

Βοήθησε να σώσουμε το κλίμα με ένα μόνο κλικ!

Στείλτε μήνυμα στον Πολωνό πρωθυπουργό να σταματήσει να μποϋκοτάρει τις συζητήσεις για χρηματοδοτήσεις προς τις αναπτυσσόμενες χώρες για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών! Οι ηγέτες της ΕΕ οφείλουν να λάβουν ξεκάθαρη θέση αναφορικά με την στάση της Ευρώπης στην Κοπεγχάγη. Κάποιοι από αυτούς όμως βάζουν τα βραχυπρόθεσμα συμφέροντα τους πάνω από την σωτηρία του πλανήτη.

Δίχως χρήματα, καμία συμφωνία, κανένα μέλλον! Αυτή είναι δυστυχώς η πραγματικότητα για τους ηγέτες της ΕΕ που θα πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία στο τέλος του χρόνου στην Κοπεγχάγη για τη σωτηρία του πλανήτη από τις κλιματικές αλλαγές. Οι πλούσιες βιομηχανικές χώρες πρέπει ουσιαστικά να βοηθήσουν οικονομικά τις αναπτυσσόμενες, προκειμένου οι κλιματικές αλλαγές να αντιμετωπιστούν από κοινού και ταυτόχρονα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι ηγέτες της ΕΕ οφείλουν να κάνουν το πρώτο βήμα τώρα, και να λάβουν ξεκάθαρη θέση αναφορικά με την στάση της Ευρώπης στην Κοπεγχάγη. Κάποιοι από αυτούς όμως βάζουν τα βραχυπρόθεσμα συμφέροντα τους πάνω από την σωτηρία του πλανήτη.

Η πολωνική κυβέρνηση ιδιαίτερα, παρεμποδίζει κάθε εξέλιξη προς αυτήν την κατεύθυνση. Αποφεύγει κάθε αναφορά στο θέμα της χρηματοδότησης και δεν θέλει να αναλάβει καμία ευθύνη για τις υπερβολικά υψηλές εκπομπές ρύπων της χώρας και τη συνεισφορά της στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Αν όλοι μας ασκήσουμε πίεση μπορούμε να πείσουμε τον Πολωνό πρωθυπουργό να μη σταθεί εμπόδιο στην συμφωνία για το κλίμα.

Κάνε κλίκ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: