Online reading:

web stats

4 Απρ 2008

H Coca-Cola πίνει... Illy-The alliance of illy and Coca-Cola


Μέσα στο επόμενο διάστημα θα κυκλοφορήσουν τα νέα έτοιμα προς κατανάλωση προϊόντα καφέ (ready-to-drink), αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ της Coca-Cola και της ιταλικής llycaffe SpA. Το λανσάρισμα των τριών πρώτων προϊόντων με βάση τον εσπρέσσο θα ξεκινήσει αρχικά από την Ευρώπη, θα αφορά 10 χώρες που έχει παρουσία η Coca Cola 3E, ενώ την επόμενη χρονιά θα γίνει η είσοδος σε άλλες διεθνείς αγορές.

Τα έτοιμα προς κατανάλωση προϊόντα καφέ αντιπροσωπεύουν μια μικρή αλλά σημαντική σε ρυθμό ανάπτυξης και υψηλή σε αξία κατηγορία στις περισσότερες από τις αγορές όπου δραστηριοπoιείται η Coca Cola 3E. Όπως ανέφεραν στελέχη του ομίλου κατά την πρόσφατη παρουσίαση στην ΕΘΕ, στόχος είναι να ελεγχθεί η συγκεκριμένη αγορά, το μέγεθος της οποίας υπολογίζεται σε 10 δισ. δολάρια παγκοσµίως, ενώ κάθε χρόνο ο ρυθμός ανάπτυξής της ξεπερνά το 10% χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η ιαπωνική αγορά.

Εκτός από τον καφέ, η Coca-Cola 3Ε σχεδιάζει την ενίσχυση της παρουσίας της και σε κατηγορίες όπου ήδη δραστηριοποιείται όπως τους χυμούς, το νερό και το τσάι. Συγκεκριμένα, τα στελέχη της διοίκησης ανέφεραν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης στην ΕΘΕ πως ο όμιλος σχεδιάζει επέκταση στην αγορά των χυμών στις αγορές της Ρωσίας, της Λευκορωσίας, της Ουκρανίας, της Σερβίας και της Πολωνίας. (Στην τελευταία, όπως και στην Ουγγαρία θα εισαχθεί και η Coca Cola Zero).

Φέτος η εταιρεία θα εισάγει στην αγορά τσαγιού το Nestea Vitao ενώ η Coca-Cola 3Ε σκοπεύει να εισαγάγει στην ελληνική αγορά νερό με γεύσεις και εμπλουτισμένο με απαραίτητα για τον οργανισμό μέταλλα. Παράλληλα, προβλέπεται η είσοδος των χυμών Amita στην Ιταλία όπου η εταιρεία ελέγχει μόλις το 0,8% της αγοράς ενώ προετοιμάζεται δυναμική περαιτέρω επέκταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: