Online reading:

web stats

26 Ιαν 2012

Σεισμός και καταποντισμός


Απιστευτο ξύπνημα από σεισμό στις εξι και μισή με ακολουθία καταιγίδας.
Ο ήχος της αστραπής τόσο απροσμενος μετά το κούνημα που με εκανε να σηκωθω για λίγο απο το κρεββάτι.
Εκείνος ειχε ηδη σηκωθεί ,ειχε παρει το αι φον του και μπήκε στο διαδύκτιο να τσεκάρει το μέγεθος του σεισμου.
Το νιωσαμε στο εξαρι αλλα τελικα ηταν πεντε και κάτι.
Ολη Κρητη κουνήθηκε.
Το επικεντρο ηταν αναμεσα σε Σαντορινη και Κρητη.Λές να ξυπνησε το ηφαίστειο;
θα δειξει.

Παντως βάρβαρο ξυπνημα το εξι μιση ειδικα αν εχεις κοιμηθει στις 3 σχεδον.
Ειχε πάρτι η σχολη χορου βλεπεις και ο καλος μου ηταν ο Dj.Δεν γινόταν να λείπω.

Ξεπατωθηκα χθες στη Zumba.Γυρισα με πονοκέφαλο,ήπια νουροφεν για να περασει και για να μπορεσω να πάω στο πάρτι.Ωραια ήταν.Τραβηξα πάλι πολλες φωτογραφίες.

Τις προάλλες τωρα,οσοι "διαβάζετε" τον σύζυγο ξέρετε,μάθαμε οτι φίλος εκείνου επι χρονια,τον θάβει απο το καλοκαιρι πίσω απο την πλάτη του και τον εκθέτει.Να σκεφτεις κανείς οτι είχε έρθει στις γιορτές και ηταν χαμογελαστος,μας εφερε και σοκολάτα μιας και η χωρα στην οποια διαμένει χρονια φημίζεται για τις υπεροχες σοκολάτες της.
Η πλάκα ειναι οτι το βράδι που μάθαμε τις κακομοιριες του συγκεκριμένου ,είχαμε πάει για ενα γρηγορο σνακ στο κινεζικο της γειτονιάς και στο χαρτάκι του Fortune cookie έλεγε οτι "ενας στενος φίλος θα σας πουλήσει",ειχε και κατι αριθμους τυχερους οπως ανέφερε απο κάτω,τους οποιους πηγαμε και "παίξαμε" μπας και αυτη ειναι η τυχερη μας φορά.Χαχαχα.
Εγω περιμενα ενα τετοιο αποτέλεσμα.Το "πουλημα" και τη πισωπλατη μαχαιρια εννοω.Το ειχα νιωσει απο το καλοκαιρι,μέσα απο συνομιλίες που ειχα με το συγκεκριμενο ατομο.Ανακατευοταν εκει που δεν χρειαζοταν,ενω οταν τον ειχαμε αναγκη μιας και ειχε αναλάβει ενα συγκεκριμενο κομματι συνεργασίας,εκείνος ήταν απών,λέγωντας μας οτι ειχε πολύ δουλεια και δεν θα προλάβαινε.Παπαριές!Εξ αρχης,μας ειχε πρήξει για διαφορα που ηδη εγω και ο αντρας μου ειχαμε οργανωσει,ήθελε να έχει αποψη και να τον ενημερωνουμε για το κάθε τι.Ποτέ δεν το κάναμε.Ευτυχως δηλαδη.Θα ειχε τινάξει την οργάνωση στο αερα.Βεβαια δεν του πηγε καλα που ολα εγιναν σωστα και ολοι ειχαν μεινει ικανοποιημενοι.Συν της άλλης εμαθα και για σπιουνο στο συλλογο.Εναν τυπο αθλιο που καθεται και μιλαει με ενα γκομενακι και λεει οσα γινονται και οσα δεν γινονται,δινοντας λάθος εντυπωσεις σε τρίτους.Ολα τα περιμενα απο δαυτον,αλλα και κουτσομπολιο για να βγάλει καλη εικονα;Χμ τωρα που το βλεπω και γραμμενο,θα ελεγα οτι ο συγκεκριμενος θα εκανε τα παντα για ενα νεανικο κορμι.Την παροιμία οσα δεν φτάνει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια,την εχει ξεχάσει μάλλον.
Τεσπα.
Σας μιλάω για πραγματα που εχω στο κεφαλι μου και που πιθανον να μην εχετε καταλαβει τιποτα μεχρι τωρα.
Ενα απο τα καλα με εμενα και τον αντρα μου ειναι οτι μιλαμε.Μιλαμε για ολα.Αναλυουμε μαζι και σπανια μονη μου.Προσπαθω να μη του τα ζαλίζω με ασκοπες και αχρηστες αναλύσεις μου.
Πιο κάτω απο τη σειτονιά μου μοιράζουν μακαρονια,ρύζι και οσπρια.Συλλογος Ρωσσοπόντιων ειναι που "φροντίζει" τους δικους τους ανθρωπους,να μη πεινάσουν στις δυσκολες εποχες που ζουμε που δεν υπαρχουν δουλειες για εκείνους.
Το χειροτερο δεν σας ειπα που με φρικαρε προχθες.Γυρνώντας απο μαθημα χορου,καποιοι φωναζαν στο δρομο για κάτι αλλοδαπους.Μετα απο προτροπη του σηζυγου ανεβηκα πάνω στο σπιτι μας και απο τη βεραντα πηγα να δω,τι περιεργη που ειμαι ωρες ωρες,τι ειχε συμβει ή θα θα συνέβαινε.Ενας Συριος,θα σας λεγάσω για την Εθνικότητα,ηταν σε μπλε καδο ανακυπλωσης κλεισμενος και καποιοι τον κρατουσαν εκει.Απο συνομιλίες,καταλαβα οτι περιμεναν την αστυνομια,η οποια ηρθε μερικα λεπτα αργοτερα.Δεν καταλαβα πολλα και το τι εγινε.Υπέθεσα οτι κατι ειχαν κανει ,ηταν παραπανω απο ενας,και μας γείτονες και μη,τους ειχαν μπαγλαρώσει,δεν ηταν αυτο.Ο κοσμος εχει αγριεψει.Ληστείες σε σπιτι ακαι μαγαζια,σπασιμο τζαμιων αυτοκινήτων για κλοπή αντικειμενων,δεν μπορεις να βγεις απο το σπιτι σου αν εισαι γυναικα ουτε μεχρι το μπακαλι να πας το βραδι.
Δεν ξέρω.Ειναι απαισιο να φοβασαι στο ιδιο σου "το σπιτι".
Ανυπομονώ να πάμε σημερα στο σχολείο.
Αισιοδοξώ να μας πληρωσουν για να πληρωσουμε και εμεις.(Χαχαχαχ αστειο εχει καταντήσει η αισιοδοξία μου αυτή).
Δεν γουσταρουμε να χρωστάμε και αυτη η καθυστέρηση στη πληρωμη των διδακτρων με εκνευριζει.Δεν μπορούμε να ειμαστε ενταξει στις υποχρεώσεις μας και μαζι με τον εκνευρισμ'ο νιωθω και ασχημα.
Χθες βγηκανε και τα απο τελεσματα του Proficiency.
100% επιτυχία!!!Το καλυτερο νέο μέσα στη μαυριλα ορισμένων θεμάτων.

Ακούω Real Fm και ξεχνιεμαι τα πρωινα δουλευοντας.
Οταν ξυπνησα ο ουρανος ηταν λες και ο Θεός (!) ειχε πιάσει το πινελο του και εσβηνε απο τον ουρανο τα συννεφα για να φανει ο ηλιος.Κάτι που κατάφερνε κάποιες στιγμές.Χμ πάλι βγηκε λιγος ήλιος.Κρυφτούλι παίζει;Ουφ!

Ωρα για το δευτερο φλιτζανι καφε,να συγυρισω το σπιτι,να φτιάξω γεμιστά,να ανεβάσω φωτογραφιες απο χθες,να συνεχισω το διάβασμα των ειδησεων επικαιρότητας,να οργανωθω γενικα,ισως αν προλαβω να φροντίσω και τον εασυτον μου που χθες δεν προλαβα.
Νιωθω οτι θέλω διακοπές.
Να "νιώθω", να ξυπνάω και να μην αγχώνομαι για πληρωμές,υποχρεωσεις,να τον κοιτάω στα ματια που με κανουν να νιωθω ασφάλεια,να ξερω οτι ολα θα πανε καλα.
Πολλα θέλω στη σημερινη εποχη ε;
Τα ονειρα ειναι εξαιρετικο διάλλειμα απο τη καθημερινότητα δεν νομίζεις;Οποιος δεν εχει ονειρα δεν ζει.Το σήμερα ειναι πολυ σημαντινο,πολυτιμο.Το τέλος ειναι θέμα δευτερολεπτων.Κοβει τη συνδεση παροντος και μέλλοντος.
Πω τη με επιασε τωρα;
Σας αφηνω υπο τον υπεροχο ηχο του Wonderful life,ευχομενη να περνάτε κάθε στιγμή σαν να ειναι η τελευταία.

Σκεψου,ακόμα και η ανασα που παίρνεις,πόσο αξίζει,τα ματια σου που βλέπουν το φως και τα χρώματα,τα χερια σου που αισθάνεσαι,τα ποδια σου που περπατας,την καρδια σου για να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια: