Online reading:

web stats

6 Ιουν 2011

Ρέθυμνο:-->15-6 στις 20:00 Ολική Έκλειψη Σελήνης - «διάλεξη-μουσική- παρατήρηση»



http://www.sfak.org/


Μια πρωτότυπη εκδήλωση πρόκειται να απολαύσομε στην πόλη μας την ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ, στο Φρούριο Φορτέτζα. Μια εκδήλωση, που μέσα από το τρίπτυχο «διάλεξη-μουσική- παρατήρηση», θα δώσει την ευκαιρία στους συμπολίτες μας, να περάσουν μια βραδιά πρωτότυπη, ψυχαγωγική, με σπάνιες εμπειρίες.
• Ο αστροφυσικός, αναπληρωτής καθηγητής στο Φυσικό τμήμα του Ε.Κ.Π.Α., και συμπαρουσιαστής της βραβευμένης σειράς της ΕΤ 3 «Το Σύμπαν που... αγάπησα» κ. Στράτος Θεοδοσίου, μας εγγυάται μια γοητευτικά εκλαϊκευμένη διάλεξη «περί εκλείψεων».

• Ο Αλέξανδρος Αγγελάκης, Φυσικός Msc Φυσικής Περιβάλλοντος και Μετεωρολογίας, και ταυτόχρονα Μουσικός, συνθέτης του μουσικού έργου «Έκλειψη»,καθώς και ο γνωστός στους περισσότερους Αντώνης Φραγκιαδάκης με το συγκρότημά του Δραβίδες, θα μας οδηγήσουν με τη μουσική τους, στη γοητεία του πολυτραγουδισμένου φεγγαριού.

• Τέλος, ο Σύλλογος Φίλων Αστρονομίας Κρήτης (Σ.Φ.Α.Κ.), θα μας δώσει την ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά στο Φεγγάρι, με τα τηλεσκόπια του, να παρατηρήσουμε τους δακτύλιους του Κρόνου και άλλους αστρονομικούς θησαυρούς.

Συνδιοργανωτές: Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης
Δήμος Ρεθύμνης
Σύλλογος Φίλων Αστρονομίας Κρήτης



Δεν υπάρχουν σχόλια: