Online reading:

web stats

19 Μαΐ 2010

Επιτέλους ας ψηφιστεί το Νομοσχέδιο

Καταλαβαίνω πως ειναι δύσκολοι καιροί τόσο για τους καταναλωτές (για όλους μας δλδ) όσο και για την κ.Λουκα Κατσέλη με όσα αντιμετωπίζει καθημερινά.

Πρεπει να γίνει κάτι για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και ΑΜΕΣΑ.

Καθημερινα έρχομαι αντιμέτωπη με λογαριασμούς τραπεζων που συνοδευονται απο υψηλα επιτόκια και αγχωμένους καταναλωτές που δεν αντέχουν την πίεση και τις απειλές από τις τράπεζες.

Προσπαθούμε να βοηθήσουμε κάνοντας στις Τράπεζες λογικές προτάσεις ρύθμισης οφειλών.
Πολλές φορές το πετυχαίνουμε άλλες φορές όχι.Το γιατί δεν δέχονται δεν το ξέρουμε γιατί μας απαντούν χωρίς την δικαιολογία.Προτιμούν να μιλούν "με τον δικό τους τρόπο" απευθείας με τους καταναλωτές,οι οποίοι έρχονται μετά σε εμάς απογοητευμένοι και με μεγάλο κόμπο στο λαιμό σε σημείο να μην μπορούν να ανασάνουν.

Έχουμε περίπτωση που ζητήσαμε από τράπεζα τα παρανόμως παρακρατηθέντα ποσά,τα οποία τα έδωσε,αλλά στην συνέχεια άρχισαν οι απειλές στους καταναλωτές και απαίτηση ολόκληρου του ποσού του δανείου.Οι άνθρωποι τωρα, σκέφτονται να πουλήσουν το σπίτι το οποίο έφτιαξαν με τα χρήματα αυτά (ειναι και πρώτη κατοικία) μπας και ηρεμήσουν πληρώνοντας την τράπεζα.
Απαράδεχτα πράγματα.

Άλλη απαράδεχτη αντιμετώπιση από τις τράπεζες είναι οι πλειστηριασμοί.Όπως γνωρίζουμε θα αρχίσουν από 1η Ιούλη μετά από πάγωμα που έκανε η κ.Υπουργός.Ήρθε καταναλωτής με εξώδικο για πλειστηριασμό την 30η Ιούνη δλδ την ίδια μέρα που τελειώνει το πάγωμα των πλειστηριασμών.

Στείλαμε σε τράπεζα δικαιολογιτικα που αποδεικνύουν δυσκολία του καταναλωτή να πληρώσει λόγω ανεργίας κλπ και η τράπεζα οχι απλά δεν το δέχτηκε αλλα ζήτησε με εξ'ωδικο ολόκληρο το ποσό.Μιλάμε για πάνω απο 20000 ευρώ οφειλή.
Όσοι δεν έχουν κάτι στο ονομα τους ,κάτι για προσημείωση τους ασφαλίζουν οπότε σε περιπτωση θανάτου η ασφάλεια να πληρωσει το χρέος στην τράπεζα.Εκεί φτάσανε!

Μα πάνε καλά;

Κανείς δεν αρνήθηκε να πληρώσει.
Ζητάνε χαμηλότερα επιτόκια,μικρότερη δόση από αυτή των 150 και 500 ευρώ,ζητάνε σωστή αντιμετώπιση από την στιγμή που έγινε μείωση μισθών και συντάξεων.Δεν ειναι παράλογες οι απαιτήσεις.

Ήδη την περασμένη εβδομάδα είχαμε δύο αυτοκτονίες στον νομό Χανίων.


Τα χρέη τακτοποιήθηκαν,τις οικογένειες αυτών των ανθρώπων ποιος θα τις φροντίσει;

Ας είναι οι τελευταίοι που έφτασαν σε αυτό το σημείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: