Online reading:

web stats

26 Μαΐ 2010

Φεγγαρι στην Ρόδα 3 Παιχνιδι Πολης με ποδήλατο28 Μαϊου Πλατεία Αγοράς 22:00

Απαραίτητα αντικείμενα:
Ραδιοφωνάκι
και πίσω
κόκκινο φωτάκι ποδηλάτουΟι κανόνες αναλυτικά

01_ ποιοι απαρτίζουν το παιχνίδι/ την ταινία μικρού μήκους


i. ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ
ii. “ΔΑΣΚΑΛΟΙ”
iii. ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΕΣ
iv TO “ΦΕΓΓΑΡΙ”


i. παίκτης ποδηλάτης είναι ο καθένας που θα δηλώσει συμμετοχή στο παιχνίδι, είσαι εσύ. (ο πρωταγωνιστής κάλλιστα της ταινίας μ.μ.)

ii. δάσκαλος δεν είναι ο καθένας, έχουν ήδη επιλεγεί και φέρουν διακριτική φορεσιά.
Ποδηλατώντας ή μη περιφέρονται στην πόλη και κουβαλούν τα γράμματα για τα οποία καταδιώκονται από τους παίκτες. Καταζητούνται!

iii. κινηματογραφιστές είναι προφανώς οι κάμερα- τύποι. Με δεδομένα τα σκηνικά (χανιά- παλιά πόλη), το φωτισμό (πανσέληνος), τους ηθοποιούς (καθημερινοί άνθρωποι) καταγράφουν μεν καλλιτεχνικά το παιχνίδι, συμμετέχουν δε σε αυτό με έναν επιπλέον ρόλο (δες παρακάτω).

iv. το φεγγάρι συμμετέχει επίσης στο παιχνίδι (εν ήδει φιλικής συμμετοχής -guest star). Δεν βοηθά μόνο τους παίκτες να βρουν το δρόμο τους στα σκοτεινά σημεία της πόλης αλλά κατέχει και ρόλο κλειδί στο παιχνίδι. (δες παρακάτω)

02_ η διαδικασία


όλοι οι συμμετέχοντες συγκεντρώνονται στην αφετηρία (δημ. αγορά), και το παιχνίδι ξεκινά. Οι δάσκαλοι φεύγουν πρώτοι και τους δίνονται 10’ λεπτά να “εξαφανιστούν” μες στην πόλη. Το ίδιο και οι κινηματογραφιστές. Αμέσως μετά έρχεται η σειρά σου, και με τους υπόλοιπους συμπαίκτες ξεκινάς την φεγγαροποδηλατάδα/ κυνηγητό. Κυνηγάς τους διασκορπισμένους (εντός κάποιων ορίων) δάσκαλους με σκοπό να τους πάρεις τα γράμματα!. Κάνεις ό,τι καλύτερο προκειμένου στη χειρότερη των περιπτώσεων και στο πέρασμα δύο ωρών να έχεις σχηματισμένη έστω και μια λέξη προκειμένου να διεκδικήσεις τα έπαθλα.

03_ πώς ακριβώς μαζεύω τα γράμματα;


- απ΄ τους δασκάλους πρωτίστως. πρωτίστως. Τον βρίσκεις, του ζητάς «Γράμμα Δάσκαλε!», το παίρνεις, συνεχίζεις. Αυτός έχει σημειώσει με σφραγίδα το γράμμα που έδωσε, τον αριθμό σου/ ψευδώνυμο, την ώρα (τυπικός δάσκαλος) και ξέρει πώς δεν μπορείς να τον πλησιάσεις πριν περάσουν 15΄. Κάθε δάσκαλος φοράει διακριτικό φωσφορίζων πανωφόρι και κουβαλάει μαζί του γράμματα της αλφαβήτου, όχι όμως άπειρα τον αριθμό. Κουβαλά 15 γράμματα και όταν του τελειώσουν γυρίζει στην αφετηρία για ανεφοδιασμό. Απ΄ την στιγμή που ξεμείνει από γράμματα μέχρι και τη στιγμή που έχοντας ολοκληρώσει τον ανεφοδιασμό έχει “επανεξαφανιστεί”, φορά την διακριτική κόκκινη κορδέλα απεμπλοκής. Αυτή η κορδέλα δηλώνει πώς για όσο διάστημα τη φοράει είναι ανενεργός απ’ το παιχνίδι (δεν έχει ή δεν δίνει γράμματα) άρα είναι και απλησίαστος. (ακολούθα τον και δεν πρόκειται να βγάλει την κορδέλα ποτέ!).
- απ΄ τους κινηματογραφιστές. Απελπισμένοι απ΄ την απροθυμία σου να συνεργαστείς για ένα καλό πλάνο προμηθεύτηκαν γράμματα (δες παρ. 06_4) και τα δίνουν όπως- όπως για ένα μικρό αυτοσχεδιασμό σου ή περφόρμανς που θα βγάλεις μπρος στην κάμερα τους. Έχουν άπειρο αριθμό και δεν ανεφοδιάζονται. Δεν μπορείς όμως να τους ζητήσεις εσύ τα γράμματα. Εκείνοι κάνουν την οποιαδήποτε προσφορά. Μπορείς πάντως να τους «προκαλέσεις» με κάποια ενδεικτική κίνηση που θα φανερώνει το ταλέντο ή το ψώνιο υποκριτικής που κουβαλάς μαζί σου. Στο τέλος του παιχνιδιού οι κινηματογραφιστές προτείνουν παίκτες για τα βραβεία ΧΡΥΣΗΣ ΡΟΔΑΣ α΄αντρικού και α΄γυναικείου ρόλου. Για τεχνικούς λόγους ωστόσο έχουν και αυτοί μαζί τους την κόκκινη κορδέλα απεμπλοκής την οποία και φορούν εάν χρειαστεί (αν π.χ. ξαφνικά σε συνωστισμό θέλουν όλοι να γίνουν σταρ του σινεμά!). Στην περίπτωση των κινηματογραφιστών δεν υπάρχει ο περιορισμός των 15΄ λεπτών προκειμένου να λάβεις ξανά γράμμα. Βρείτε τα, καλλιτεχνικά, μεταξύ σας (με αποδεικτικό, το βίντεο που θα τραβηχτεί) και πάρ’ του όσα περισσότερα γράμματα μπορείς και σου προσφέρει. Αλλιώς παίρνει αυτός την κάμερα, φοράει την κορδέλα και φεύγει. (μην κλαις, δεν πας για ηθοποιός έτσι κι αλλιώς).
- εναλλακτικά μπορείς να μπεις στη διαδικασία παζάρι με άλλους συμπαίκτες που πετυχαίνεις στο δρόμο και να ανταλλάξεις γράμματα μαζί τους. Πρόσεχε τι δίνεις, τι παίρνεις και αν στα αλήθεια γνωρίζεις τι γράμματα έχει ο άλλος ήδη στην κατοχή του.
- σου κάθονται όλα τα «Φ,Φ,Ω,Ω,Ω», δε σταυρώνεις λέξη; μην αγχώνεσαι μπορείς μέχρι και 3 φορές να αλλάξεις ένα γράμμα με κάποιο άλλο στην τύχη, πηγαίνοντας στην αφετηρία. Μπορείς εάν θες, να τα ανταλλάξεις όλα ταυτόχρονα, δια μιας (μία φορά μονο).

04_ κι αν δε βρίσκω δάσκαλους ή κινηματογραφιστές πώς θα μαζέψω γράμματα;


ότε είσαι μεν γκαντέμης, έχεις δε στον ήλιο (δηλ. φεγγάρι) μοίρα. Τότε μπαίνει στο παιχνίδι το Φεγγάρι. Είναι ψηλά και φωτεινό αλλά είναι και μες στη θάλασσα, μιλάει μες τα κύματα. Ποια κύματα; Τα Ερτζιανά κύματα. Το Φεγγάρι θα στέλνει λοιπόν ανά 5-10΄ πληροφορίες για τις θέσεις των δασκάλων ή κινηματογραφιστών μέσα από τη συχνότητα του D-Code 96.2 FM (π.χ. «βρες έναν να μπεκροπίνει στο τάδε μπαρ», «πρόλαβε τον άλλο πριν πέσει απ΄ τον Φάρο και πάρει τα γράμματα μαζί του» κλπ. ) Αν ωστόσο είσαι γκαντέμης και χωρίς φορητό ραδιοφωνάκι, ακόμη και τότε, περνάς μια βόλτα απ΄ την αφετηρία (Αγορά) , ρωτάς και μαθαίνεις. Λάβε υπ΄ όψη σου ότι πρέπει να κινηθείς άμεσα, μιας και οι «γραμματοφορείς» δεν κάθονται κάπου για πάντα.

05_ ποιο είναι το σενάριο στο φετινό φεγγάρι στη ρόδα (επεισόδιο 3)?


Υπάρχει «Tο παζλ του κόκκινου υμένα». Μετά την περσινή επιτυχημένη “άλωση των Πύργων” το φεγγάρι μεταμορφώνεται σε έναν υπερήρωα μπογιατζή βοηθώντας στην εκτέλεση της αποστολής με το κωδικό όνομα το παζλ του κόκκινου υμένα. Ωστόσο, δεν μπορείς να συμμετέχεις στην συγκεκριμένη αποστολή χωρίς κωλοφάναρο. Πέραν της ασφάλειας σου χρησιμεύει και ως συμπληρωματικό όπλο στα χέρια του υπερήρωα. Μιλάμε για αυτό με την μπαταρία (καλή- δυνατή μπαταρία) ΟΧΙ ΑΝΑΚΛΑΣΤΗΡΑ Με άλλα λόγια
!!!!ΚΩΛΟΦΑΝΑΡΟ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!!!!!. !!!!ΚΩΛΟΦΑΝΑΡΟ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!!!!!.
Τότε η φαντασμαγορία με την πανσέληνο προσαραγμένη στα ανοιχτά του λιμανιού θα απομπλέξει τα κομμάτια μιας συλλογικής φρενίτιδας τοποθετημένα σ΄ένα παζλ ακατανόητο όπως η φράση αυτή. Μπέρδεμα? Έλα κι όλα θα ξεμπερδέψουν. Με την εγγραφή σου στο παιχνίδι /ταινία θα παραλάβεις εγγράφως και λεπτομερώς τις πληροφορίες για την αποκωδικοποίηση του παζλ του κόκκινου υμένα.

06_ τι αλλάζει στο φετινό φεγγάρι στη ρόδα?


παρά τα έκτακτα μέτρα, εμφανίστηκαν και πέρσι φαινόμενα συγχώνευσης παικτών σε ομάδες με αποτέλεσμα οι «μόνοι» να μένουν στην απ΄ έξω. Εκεί που με υπερπροσπάθεια έβγαλες 3 λεξούλες άντε 5 με ένα φίλο, εμφανίστηκαν 20αδες φίλων με 10αδες λέξεων, και σάρωσαν τα έπαθλα. «Νόμιμο. Αλλά ηθικό?», ρώτησε ο δημοσιογράφος. Ιδού η απάντηση.

1. Φέτος οι παίκτες επιλέγουν κατηγορία :


(Α). Ατομικό - (Ζ). Ζευγάρι - (Τ). Ομάδα (έως 5 παίκτες).

Για κάθε κατηγορία θα υπάρχει και ένα δώρο. Εννοείται ότι για τις χρυσές ρόδες ισχύει ότι τις προηγούμενες φορές Με την εγγραφή σου στο παιχνίδι δηλώνεις σε ποια κατηγορία θα παίξεις και παίρνεις το αντίστοιχο αυτοκολλητάκι. Όλοι φέρουν αύξοντα αριθμό (για πρακτικούς λόγους) με επιπλέον διακριτικά δίπλα στον αριθμό τα Ζ1, Ζ2 ...Ζν κ.ο.κ για τα ζευγάρια και Τ1, Τ2...Τν κ.ο.κ για τις ομάδες.

2. Ποιός και πώς κερδίζει


Κερδίζει ο έχων το μεγαλύτερο ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΟ σύνολο από την πρόσθεση αξιών γραμμάτων σε σχηματισμένες λέξεις (κι όχι οι περισσότερες σχηματισμένες λέξεις όπως μέχρι πέρσι).

με το πέρας των 2ωρών οι παίκτες συγκεντρώνονται στην αφετηρία. Δίνονται έξτρα 23 λεπτά για τον τελικό σχηματισμό των λέξεων και ξεκινά η διαδικασία ανάδειξης νικητών:
“κανείς πάνω από 10 βαθμούς?” νααααααιιιιι!!!!!
“κανείς πάνω από 50 βαθμούς?” ναααιιιιι!!! (λιγοστεύουν τα ναι!)
“κανείς πάνω από 100 βαθμούς?” νααιιι (λιγοστέυουν κι άλλο)
“κανείς πάνω από 200 βαθμούς?” μένουν 2- 3 ρωτάμε, συγκρίνουμε, επικυρώνονται, τέλος.

(!) Οι λέξεις πρέπει όλες να είναι διαφορετικές μεταξύ τους, δηλ. η ίδια λέξη 2 φορές σχηματισμένη είναι στην ουσία 1. Έγκυρες θεωρούνται όλες οι λέξεις του νεοελληνικού λεξικού με εξαίρεση ξενικές, αργκό, ονομασίες, άρθρα, προθέσεις, αντωνυμίες. Άκυρη και η καθαρεύουσα.

3. Ο ΚΑΘΕ ΠΑΙΚΤΗΣ ΜΑΖΕΥΕΙ ΕΩΣ 30 ΓΡΑΜΜΑΤΑ.


Αυτό σημαίνει ότι οι σχηματισμένες στο τέλος λέξεις θα πρέπει να αποτελούνται από μέχρι και 30 γράμματα. Προφανώς: για τα Ζευγάρια μέχρι και (2x30) 60 γράμματα για τις Ομάδες μέχρι και (5x30) 150 γράμματα Για την ακρίβεια μπορείς να μαζέψεις ακόμη και π.χ. 35 γράμματα αλλά στο τέλος επιλέγεις μέχρι 30 για τις λέξεις που αυτά θα σχηματίσουν. Αν λοιπόν τα 30, 60 ή 150 γράμματα μαζευτούν πριν περάσουν οι 2 ώρες, μένει παραπάνω χρόνος για τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό τους, για παζάρι με άλλους παίκτες ή περεταίρω χρόνος για να βρεθεί π.χ. το καταραμμένο «Ψ» για την ισχυρότατη σε βαθμούς «ψαροντουφεκοστολή».

4. Οι κινηματογραφιστές


Φέτος κάθε προσπάθεια μπροστά από το φακό ανταμείβεται με σούπερ γράμμα. Σούπερ γράμμα είναι το γράμμα με προσαυξημένη αξία κατά 3 βαθμούς (+3). Θυμίσου, φέτος κερδίζουν οι περισσότεροι βαθμοί (παρ. 06_2), όχι λέξεις. Επίσης μιας και η παραγωγή δεν έχει λεφτά (βλ. ΔΝΤκρίση κλπ.) για κουστούμια, έλα με αμφίεση και αυτόματα αυξάνεις τις πιθανότητές σου για υποψηφιότητα Χρυσής Ρόδας. Οι κινηματογραφιστές στο τέλος του παιχνιδιού με κριτήριο την προσπάθεια για την καλύτερη ηθοποιία αλλά και το αποτέλεσμα αυτής επιλέγουν έως 10 υποψήφιους από τους οποίους κληρώνεται ο ένας τυχερός.

07_ γιατί όλα αυτά;


σκοπός του παιχνιδιού δεν είναι να μοιράσει πλούσια δώρα, να σκοτωθείς για τη νίκη και να σε πατήσει και κάνα ΙΧ. Σκοπός είναι να συμβάλλεις έστω και στο ελάχιστο στη δημιουργία μιας κατάστασης μες στην πόλη∙ κατάστασης συλλογικά παραγόμενης από τους ίδιους τους κατοίκους της. Ιδεατά σκοπός του είναι αφού το βιώσεις ως κάποιο βαθμό (το ίδιο το παιχνίδι) να το ξεχάσεις καταμεσής και να απολαύσεις το … το …ΦΕΓΓΑΡΙ ΣΤΗ ΡΟΔΑ.


Έπαθλα


1ος (Α)_ ποδήλατο πόλης Tonino Lamborghini από ΧΕΛΙΟΥΔΑΚΗΣ- ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ ΟΕ- Κυδωνίας 6/ αξίας 280€

1ος (Ζ) _ ποδήλατο πόλης Beverly hills 28’’αλουμινίου από ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ- Α. Παπανδρέου 68 / αξίας 280 € + δωρεάν μαθήματα Tango 1 μήνα από την FRINI tango www.frinitango.com

1ος (Τ)_ ποδήλατο πόλης Orient Comfort 26’’ από ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ- Κισσάμου 208 / αξίας 130 € + ποδήλατο 18’’ παιδικό Ideal V-track από Γ. ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ/ΠΟΔΗΛΑΤΑ- Μ. Μπότσαρη 90 / αξίας 150 € + δείπνο στο bio- restaurant ΤΖΙΤΖΙΚΑΣ στους Αρμένους Αποκορώνου

Χρυσή Ρόδα α’ γυναικείου _ Δωροεπιταγή 100€ από ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟ - Μ. Μποτσαρη 72 + αξεσουάρ ποδηλάτου 35€ από ΧΕΛΙΟΥΔΑΚΗΣ (ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ)-Αποκορώνου 74

Χρυσή Ρόδα α’ αντρικού_ παιδικό ΒΜΧ 12’ 65 € από ΜΟΡΤΟΓΛΟΥ Χ. Μ. - Κισσάμου 204 + σχάρα αυτοκινήτου 80€ για μεταφορά ποδηλάτων από ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΧΑΝΙΩΝ- Αν. Γογονή 61
Δημοσίευση σχολίου