οι οποίες είχαν εισαχθεί από την Τούρκικη εμπορική και παραγωγική επιχείρηση «ALONIA», με κωδικό CAD no1035860. Λόγω κατανάλωσης της συγκεκριμένης παρτίδας, οι γαλλικές αρχές πήραν δείγματα άλλων παρτίδων λιαστής τομάτας από τη συγκεκριμένη Τούρκικη επιχείρηση, καθώς και ρίγανης, τα οποία όμως στο σύνολό τους ήταν αρνητικά στην ανίχνευση του ιού της ηπατίτιδας Α (HAV).
Οι Γαλλικές αρχές ενημέρωσαν για διακίνηση των συγκεκριμένων προϊόντων σε Ελβετία, Βέλγιο, Ισπανία και Λουξεμβούργο. Παρόλα αυτά οι Ελβετικές, οι Βέλγικες και οι Ιταλικές αρχές ανέφεραν ότι δεν υπήρξαν αυξημένα κρούσματα ηπατίτιδας Α.
Ταυτόχρονα, οι Ολλανδικές αρχές επεσήμαναν τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα ηπατίτιδας Α στη χώρα τους, τα οποία αρχικά τα απέδιδαν σε λιαστές τομάτες που εισήχθησαν από την Τούρκικη εταιρεία «ALONIA», αλλά στη συνέχεια άρχισαν να διερευνούν και περιπτώσεις διακίνησης από Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, καθώς και από άλλες εταιρείες της Τουρκίας. Παρόλα αυτά δείγματα τροφίμων, τα οποία εξετάστηκαν εργαστηριακά και η κατανάλωσή τους φαινόταν ότι σχετίζονταν με τα κρούσματα ηπατίτιδας Α, ήταν όλα αρνητικά στην ανίχνευση του ιού.
www.efet.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου