Online reading:

web stats

22 Απρ 2010

Η Μητρόπολη Νέας Σμύρνης κατέθεσε 31.585 € για την Απόσβεση του Δημοσίου Χρέους

Από το www.romfea.gr

Τη Δευτέρα, 12 Απριλίου, συνήλθαν υπό την προεδρία του Σεβασμ. Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης κ. Συμεών στην πρώτη μετά τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή Σύναξή τους οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεώς.

Το θέμα που απασχόλησε περισσότερο τη Σύναξη —πέρα από διάφορα ποιμαντικά ζητήματα— ήταν η οικονομική κατάσταση της χώρας μας· το υπέρογκο δημόσιο χρέος, οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλοί από τους χριστιανούς μας, η πρωτοφανής διαπόμπευση που υφίσταται διεθνώς ο λαός μας.

Ειδική αναφορά έγινε για την πρωτοβουλία του αξιοτίμου Προέδρου της Βουλής κ. Φιλίππου Πετσάλνικου για τη σύσταση και λειτουργία του Λογαριασμού για την Απόσβεση του Δημοσίου Χρέους.

Στη συνέχεια αποφασίστηκε ως έκφραση της αγάπης τους προς την πατρίδα και της ευθύνης τους ως πνευματικών ποιμένων να καταθέσουν στον εν λόγω λογαριασμό όσοι μπορούν τον μισθό του μηνός Απριλίου η όσοι δυσκολεύονται, εξαιτίας των οικογενειακών βαρών τους, ένα μέρος από αυτόν.

Συγκεντρώθηκε το ποσό των 31.585 €, το οποίο και κατατέθηκε στον σχετικό λογαριασμό.

Με επιστολή του ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Συμεών γνωστοποίησε τα ανωτέρω προς τον αξιότιμο Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων.
Επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Πετσάλνικο


Χριστός ανέστη !

Την περασμένη Δευτέρα (12 Απριλίου ε.ε.) συνήλθε στην πρώτη μετά τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή σύναξή μας ο ιερός Κλήρος της Μητροπόλεώς μας —πενήντα Πρεσβύτεροι, δύο διάκονοι και η ταπεινότητά μου.

Πέρα από διάφορα ποιμαντικά ζητήματα, το θέμα που μας απασχόλησε περισσότερο ήταν η οικονομική κατάσταση της χώρας μας· το υπέρογκο δημόσιο χρέος, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλοί από τους χριστιανούς μας, ο διασυρμός που υφιστάμεθα ως λαός διεθνώς.

Στη σύναξή μας αναφερθήκαμε και στην αξιέπαινη πρωτοβουλία που αναλάβατε με τη σύσταση και λειτουργία του Λογαριασμού για την Απόσβεση του Δημοσίου Χρέους.

Έτσι, εν ονόματι της αγάπης μας προς την πατρίδα και της ευθύνης που έχουμε ως πνευματικοί ποιμένες, αποφασίσαμε να προσφέρουμε άλλοι ολόκληρο τον μισθό του μηνός Απριλίου και άλλοι —όσοι δυσκολεύονται λόγω μεγάλων οικογενειακών βαρών— ένα μέρος του.

Συγκεντρώθηκε συνολικά το ποσό των τριανταμία χιλιάδων πεντακοσίων ογδονταπέντε ευρώ (31.585 €), το οποίο και καταθέσαμε στον σχετικό λογαριασμό στο Υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς Νέας Σμύρνης.

Συνημμένως επισυνάπτουμε φωτοαντίγραφο της αποδείξεως καταθέσεως.

Ευχόμαστε ο αναστάς Κύριος να φωτίσει όλους —και κυρίως τους «έχοντες»— να προσφέρουν με γενναιοδωρία.

Αυτό που προέχει αυτή τη δύσκολη ώρα είναι να στηριχθεί η πατρίδα και η οικονομία της. Κι αυτό δεν γίνεται με την κριτική —όσο εύλογη κι αν είναι—, αλλά με τη φιλότιμη προσπάθεια όλων μας.

Με βαθιά εκτίμηση και πολλές ευχές

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† Ο ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΣΥΜΕΩΝ

--------------------------------
Και σε αυτή την είδηση υπάρχει κουμπάκι για δημοσιευση στο φατσοβιβλίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: