Online reading:

web stats

11 Φεβ 2010

Aποβολή λόγω Face book

Όλα ξεκίνησαν όταν 14χρονη μαθήτρια της Β τάξης του Γυμνασίου Χρυσοπηγής στα Χανιά (!!) αποφάσισε να φτιάξει ένα γκρουπ (ομάδα) στο Facebook με τίτλο «Μισώ την (όνομα της διευθύντριας του σχολείου)..» εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την δυσαρέσκεια της στο εν λόγω πρόσωπο. Στην περιγραφή της ομάδας υπήρχαν στοιχεία για το τι κάνει η διευθύντρια στο σχολείο, και για τις αποβολές που δίνει. Στο γκρουπ αυτό υπήρχαν πάνω από 100 άτομα και ανακαλύφθηκε από μία μητέρα, η οποία πήγε κατευθείαν στην διευθύντρια και την ενημέρωσε.

Την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου ,πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου όπου οι καθηγητές αποφάσισαν ότι το παιδί πρέπει "να αλλάξει σχολικό περιβάλλον" όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, αποβάλλοντας δια πάντως από το σχολείο.
Παρότι η μαθήτρια ζήτησε συγνώμη από την διευθύντρια, η απόφαση δεν άλλαξε.


Οι φίλοι της αλλά και μαθητές του σχολείου δημιούργησαν ένα άλλο γκρουπ για να κάνουν γνωστή την ιστορία της μαθήτριας «ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ Μ……… ΜΑΣ ΠΊΣΩ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ» γράφοντας στην περιγραφή του γκρουπ για την άδικη αποβολή της συμμαθήτριας τους.
Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων Νίκος Βεστάκης είπε σε δήλωση του ότι "σύμφωνα με το νόμο δεν μπορεί κανείς να αλλάξει την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να εκτελέσουμε την απόφαση" ,κρατώντας σαφείς αποστάσεις από την απόφαση του συλλόγου και επεσήμανε ότι "πρέπει από εδώ και πέρα να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί όταν παίρνουμε αποφάσεις για τέτοια θέματα".
Ενώ ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων Βασίλης Παπαστάμος δήλωσε: "Αν και η ΕΛΜΕ δεν έχει αρμοδιότητα για θέματα ποινολογίου μαθητών, θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη περίπτωση αναδεικνύει το πόσο μεγάλο έλλειμμα και κενό υπάρχει στους εκπαιδευτικούς, σε ότι αφορά τη γνώση περί του ψηφιακού κόσμου και της ψηφιακής κοινωνίας στην οποία ζούμε. Η συγκεκριμένη τιμωρία δεν θα έπρεπε, κατά την προσωπική μου γνώμη, να επιβληθεί και δεν θα δινόταν αν οι εκπαιδευτικοί είχαν επιμορφωθεί επί της ουσίας και χρησιμοποιούσαν τις νέες τεχνολογίες στην καθημερινότητά τους. Θα γνώριζαν τι σημαίνει Facebook και έτσι δεν θα πανικοβάλλονταν με το παραμικρό".

Σχόλιο:Τα λόγια του Προέδρου της ΕΛΜΕ με κάλυψαν πλήρως.
Δεν είμαι υπέρ της πράξης της κοπέλας,ομως μιλάμε για ένα 14αχρονο παιδί,ξεχνώντας πως ήμασταν εμείς στα 14,ξεχνώντας οι δάσκαλοι πως ήταν εκείνοι σε αυτή την ηλικία και πως ένιωθαν.Θα πρέπει να μας κινήσει το ενδιαφέρον επίσης και ο αριθμός των ατόμων που συμμετείχαν σε αυτό το γκρουπ που έφτιαξε.Δεν ήταν ένας δυο,ήταν πάνω από εκατό.
Οκ κυρία μου, πληγώθηκε ο εγωισμός σου,καταλαβαίνω, αλλά αποβολή διαπαντός;
Γιατί;
Για να παραδειγματιστούν όσοι πήραν μέρος στο γκρουπ της κοπέλας;
Μια απλή μονοήμερη διήμερη αποβολή δεν θα ήταν αρκετή;
Μάλλον όχι δια εσάς.

Αυτό θέλουμε για τα παιδιά μας;

Εκφοβισμός;

Μεσαίωνας;

Oh come on!!!!!!!!!!

Ντροπή!

Η σοβαροφάνεια θα μας φάει σε αυτήν την χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: