Online reading:

web stats

16 Μαΐ 2011

Το Φεγγάρι στην Ρόδα Ερχεται...

..στην πολη των Χανιων για χρονιά.







Τετάρτη 18 Μαϊου στις 20:32
Πλατεία Αγοράς.





ποιοι απαρτίζουν το παιχνίδι / ταινία

ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ Είναι ο καθένας. ΕΣΥ !

ΔΑΣΚΑΛΟΙ Οι τύποι με τα πορτοκαλί.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΕΣ Οι κάμερα- τύποι με τα μαύρα.

ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ Αυτοπροσώπως, αλλά με φωνή.

η διαδικασία

όλοι οι συμμετέχοντες συγκεντρώνονται στην αφετηρία (πλατεία Δημ. Αγοράς), και το παιχνίδι ξεκινά. Δάσκαλοι και Κινηματογραφιστές φεύγουν πρώτοι, τους δίνονται 10’ λεπτά να “εξαφανιστούν” μες στην πόλη. Αμέσως μετά έρχεται η σειρά σου, και με τους υπόλοιπους συμπαίκτες ξεκινάς την φεγγαροποδηλατάδα / κυνηγητό. Κυνηγάς τους διασκορπισμένους δάσκαλους με σκοπό να τους πάρεις τα γράμματα! Κυνηγάς / σε “κυνηγούν” οι κινηματογραφιστές για ένα καλό πλάνο με αντάλλαγμα γράμματα. Και το φεγγάρι μέσα σ΄ όλα στρογγυλό και φωτεινό. Μιλάει. Έχε μαζί σου ραδιοφωνάκι (πχ από κινητό τηλ.), συντονίσου στους 91.5 ή 96.2 ή 101.5 FM και θα καταλάβεις.

κάνεις ό,τι καλύτερο προκειμένου στο πέρασμα δύο ωρών να έχεις σχηματισμένη έστω και μια λέξη, ώστε να διεκδικήσεις τα έπαθλα.

όπως και πέρσι…

-υπάρχουν κατηγορίες. Παίζεις ατομικά, ζευγάρι ή ομάδα (μέχρι και 5).

Τα έπαθλα δίνονται ανά κατηγορία. (Α- Ατομικό) (Ζ- Ζευγάρι) (Τ- Ομάδα)

-κερδίζει το μεγαλύτερο άθροισμα βαθμών επί των σχηματισμένων λέξεων

(και όχι οι περισσότερες λέξεις όπως στα 2 πρώτα επεισόδια).

-περιορίζεται ο αριθμός γραμμάτων που συγκεντρώνεις (max 30 ανά παίκτη).

-οι κινηματογραφιστές μοιράζουν για τους σκοπούς του σεναρίου σούπερ γράμματα και

σου προτείνουν «ΝΑ ΝΤΥΘΕΙΣ» για να φλερτάρεις ακόμα στενότερα με τις Χρυσές Ρόδες.

φέτος…

- υπάρχει το POST OFFICE

ΕΧΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ κωλοφάναρο (με καλή μπαταρία και όχι ανακλαστήρα) + ΣΤΥΛΟ και με την εγγραφή στο παιχνίδι διάβασε προσεκτικά την αποκωδικοποίηση για το POST OFFICE, για το φετινό δηλ. σενάριο του παιχνιδιού. Μετά το 1ο Φεγγάρι (2007), την άλωση των Πύργων (2009), το παζλ του Κόκκινου Υμένα (2010), οι ποδηΛάτρεις σαμποτάρουν τα ελληνικά ταχυδρομεία εμφυτεύοντας τον ποδηλατικό ιό στις σκουριασμένες μηχανές της ΑΥΤΟκινητοΚΡΑΤΟΡΙΑΣ.

Μπέρδεμα?

Έλα κι όλα θα ξεμπερδέψουν - το Μήνυμα θα είναι σαφές...


κανόνες αναλυτικά


01_ ποιοι απαρτίζουν το παιχνίδι/ την ταινία μικρού μήκους

i. ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ

ii. “ΔΑΣΚΑΛΟΙ”

iii. ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΕΣ

iv TO “ΦΕΓΓΑΡΙ”


i. παίκτης ποδηλάτης είναι ο καθένας που θα δηλώσει συμμετοχή στο παιχνίδι, είσαι εσύ. (ο πρωταγωνιστής κάλλιστα της ταινίας μικρού μήκους)

ii. δάσκαλος δεν είναι ο καθένας, έχουν ήδη επιλεγεί και φέρουν διακριτική φορεσιά. Ποδηλατώντας ή μη περιφέρονται στην πόλη και κουβαλούν τα γράμματα για τα οποία καταδιώκονται από τους παίκτες. Καταζητούνται!

iii. κινηματογραφιστές είναι προφανώς οι κάμερα- τύποι. Με δεδομένα τα σκηνικά (χανιά- παλιά πόλη), το φωτισμό (πανσέληνος), τους ηθοποιούς (καθημερινοί άνθρωποι) καταγράφουν μεν καλλιτεχνικά το παιχνίδι, συμμετέχουν δε σε αυτό με έναν επιπλέον ρόλο (δες παρακάτω).

iv. το φεγγάρι συμμετέχει επίσης στο παιχνίδι (εν ήδει φιλικής συμμετοχής -guest star). Δεν βοηθά μόνο τους παίκτες να βρουν το δρόμο τους στα σκοτεινά σημεία της πόλης αλλά κατέχει και ρόλο κλειδί στο παιχνίδι. (δες παρακάτω)


02_ η διαδικασία

όλοι οι συμμετέχοντες συγκεντρώνονται στην αφετηρία (δημ. αγορά), και το παιχνίδι ξεκινά. Οι δάσκαλοι φεύγουν πρώτοι και τους δίνονται 10’ λεπτά να “εξαφανιστούν” μες στην πόλη. Το ίδιο και οι κινηματογραφιστές. Αμέσως μετά έρχεται η σειρά σου, και με τους υπόλοιπους συμπαίκτες ξεκινάς την φεγγαροποδηλατάδα/ κυνηγητό. Κυνηγάς τους διασκορπισμένους (εντός κάποιων ορίων) δάσκαλους με σκοπό να τους πάρεις τα γράμματα!. Κάνεις ό,τι καλύτερο προκειμένου στη χειρότερη των περιπτώσεων και στο πέρασμα δύο ωρών να έχεις σχηματισμένη έστω και μια λέξη προκειμένου να διεκδικήσεις τα έπαθλα.




03_ πώς ακριβώς μαζεύω τα γράμματα;

- απ΄ τους δασκάλους πρωτίστως. Τον βρίσκεις, του ζητάς «Γράμμα Δάσκαλε!», το παίρνεις, συνεχίζεις. Αυτός έχει σημειώσει με σφραγίδα το γράμμα που έδωσε, τον αριθμό σου/ ψευδώνυμο, την ώρα (τυπικός δάσκαλος) και ξέρει πώς δεν μπορείς να τον πλησιάσεις πριν περάσουν 15΄. Κάθε δάσκαλος φοράει διακριτικό φωσφορίζων πανωφόρι και κουβαλάει μαζί του γράμματα της αλφαβήτου, όχι όμως άπειρα τον αριθμό. Κουβαλά 15 γράμματα και όταν του τελειώσουν γυρίζει στην αφετηρία για ανεφοδιασμό. Απ΄ την στιγμή που ξεμείνει από γράμματα μέχρι και τη στιγμή που έχοντας ολοκληρώσει τον ανεφοδιασμό έχει “επανεξαφανιστεί”, φορά την διακριτική κόκκινη κορδέλα απεμπλοκής. Αυτή η κορδέλα δηλώνει πώς για όσο διάστημα τη φοράει είναι ανενεργός απ’ το παιχνίδι (δεν έχει ή δεν δίνει γράμματα) άρα είναι και απλησίαστος. (ακολούθα τον και δεν πρόκειται να βγάλει την κορδέλα ποτέ!).


- απ΄ τους κινηματογραφιστές. Απελπισμένοι απ΄ την απροθυμία σου να συνεργαστείς για ένα καλό πλάνο προμηθεύτηκαν σούπερ γράμματα (δες παρ. 08) και τα δίνουν όπως- όπως για ένα μικρό αυτοσχεδιασμό σου ή περφόρμανς που θα βγάλεις μπρος στην κάμερα τους. Έχουν άπειρο αριθμό και δεν ανεφοδιάζονται. Δεν μπορείς όμως να τους ζητήσεις εσύ τα γράμματα. Εκείνοι κάνουν την οποιαδήποτε προσφορά. Μπορείς πάντως να τους «προκαλέσεις» με κάποια ενδεικτική κίνηση που θα φανερώνει το ταλέντο ή το ψώνιο υποκριτικής που κουβαλάς μαζί σου. Στο τέλος του παιχνιδιού οι κινηματογραφιστές προτείνουν παίκτες για τα βραβεία ΧΡΥΣΗΣ ΡΟΔΑΣ α΄αντρικού και α΄γυναικείου ρόλου. Για τεχνικούς λόγους ωστόσο έχουν και αυτοί μαζί τους την κόκκινη κορδέλα απεμπλοκής την οποία και φορούν εάν χρειαστεί (αν π.χ. ξαφνικά σε συνωστισμό θέλουν όλοι να γίνουν σταρ του σινεμά!). Στην περίπτωση των κινηματογραφιστών δεν υπάρχει ο περιορισμός των 15΄ λεπτών προκειμένου να λάβεις ξανά γράμμα. Βρείτε τα, καλλιτεχνικά, μεταξύ σας (με αποδεικτικό, το βίντεο που θα τραβηχτεί) και πάρ’ του όσα περισσότερα γράμματα μπορείς και σου προσφέρει. Αλλιώς παίρνει αυτός την κάμερα, φοράει την κορδέλα και φεύγει. (μην κλαις, δεν πας για ηθοποιός έτσι κι αλλιώς).

- εναλλακτικά μπορείς να μπεις στη διαδικασία παζάρι με άλλους συμπαίκτες που πετυχαίνεις στο δρόμο και να ανταλλάξεις γράμματα μαζί τους. Πρόσεχε τι δίνεις, τι παίρνεις και αν στα αλήθεια γνωρίζεις τι γράμματα έχει ο άλλος ήδη στην κατοχή του.

- σου κάθονται όλα τα «Φ,Φ,Ω,Ω,Ω», δε σταυρώνεις λέξη; μην αγχώνεσαι μπορείς μέχρι και 3 φορές να αλλάξεις ένα γράμμα με κάποιο άλλο στην τύχη, πηγαίνοντας στην αφετηρία. Μπορείς εάν θες, να τα ανταλλάξεις όλα ταυτόχρονα, δια μιας (μία φορά μονο).



04_ κι αν δε βρίσκω δάσκαλους ή κινηματογραφιστές πώς θα μαζέψω γράμματα;

τότε είσαι μεν γκαντέμης, έχεις δε στον ήλιο (δηλ. φεγγάρι) μοίρα. Τότε μπαίνει στο παιχνίδι το Φεγγάρι. Είναι ψηλά και φωτεινό αλλά είναι και μες στη θάλασσα, μιλάει μες τα κύματα. Ποια κύματα; Τα Ερτζιανά κύματα. Το Φεγγάρι θα στέλνει λοιπόν ανά 5-10΄ πληροφορίες για τις θέσεις των δασκάλων ή κινηματογραφιστών μέσα από τη συχνότητα των Δίκτυο 91.5 FM ή D-Code 96. 2 FM ή Κρήτη 101.5 FM (π.χ. «βρες έναν να μπεκροπίνει στο τάδε μπαρ», «πρόλαβε τον άλλο πριν πέσει απ΄ τον Φάρο και πάρει τα γράμματα μαζί του» κλπ. ) Αν ωστόσο είσαι γκαντέμης και χωρίς φορητό ραδιοφωνάκι, ακόμη και τότε, περνάς μια βόλτα απ΄ την αφετηρία (Αγορά) , ρωτάς και μαθαίνεις. Λάβε υπ΄ όψη σου ότι πρέπει να κινηθείς άμεσα, μιας και οι «γραμματοφορείς» δεν κάθονται κάπου για πάντα.

05_ ποιός και πώς κερδίζει

Κερδίζει ο έχων το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ από την πρόσθεση αξιών γραμμάτων σε σχηματισμένες λέξεις (κι όχι οι περισσότερες σχηματισμένες λέξεις όπως μέχρι πρόπερσι).


με το πέρας των 2ωρών οι παίκτες συγκεντρώνονται στην αφετηρία. Δίνονται έξτρα 23 λεπτά για τον τελικό σχηματισμό των λέξεων και ξεκινά η διαδικασία ανάδειξης νικητών:

“κανείς πάνω από 10 βαθμούς?” νααααααιιιιι!!!!!

“κανείς πάνω από 50 βαθμούς?” ναααιιιιι!!! (λιγοστεύουν τα ναι!)

“κανείς πάνω από 100 βαθμούς?” νααιιι (λιγοστέυουν κι άλλο)

“κανείς πάνω από 200 βαθμούς?” μένουν 2- 3 ρωτάμε, συγκρίνουμε, επικυρώνονται, τέλος.


(!) Οι λέξεις πρέπει όλες να είναι διαφορετικές μεταξύ τους, δηλ. η ίδια λέξη 2 φορές σχηματισμένη είναι στην ουσία 1. Έγκυρες θεωρούνται όλες οι λέξεις του νεοελληνικού λεξικού με εξαίρεση ξενικές, αργκό, ονομασίες, άρθρα, προθέσεις, αντωνυμίες. Άκυρη και η καθαρεύουσα.





επίσης


06_ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ :

(Α). Ατομικό - (Ζ). Ζευγάρι - (Τ). Ομάδα (έως 5 παίκτες).

Για κάθε κατηγορία θα υπάρχει και ένα δώρο. Εννοείται ότι για τις χρυσές ρόδες ισχύει ότι τις προηγούμενες φορές Με την εγγραφή σου στο παιχνίδι δηλώνεις σε ποια κατηγορία θα παίξεις και παίρνεις το αντίστοιχο αυτοκολλητάκι. Με την εγγραφή στο παιχνίδι, όλοι φέρουν αύξοντα αριθμό (για πρακτικούς λόγους) με επιπλέον διακριτικά δίπλα στον αριθμό τα Ζ1, Ζ2 ...Ζν κ.ο.κ για τα ζευγάρια και Τ1, Τ2...Τν κ.ο.κ για τις ομάδες.


07_ Ο ΚΑΘΕ ΠΑΙΚΤΗΣ ΜΑΖΕΥΕΙ ΕΩΣ 30 ΓΡΑΜΜΑΤΑ.

Αυτό σημαίνει ότι οι σχηματισμένες στο τέλος λέξεις θα πρέπει να αποτελούνται από μέχρι και 30 γράμματα. Προφανώς:

για τα Ζευγάρια μέχρι και (2x30) 60 γράμματα

για τις Ομάδες μέχρι και (5x30) 150 γράμματα

Για την ακρίβεια μπορείς να μαζέψεις ακόμη και π.χ. 35 γράμματα αλλά στο τέλος επιλέγεις μέχρι 30 για τις λέξεις που αυτά θα σχηματίσουν. Αν λοιπόν τα 30, 60 ή 150 γράμματα μαζευτούν πριν περάσουν οι 2 ώρες, δε μένεις άπραγος, μένει παραπάνω χρόνος για τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό τους, για παζάρι με άλλους παίκτες ή περεταίρω χρόνος για να βρεθεί π.χ. το καταραμμένο «Ψ» για την ισχυρότατη σε βαθμούς «ψαροντουφεκοστολή».


08_ ΣΟΥΠΕΡ ΓΡΑΜΜΑ

Κάθε προσπάθεια μπροστά από το φακό ανταμείβεται με σούπερ γράμμα. Σούπερ γράμμα είναι το γράμμα με προσαυξημένη αξία κατά 3 βαθμούς (+3). Να θυμάσαι ότι κερδίζουν οι περισσότεροι βαθμοί. Επίσης μιας και η παραγωγή δεν έχει λεφτά (βλ. ΔΝΤκρίση κλπ.) για κουστούμια, έλα με αμφίεση και αυτόματα αυξάνεις τις πιθανότητές σου για υποψηφιότητα Χρυσής Ρόδας. Οι κινηματογραφιστές στο τέλος του παιχνιδιού με κριτήριο την προσπάθεια για την καλύτερη ηθοποιία αλλά και το αποτέλεσμα αυτής επιλέγουν έως 10 υποψήφιους από τους οποίους κληρώνεται ο ένας τυχερός.


09_ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΣΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΣΤΗ ΡΟΔΑ (ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 4)?

Μετά το 1ο Φεγγάρι (2007), την άλωση των Πύργων (2009), το παζλ του Κόκκινου Υμένα (2010), οι ποδηΛάτρεις σαμποτάρουν τα ελληνικά ταχυδρομεία εμφυτεύοντας τον ποδηλατικό ιό στις σκουριασμένες μηχανές της ΑΥΤΟκινητοΚΡΑΤΟΡΙΑΣ. Μπέρδεμα?

Έλα κι όλα θα ξεμπερδέψουν - το Μήνυμα θα είναι σαφές...



10_ γιατί όλα αυτά;

σκοπός του παιχνιδιού δεν είναι να μοιράσει πλούσια δώρα, να σκοτωθείς για τη νίκη και να σε πατήσει και κάνα ΙΧ. Σκοπός είναι να συμβάλλει έστω και στο ελάχιστο στη δημιουργία μιας κατάστασης μες στην πόλη και τους δημόσιους χώρους της ∙ κατάστασης συλλογικά παραγόμενης από τους ίδιους τους κατοίκους της. Ιδεατά σκοπός του είναι αφού το βιώσεις ως κάποιο βαθμό (το ίδιο το παιχνίδι) να το ξεχάσεις καταμεσής και να απολαύσεις

το …ΦΕΓΓΑΡΙ ΣΤΗ ΡΟΔΑ.

έπαθλα


1ος (Α) _ ποδήλατο πόλης από ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟ - Μ. Μποτσαρη 72 / αξίας 350 €

1ος (Ζ) _ ποδήλατο πόλης Cross Tonus 26’’ από ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ- Α. Παπανδρέου 68 (220 €)

+ δωρεάν μαθήματα Tango 1 μήνα από την FRINI tango www.frinitango.com (100 € ) /συν. αξίας 320 €

1ος (Τ) _ ποδήλατο 16’’ παιδικό Ideal V-track από Γ. ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ- Μ. Μπότσαρη 90 (150 € )

+ ποδήλατο 20’’ παιδικό Fast από ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ- Κισσάμου 208 (140 € )

+ ποδ. αξεσουάρ από ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΧΑΝΙΩΝ- Αν. Γογονή 61 και ΧΕΛΙΟΥΔΑΚΗΣ - Αποκορώνου 74 (90€)

+ δείπνο στο bio- restaurant ΤΖΙΤΖΙΚΑΣ στους Αρμένους Αποκορώνου (100 € ) /συν. αξίας 480 €


xρυσή Ρόδα α’ γυναικείου_ ποδήλατο γυναικείο Orient από ΜΟΡΤΟΓΛΟΥ Χ. Μ. - Κισσάμου 204 / αξίας 165 €

xρυσή Ρόδα α’ αντρικού_ ποδήλατο Clermont 26’’ από ΧΕΛΙΟΥΔΑΚΗΣ- ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ ΟΕ- Κυδωνίας 6 / αξίας 220 €


Δεν υπάρχουν σχόλια: