Online reading:

web stats

22 Φεβ 2011

365 μερες καρναβάλια

Διανύουμε την περιοδο των μασκαράδων γενικα και ειδικα.

Ειδήσεις κατευθυνόμενες,λόγια του αέρα,πράξεις εντυπωσιασμού.

Χθες παρατηρησα οτι ειχαν το Παγκαλο σε μια πρωινή εκπομπή και αντι να του τα σούρουν και να εκφρασουν την δυσαρέσκεια τους οπως και όλων των Ελληνων, μόνο πυ δεν του εφεραν ενα γουρουνόπουλο μπροστα του.Η κοιλια τουμπανο ισα ισα που εφαρμοζε με το γραφείο.Χαμογελακια και γλυκιες σε σημειο που μου ήρθε να πεταξω την τηλεοραση απο το παράθυρο.Τι ήθελα και την άνοιξα!Πολύ υποκρισία ρε παιδι μου.Γιατι τον φοβούνται τόσο;

Αμ το αλλο;
Απεργεί η ΕΣΗΕΑ την Τεταρτη μαζι με ολους τους δημοσιους υπαλλήλους.
Αν απεργεί ρε φιλε τότε πως και υπάρχουν ρεπορταζ απο την προηγούμενη μερα με συνεντευσης με αποσπάσματα της πορείας;Πως και δεν βλέπουμε τον Προεδρο της ΕΣΗΕΑ να προτοστατεί στην πορεία όπως και πολλους δημοσιογραφικούς αστέρες των βραδινών ειδήσεων;
Μασκαραλίκια!
Ακουσαμε για την Αίγυπτο και τις ιστορικές αλλαγές αλλα για την Λιβύη μόκο κανείς.Κοροιδευουν τα μπλογκς αλλα ηταν εκεινα που μετέφεραν την ειδηση.
Οκ υπάρχουν και μπλογκς κατευθυνόμενα και δηθεν.Να τα λέμε και αυτα.
Διασταυρωση ειδησης χρειάζεται και ντοκουμέντα χωρις βιασύνες και κουτοπονηριές για το ποιος θα ανεβάσει πρωτος την είδηση.
Δινω το προσφατο παράδειγμα με την ειδηση θανατου του Ιακωβου Καμπανέλη ο οποιος οχι απλα δεν ειχε πεθανει αλλα αγωνίζοταν για την ζωή του στο Υγεία.
Αλητεία!
Βλέπω στην δημόσια τηλεόραση εκεινον τον γλυφοδημοσιογραφο που στην δολοφονια Γκιόλια ειχε πει "..οποιος ανακατευεται αυτα παθαίνει.." και μου γυριζουν τα αντερα.Ουτε πειθαρχικό ουτε καν αγχώθηκε για την δήλωση του αυτή.Εξακολουθεί να βγαινει με τα ακριβά κουστουμάκια του και με το ηλίθιο χαμογελάκι του.
Κατάντια!
Γινονται τοσα πολλα πραγματα γυρω μας και κανενας δεν αντιδρά.Κανένας.
Ο ωχαδελφισμός και ο πουναμπλεξισμός χτύπησε κόκκινο.
Γκρινιαζουμε για το ΙΚΑ και τις απεργίες των γιατρων,αντι να παμε εμεις οι ιδιοι να κανουμε καταληψη σε αυτο.
Γκρινιαζουμε για την ακρίβεια αλλα το χρήμα ρέει.Παρατηρήστε τι θα γινετε στα μαγαζια την τσικνοπέμπτη και αν βρείτε να κάτσετε να μου τρυπήσετε την μύτη.
Ενω απαγορευεται η διαφήμιση παιχνιδιων σε συγκεκριμένες ωρες πως γινετε μετα απο κάθε παιδικη εκπομπη να σπονσοράρετε γνωστη εταιρία παιχνιδιών;
Η πρωτοτυπία θα μας φάει τους Ελληνες.Ολες οι εκπομπες ειδικα τα πρωινάδικα αναπαράγουν θέματα άλλων εκπομπών και με αυτο τον τρόπο γεμίζουν 2 και 3ις ωρες.
Παρουσιαζει ο Λιάγκας τον καιρό (το κανει πολυ καλα) ειδα και την Μελέτη να το αντιγραφει και να παρουσιαζει (παντελώς αδιάφορα) το ίδιο πράγμα.
Νισάφι πια με τον Ματέο και την Ελένη.Εδω ο κόσμος καίγεται και ενω δεν μας ενημερωνουν για πιο σοβαρα πραγματα,μας γεμίζουν με αχρηστες πληροφορίες ετσι για να μην ασχολούμαστε με την οικονομική μας κατάσταση αλλα με το βρακί της μιας και της άλλης.
Χέστικα ρε!!!
Να πω και κάτι καλό για την δημόσια τηλεόραση.
Μπραβο που ξανα εβαλαν παλιες καλές παιδικές εκπομπές,που είχαν πολλα να δωσουν στα παιδια,χωρις βία,τρόμο,πολέμους και φωτιές.Εχουμε στερήσει την γαλήνη από τα παιδιά μας,καλα οχι ολοι γιατι υπάρχουν και κάποιοι σωστη κατ εμε γονείς που δεν επιτρεπουν στα παιδια τους να βλεπουν παιδικα προγραμματα τυπου τζι αι τζο και λοιπά.

Παλια υπήρχε και απογευματινή ζωνη για παιδια,οπου εβλεπαν κανενα κινουμενο σχεδιο και το απογευμα λιγο πριν ή μετα το διάβασμα.Τωρα που,υπάρχει χρονος με τις ξένες γλωσσες τον χορό και τις αθλητικές δραστηριότητες;Βεβαια υπάρχουν και παιδια που επειδη οι γονεις δεν εχουν λεφτα απλα μένουν σπίτι χαζευοντας τουρκικες σειρες με την μαμα,ή τις ελληνικες σαπουνοπερες τυπου Λάμψης αναβάθμισμένες σαφώς.

Τεσπα,μετα απο τόσο καιρό αντι να γράψω για μένα εγραψα κάποιες σκέψεις.

Δεν πειράζει.

Next time.

Ειμαι καλά,εχουμε μπει σε καρναβαλικες διαδικασίες ,στολήσαμε χθες το σχολείο.
Στεναχωριέμαι που ειμαστε πίσω σε κάποια πραγματα,στεναχωριέμαι οποτε τον βλπέπω σκυθρωπό και στις σκέψεις του χωμένο για την οικονομική κατάσταση γιατι κάποιοι δεν ειναι σωστοί με τις υποχρεώσεις τους οπότε ουτε εμεις με τις δικιές μας,θέλει να μου προσφέρει τα θέλω μου. Η ελπιδα μου για το καλύτερο δεν τελειωνει και προσπαθώ να του το μεταδώσω.Ειμαι καλα οταν ειναι καλα αυτος.Το ξέρει.Ολα τα υπόλοιπα μπορούν να φτιάξουν.
Θέλω να κάνω πραγματα και θα τα κάνω γιατί μπορώ.Μαζί του...

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Τι να σχολιάσω εγώ τώρα; Δεν νομίζω να χρειάζεστε σχόλια. Έλειψα για λίγο καιρό, κάπου είχα κάνει απεξάρτηση και αποτοξίνωση(όσο μπόρεσα) από την ελληνική (μίζερη) πραγματικότητα, και με ξαναβάρεσε χειρότερα με το που πάτησα το πόδι μου στην Ελλάδα.
Και αλλού έχει ο κόσμος προβλήματα και βάσανα, και σε άλλα μέρη γίνονται και διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις αλλά αυτή την κακομοιριά και την στρέβλωση των πραγμάτων που συμβαίνει εδω, δεν την συναντάς πουθενά.
Πιστεύω πως θ' αντέξω να μην ανοίξω τηλεόραση και να δω όλους αυτούς τους απερίγραπτους που από καιρό έχω αφίσει πίσω μου, μέχρι να ζεστάνει λιγάκι ο καιρός και να μην μένω καθόλου μέσα.
Καλό βράδυ.
Κωστής