Online reading:

web stats

16 Δεκ 2009

Εσύ το ανέχεσαι;

Όλα ξεκίνησαν πριν 4-5 μέρες όταν δύο αλλοδαποί διεκομίσθησαν στο Νοσοκομείο Χανίων σοβαρά τραυματισμένοι.
Στο δωμάτιο όπου τους έβαλαν υπήρχαν και άλλα άτομα ο ένας φίλος μας.

Όσοι ξεσηκώθηκαν, το έκαναν βάσει όσων τους είπαν απο το Φορουμ Μεταναστών.Ότι άφησε να διερευσει "Ο κ.Α".

Δεν έχω κάτι μαζί τους,ίσα ίσα τους υποστηρίζω και τους έχω υποστηρίξει σε πολλές πορείες τους και παρά όλα όσα έμαθα δεν θα πάψω να το κάνω.

Ας τα πάρω από την αρχή.
Χθές γίορταζε μια φίλη μας και πήγαμε να πιούμε ένα ποτάκι στην υγειά της.
Εκεί βρίσκονταν ο κολλητός μας μια χαρά πια στην υγεία του μιας και το ταλαιπωρούσε κάτι και βρισκοταν στο νοσοκομείο.Μέσα στην συζήτηση λοιπόν,αναφέρθηκε και σε ένα συμβάν.
Ήταν αρκετά πρωϊ,όταν στο δωμάτιο ήρθαν τυλιγμένοι με γάζες ποτισμένες με αίμα και με μουτρα πολυ χτυπημένα δύο άντρες.Κατάλαβε ότι δεν ήταν Ελληνες.Μερικές ώρες αργότερα επιβεβαιώθηκε όταν στο δωμάτιο μπήκε ο "κ.Α" απο το Φόρουμ Μεταναστών.Είναι γνωστός εκεί επισήμανε ο φίλος μας.Εγώ σορρυ δεν τον ήξερα.
Οι αντρες αλλα και ο "Α" μιλούσαν σπαστα Ελληνικά και ενδιάμεσα την γλώσσα τους.
Αυτός που μιλούσε συνέχεια ήταν εκείνος.Από τα λίγα Ελληνικά που έλεγε αρχισαν να βγαινουν αλήθειες,αληθειες που δεν έπρεπε να βγουν προς τα έξω.Τους δασκάλευε για την κατάθεση τους,στους αστυνομικούς.
Ήταν νυχτα,βρισκόντουσαν στην πλατεία 1866 όπου κουβεντιαζαν για τα τεκτενόμενα της ημέρας, όταν μια ομάδα Ρώσων και Αλβανών άρχισαν να τους δέρνουν και να τους απειλούν με αντίποινα.
Πηγαίνετε ένα βράδυ στην Πλατεία 1866 (αν και το βράδυ φοβάσαι να περπατήσεις με τόσους άντρες εκεί,ειδικά αν εισαι γυναίκα) για να δείτε ποιοι και πόσοι βρίσκονται εκεί.
Μόλις τα άκουσε αυτά "ο Α" τους ζήτησε να τα ξεχάσουν και να πουν ότι οι ομάδα αυτοί ήταν Ελληνες και όσα γνωρίζουμε εμείς,όσα ψευδώς διαδίδονται,για όσα θα πουν διαδηλώνοντας απόψε στην πορεία.
Τους είπε να πουν ψέματα γιατί ειδάλλως οι αστυνομικοί "θα καθαρίσουν" την 1866 και θα απελαθούν όλοι.
Υπό τον φόβο αυτό και υπό το αγρυπνο βλέμμα "του Α",έκαναν ότι δεν γνωρίζουν Ελληνικά αφήνοντας τον Α να μεταφράζει.
Οι αστυνομικοί δεν έδειξαν ότι τους πολυπίστεψαν αλλα δεν είχαν και κάποιο άλλο αποδεικτικό παρά τις βάρβαρες μελανιές στα προσωπα των ανθρώπων και όσα μεταφραζε ο άλλος.

Κάποιοι από εσάς ισως σοκαριστήκατε,άλλοι πάλι ισως να μην τα πιστεύετε.

Δικαίωμα σας.

Στο ακουσμα των γεγονοτων αυτών εμένα μου χάλασε την βραδιά,γιατι δεν πίστευα ότι οι ανθρωποι που εκτιμω και στηρίζω,αντί να πουν την αληθεια,επαιξαν εκ του ασφαλούς.

Σαφώς και έχουν δίκιο.

Δεν τους αδικώ.

Σκεφτείτε όμως το μεγαλο φιτίλι που πυροδότησαν.

Από τότε έχουν υπάρξει επιθέσεις με μολοτοφ με πρόσφατη αυτή στο Στέκι Μεταναστών ,μα και χθες το σήριαλ "των επιθέσεων" συνεχίστηκε.
Δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα πέταξαν δύο βόμβες μολότοφ στο πατρικό σπίτι χανιώτη που συμμετέχει σε κινητοποιήσεις και μαζικούς αγώνες στον Γαλατά Νέας Κυδωνίας Χανίων.Είχε προηγηθεί στις 21 Νοεμβρίου 2009 ο αγριος ξυλοδαρμός τόσο του ιδίου όσο και του φίλου του την ώρα που επέστρεφαν στο σπίτι τους,από μία ομάδα ατόμων λέγοντας τους "αναρχικούς ή κουμμούνια".

Πραγματικά,δεν ξέρω τι να πιστέψω πια.Υπάρχουν αλήθειες.Και από τις δύο πλευρές.Δεν θα γινω κριτής ή δικαστής.

Αν η διαστρέβλωση της αλήθειας έχει ως αποτέλεσμα τέτοιες συμπεριφορές,τότε δεν έχουμε δει ΤΙΠΟΤΑ ακόμα.....

Εύχομαι η σημερινή πορεία που θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα στην πλατεία 1866,να είναι ειρηνική.

1 σχόλιο:

SilentSoul είπε...

Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια σας,η αλήθεια είναι πολύπλευρη και αν μερικές φορές ενοχλεί είναι μέσα στην ζωή και αυτό.Όπως ένας κύβος που δεν μπορούμε να δούμε όλες τις πλευρές του οπότε το γυρίζουμε για να τις δούμε όλες.
Δεν πρόκειται να μπω στο τριπάκι όσων με άσχημα λόγια προσπαθούν να πουν κάτι μέσα από την Ανωνυμία τους.
Παραυτα,ευχαριστώ για τα καλα και τα κακα σχολια.
Να στε καλά όλοι σας με υγεία :)