Online reading:

web stats

3 Ιουλ 2009

Εχετε πιεί κατσικίσιο γάλα;


Όχι;

Να μην ρωτήσω αν έχετε φάει παγωτο από κατσικίσιο γάλα.

χμμμ!!

Μαλλον δεν τα έχετε δοκιμάσει.ίσως μερικοί από εσάς να σουφρώσατε την φατσούλα σας με το ακούσμα και μόνο.

Σας πληροφορώ όμως ότι είναι εξαιρετικότατο!

Είναι υγιεινό,πιο εύπεπτο από το αγελαδινό γιατί η περιεκτικότητά του σε λακτόζη είναι μικρότερη από εκείνη του αγελαδινού,δεν επιβαρύνει ήδη υπάρχουσες αλλεργίες ή ακόμα και όσους πάσχουν από άσθμα.
Μέσω του κατσικίσιου γάλακτος μεταβολίζονται καλύτερα μεταλλικά στοιχεία, όπως το ασβέστιο, ο σίδηρος και ο φώσφορος, και στη συνέχεια επιτυγχάνεται καλύτερη απορρόφησή τους από τον οργανισμό.
Επίσης,το κατσικίσιο γάλα δεν δίνει στον οργανισμό μας επιπλέον θερμίδες, λόγω του ότι περιέχει τόσες θερμίδες όσες και το αγελαδινό.

Καταναλώνουμε κατσικίσιο γάλα μέσω του τυριού.Το χρησιμοποιούμε παντού στη διατροφή μας: στο πρωινό, στο μεσημεριανό, στο ορεκτικό, στα ενδιάμεσα γεύματα, στους μεζέδες και στις ποικιλίες ούζου.
Γνωρίζετε ότι μεγάλο ποσοστό των τυριών που παράγονται στην Ελλάδα προέρχονται από αιγοπρόβειο και όχι αγελαδινό γάλα;
Σήμερα μπορούμε να βρούμε στην ελληνική αγορά 20 ελληνικά τυριά ΠOΠ (Προστατευόμενης Oνομασίας Προέλευσης) .
Κυκλοφορεί κατσικίσιο γάλα εδώ στην Κρήτη,από τους Μύλους Κρήτης, το οποίο μπορείτε να βρείτε στα περισσότερα σουπερμάρκετ.
Σύμφωνα πάντα,με την εταιρεία, τα κατσίκια που δίνουν το γάλα εκτρέφονται σε χώρους ελευθέρας βοσκής ενώ σε περιόδους ξηρασίας καθώς και βροχών τρέφονται με ζωοτροφές φυτικής προέλευσης, μη γενετικά τροποποιημένες, δικής τους παραγωγής.
Σύμφωνα με την Ειδική Παθολόγο Ειρήνη Στυλιανουδάκη-Αθουσάκη το Κατσικίσιο Γάλα έχει μεγαλύτερες ποσότητες σε βιταμίνη Α απ’ ότι το αγελαδινό γιατί τα κατσίκια μετατρέπουν όλες τις καρωτίνες σε βιταμίνη Α. Περιέχει τα ίδια επίπεδα με το αγελαδινό σε C και D βιταμίνη.Υπερτερεί σε μέταλλα όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, χλώριο και μαγγάνιο ενώ έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε Να (νάτριο).

Δεν υπάρχουν σχόλια: