Online reading:

web stats

1 Δεκ 2009

Πως αλλάζουν οι καιροι!


Ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έφερε τελικά την πολιτική Άνοιξη-Αναγέννηση;

Ναι, τα κατάφερε.

Ο Αντώνιος Σαμαράς είναι από τα ξημερώματα της Δευτέρας ο 7ος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Η κόντρα της οικογένειας Μητσοτάκη με τον κ.Σαμαρά,άρχισε μετά τη σύνοδο των αρχηγών των ελληνικών κομμάτων για το Ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ (Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας).
Τότε ανακοινώθηκε η αποπομπή του από την τότε Κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Μετά από όσα συνέβησαν αποφάσισε τον Οκτώβριο του 1992 να παραιτηθεί από τη βουλευτική του έδρα και αποχώρησε από τη Νέα Δημοκρατία.
Τον επόμενο χρόνο στις 30 Ιουνίου 1993,ιδρύει την Πολιτική Άνοιξη,ένα νέο πολιτικό κόμμα.Αρκετοί από την γαλάζια παράταξη τον ακολούθησαν.Άρχισαν από τότε να λαμβάνουν μέρος στις εκλογές,του 1993 εξ-ελέχθησαν 10 βουλευτές,το 1994 στις ευρωεκλογές όπου κατέκτησαν δύο έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο,στις εκλογές του 1996 χωρίς επιτυχία στις έδρες και τελευταία στις ευρωεκλογές του 1999 όπου είχε τα ίδια αποτελέσματα με το '96.
Άρχισε να επιστρέφει στην παράταξη που "έδιωξε" το 2000,ενω το 2004 εντάχτηκε και πάλι στη Νέα Δημοκρατία και ηγήθηκε του ψηφοδελτίου της για τις ευρωεκλογές,πετυχαίνοντας να γίνει ευρωβουλευτής μέχρι το 2007.Τότε στις βουλευτικές εκλογές ,εξελέγη βουλευτής Μεσσηνίας με τη Νέα Δημοκρατία.
Την συνέχεια την γνωρίζουμε όλοι.

Ο Αντώνης Σαμαράς επέστρεψε στο κόμμα και ήρθε για να μείνει.

Οι πληροφορίες αντλήθηκαν από το Ελληνικό Βικιπαίδεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: