Online reading:

web stats

3 Δεκ 2009

Φοβάμαι ολα αυτα..

..που γίνονται για μένα,χωρίς εμένα.

Υπήρχε ο νόμος 2738/1999 και συγκεκριμένα το άρθρο 35 στο νόμο αυτό,στο οποίο αναγράφονταν ότι οι Δήμαρχοι, οι αντιδήμαρχοι και οι πρόεδροι κοινοτήτων υποχρεούνται να επιλέξουν τις αποδοχές της θέσης από την οποία προέρχονται ή τα έξοδα παράστασης της θέσης στην οποία υπηρετούν.
Με τροπολογία αυτός καταργήθηκε,επιτρέποντας στους Άρχοντες της πόλης να εισπράττουν κανονικά τον μισθό τους από την Δημόσια υπηρεσία στην οποία υπηρετούσαν, πριν εκλεγούν Δήμαρχοι ή αντιδήμαρχοι αλλά και τα έξοδα παράστασης από τους Δήμους τους.
Έπειτα ήρθε η διάταξη που περιλήφθηκε στον νέο Δημοτικό & Κοινοτικό Κώδικα, Νόμος 3463/2006 στο άρθρο 136 που αναφέρει ότι, τα αιρετά όργανα δήμων και κοινοτήτων στα οποία χορηγείται ειδική άδεια σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 139, για όλο το διάστημα της θητείας τους , υποχρεούνται να επιλέξουν είτε τις αποδοχές της οργανικής τους θέσης είτε τα έξοδα παράστασης που δικαιούνται.
Κατόπιν με το άρθρο 24, στην πρώτη και δεύτερη παράγραφο του Νόμου 613 του έτους 2007,ανέστειλε ο τότε υπουργός αυτή την υποχρέωση,χειροτερεύοντας τα πράγματα.
Ο Νόμος αυτός (του αίσχους θα έλεγα) σε γενικές γραμμές ήταν ο ίδιος με τον πρώτο δηλαδή με εκείνον που τους επέτρεπε την είσπραξη των ποσών και άκουσον άκουσον, να πληρωθούν αναδρομικά τα ποσά που δεν έλαβαν επειδή δήλωσαν την επιλογή της οργανικής θέσης.
Για τέτοια ξεφτίλα μιλάμε.

Όταν υπάρχουν υπάλληλοι που δεν έχουν πληρωθεί για μήνες,βλέπε συμβασιούχοι,όταν το ίδιο το κράτος είναι χρεωμένο μέχρι το λαιμό κ.λ.π. υπάρχουν "κάποιοι" που πήραν αναδρομικά χρήματα,για έξοδα παράστασης (ούτε ηθοποιοί να ήταν) από την πρώτη Γενάρη του 2007, που σύμφωνα με τον Νόμο δικαιούνται να πάρουν.
  • Δηλαδή δεν δικαιούνται χρήματα οι ηλικιωμένοι,που μόλις πάνε να κάνουν μια πορεία ζητώντας τα αυτονόητα,πάνε τα ΜΑΤ και τους πλακώνουν στον ξύλο;
  • Δεν δικαιούνται χρήματα οι αγρότες οι οποίοι ζητούν και εκείνοι το αυτονόητο αλλά δεν ψηφίζετε κανένας Νόμος και κανένα κονδύλι,οι οποίοι δίνουν τα προϊόντα τους στους αγοραστές μισό και λιγότερο ευρώ και βλέπουν τα ίδια προϊόντα να πωλούνται σε δεκαπλάσιες τιμές;
  • Γιαυτό δεν υπάρχουν χρήματα για το εφάπαξ τον Δημοσίων υπαλλήλων;
  • Φτιάχνουν διόδια στις εθνικές οδούς(π.χ Εγνατία) ,για να εισπράξουν από τους πολίτες χρήματα για τους δρόμους που τους ανήκουν και που πληρώνουν φόρους για να τους έχουν.Γιατί να υπάρχουν φόροι τότε;


Έχω πολλές ερωτήσεις και γνωρίζω ότι δεν θα λάβω απάντηση.

Ευθύνες δεν θα αποδοθούν ποτέ.Ούτε θα τους ζητήσουν τα χρήματα πίσω,μόνο από τους απλούς πολίτες,εμάς,το κάνουν.

Δες υπόθεση Βατοπέδι,υπόθεση Ζίμενς.
Βρίσκονται εκεί έξω,βρίσκονται ανάμεσα μας έχοντας στους λογαριασμούς τους πολλά χρήματα.Ποιος κοροϊδεύει ποιον;
Εμείς απλοί θεατές σε ένα έργο ,που το μόνο μας όπλο είναι η φωνή μας,το ουρλιαχτό μας.Μας ακούνε;
Διαφορετικές παραστάσεις,πολλά ΘΑ, έπεα πτερόεντα (λόγια του αέρα) για ικανοποίηση του "εγώ",για το συμφέρον.
Βασίζονται σε αυτό το συμφέρον και πλέκουν ιστούς.
Εύχομαι να βρεθεί εκείνο το "χέρι" που θα σπάσει αυτούς τους ιστούς ελευθερώνοντας "τα πιστεύω" και τις αντιλήψεις για την σημερινή κοινωνία.

Σε λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 6 Δεκέμβρη είναι το μνημόσυνο του Αλέξη.
Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο τον έλεγαν.
Αν τον άφηναν να ζήσει ,θα ήταν 17 ετών σήμερα.
Πολλά ετοιμάζονται για εκείνη την ημέρα.
Στις 13:30 θα συναντηθούν στα Προπύλαια και στην συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς στην Βουλή,από φοιτητικούς-σπουδαστικούς συλλόγους και άλλες κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις.Θα είναι η βάση για να αναφερθούν και άλλα προβλήματα.

Εύχομαι και ελπίζω να μην βρουν ευκαιρία "οι γνωστοί-άγνωστοι" να δείξουν το παρόν τους.

Ας αφήσουν αυτή την μέρα χωρίς καταστροφές ,χωρίς δακρυγόνα,ξύλο.

Όχι άλλο!!
Φτάνει!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: