Online reading:

web stats

3 Μαΐ 2012

Φεγγαρι στη Ροδα 5

01_ ποιοι απαρτίζουν το παιχνίδι/ την ταινία μικρού μήκους
i.    ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ
ii.   “ΔΑΣΚΑΛΟΙ”
iii.   ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΕΣ
iv   TO “ΦΕΓΓΑΡΙ”
i. παίκτης ποδηλάτης είναι ο καθένας που θα δηλώσει συμμετοχή στο παιχνίδι, είσαι εσύ. Φέτος οι παίχτες είτε παίζουν ατομικά είτε ομαδικά, ανήκουν σε ένα συγκεκριμένο χρώμα (κόκκινο, πράσινο, κίτρινο, μπλε).
ii. δάσκαλος είναι αυτός που φοράει πορτοκαλί γιλέκο. Ποδηλατεί στην πόλη και καταδιώκεται από τους παίχτες επειδή κουβαλάει γράμματα! Βρες το δάσκαλο του δικού σου χρώματος και ζήτα του ένα!
iii. κινηματογραφιστές είναι προφανώς οι κάμερα- τύποι. Με δεδομένα τα σκηνικά (Χανιά- παλιά πόλη), το φωτισμό (πανσέληνος), τους ηθοποιούς (εσένα) καταγράφουν μεν καλλιτεχνικά το παιχνίδι, συμμετέχουν δε σε αυτό με έναν επιπλέον ρόλο (δες παρακάτω).
iv. το φεγγάρι συμμετέχει επίσης στο παιχνίδι από τα FM. Βοηθά τους παίκτες να βρουν το δρόμο τους στα σκοτεινά σημεία της πόλης και τους δίνει σημαντικές πληροφορίες για το παιχνίδι. (δες παρακάτω).


02_ η διαδικασία
Όλοι οι συμμετέχοντες συγκεντρώνονται στην αφετηρία (Δημοτική Αγορά), και το παιχνίδι ξεκινά. Οι δάσκαλοι φεύγουν πρώτοι και τους δίνονται 10 λεπτά να “εξαφανιστούν”  μες στην πόλη. Το ίδιο και οι κινηματογραφιστές. Αμέσως μετά έρχεται η σειρά σου, και με τους υπόλοιπους συμπαίκτες ξεκινάς την φεγγαροποδηλατάδα / κυνηγητό. Κυνηγάς τους διασκορπισμένους (εντός κάποιων ορίων) δασκάλους του χρώματός σου με σκοπό να τους πάρεις τα γράμματα! Κάνεις ότι καλύτερο προκειμένου στη χειρότερη των περιπτώσεων και στο πέρασμα δύο ωρών να έχεις σχηματισμένη τουλάχιστον μια φορά τη λέξη που θα σου δώσει το δικαίωμα να διεκδικήσεις τα έπαθλα.


03_ πώς ακριβώς μαζεύω τα γράμματα;
- Απ’ τους δασκάλους πρωτίστως. Βρίσκεις τον δάσκαλο του χρώματός σου, του ζητάς το γράμμα που σου λείπει (αν το έχει!), το παίρνεις για να συμπληρώσεις τη λέξη σου και συνεχίζεις. Κάθε δάσκαλος κουβαλάει μαζί του κάποια από τα γράμματα της λέξης που πρέπει να συμπληρώσεις, όχι όμως πολλά και ούτε από όλα. Αν του τελειώσουν πάει να πάρει κι άλλα. Αν σου πει ότι δεν έχει, πίστεψέ τον και μη χάνεις το χρόνο σου - βρες άλλον!
- Απ’ τους κινηματογραφιστές. Αν συνεργαστείς για ένα καλό πλάνο σου δίνουν ποδηλατογραμματάκια (μπαλαντέρ) με αντάλλαγμα έναν μικρό αυτοσχεδιασμό σου ή μια περφόρμανς που θα βγάλεις μπρος στην κάμερα τους. Εκείνοι κάνουν την οποιαδήποτε προσφορά. Μπορείς πάντως να τους «προκαλέσεις» με τρόπο σου. Στο τέλος του παιχνιδιού οι κινηματογραφιστές προτείνουν παίκτες για τα βραβεία ΧΡΥΣΗΣ ΡΟΔΑΣ α΄αντρικού και α΄γυναικείου ρόλου. Αν τους εντυπωσιάσεις, θα είσαι υποψήφιος. Μην το παρακάνεις όμως, γιατί έτσι κι αλλιώς δεν μπορείς να συμπληρώσεις τη λέξη σου με περισσότερους από 2 μπαλαντέρ!

- Εναλλακτικά μπορείς να μπεις στη διαδικασία παζαριού με άλλους συμπαίκτες του ίδιου χρώματος με εσένα που πετυχαίνεις στο δρόμο και να ανταλλάξεις γράμματα μαζί τους. Πρόσεχε όμως τι δίνεις και τι παίρνεις!

- Ο φαντομάς κυκλοφορεί ανάμεσά μας αόρατος και αφήνει φεγγαράκια σε συγκεκριμένα σημεία που μόνο το φεγγάρι (ράδιο) γνωρίζει. Αν εντοπίσεις ένα φεγγαράκι του φαντομά, τότε μπράβο σου! Αυτό μετράει σαν μια ολόκληρη σχηματισμένη λέξη!


04_ κι αν δε βρίσκω δασκάλους ή κινηματογραφιστές πώς θα μαζέψω γράμματα;
Τότε είσαι μεν γκαντέμης, έχεις δε στον ήλιο (δηλ. φεγγάρι) μοίρα. Εκεί μπαίνει στο παιχνίδι το Φεγγάρι. Είναι ψηλά και φωτεινό αλλά είναι και μες στη θάλασσα, μιλάει μες τα κύματα. Ποια κύματα; Τα Ερτζιανά κύματα. Το Φεγγάρι θα στέλνει λοιπόν συνέχεια πληροφορίες για τις θέσεις των δασκάλων ή των κινηματογραφιστών  μέσα από τις συχνότητες των ραδιοφωνικών σταθμών (π.χ. «βρες έναν να μπεκροπίνει στο τάδε μπαρ», «πρόλαβε τον άλλο πριν πέσει απ’ τον Φάρο και πάρει τα γράμματα μαζί του» κλπ.) Αν δεν έχεις φορητό ραδιοφωνάκι, ακόμη και τότε, περνάς μια βόλτα από τα σημεία όπου οργανώνονται παιχνίδια και δρώμενα,  ρωτάς και μαθαίνεις. Ψάξε στα στενά, γιατί αποφεύγουν τους κεντρικούς δρόμους!


05_ποιος και πώς κερδίζει
Κάθε φορά που συμπληρώνεις μια λέξη, την καταθέτεις στις ειδικές κάλπες για να συμμετάσχεις στην κλήρωση. Όσες περισσότερες λέξεις συμπληρώσεις, τόσες περισσότερες πιθανότητες έχεις να είσαι εσύ ο νικητής! Περίπου 2 ώρες μετά την έναρξη το φεγγάρι θα ανακοινώσει το τέλος του παιχνιδιού. Πήγαινε όπου σου πει, αν και ως τότε θα ξέρεις ήδη που να πας… Συμμετέχεις στην τελετή λήξης με την ελπίδα να είσαι εσύ ο νικητής!

Να ξέρεις ότι όσο πιο βαριά είναι η «κάλπη» του χρώματός σου, τόσο πιο ακριβό δώρο διεκδικείς!

έπαθλα
_ποδήλατο BALLISTIC CITY ανδρικό αξίας 250 €  προσφορά "ΧΕΙΛΙΟΥΔΑΚΗΣ-ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ Ο.Ε." Κυδωνίας 6,
_ποδήλατο BERETA TRX300 18SP ALU αξίας 230€ προσφορά  "ZAΦΕΙΡΑΚΗΣ" Μάρκου Μπότσαρη 90,
_ποδήλατο ORIENT DOWNTOWN 26 αξιας 200€ προσφορά  "ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ' Αν.Παπανδρέου 72,
_ποδήλατοo ΜΤΒ FORCE 26' αξίας 200 € προσφορά  "ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟ" Αποκορώνου 154,
_ποδήλατο BMX 14' παιδικό αξίας 85 €  προσφορά "ΜΟΡΤΟΓΛΟΥ Χ.ΜΙΧΑΛΗΣ" Κισσάμου 204,
_αξεσουάρ ποδήλατου-παγούρι τσαντάκι κλειδαριά τρόμπα κλειδαρια αξιας 70 € προσφορά  "ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ" Κισσάμου 208,
_αξεσουάρ ποδηλάτου-φώτα & κλειδαριά προσφορά  "ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΧΑΝΙΩΝ" Αν.Γογονή 61,
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: