Online reading:

web stats

30 Μαρ 2010

Ανοιξη Καλώς όρισες!

Το απόγευμα είδα δύο χελιδόνια που παίζανε στον αιθέρα.
Μια ζεστασιά πλημμύρισε ολόκληρο το κορμί μου.
Άνοιξη,σκέφτηκα και συνέχισα να περπατώ χαμογελώντας.
Ευτυχώς δεν περνούσε κανένας εκείνη την ώρα γιατί σίγουρα θα με θεωρούσαν για χαζοχαρούμενο.Χρειαζόμουν αυτή "την ένεση" φρεσκάδας και ανανέωσης.

Πολύ μαυρίλα στο γραφείο.
Πολλά δάνεια που ζητούν ρυθμίσεις, κόσμος που ζητάει ευνοϊκή συμπεριφορά από τις Τράπεζες,μιας και οι περισσότεροι από εκείνους ξαφνικά βρέθηκαν χωρίς δουλειά.
Από την άλλη δε,γνωστός διευθυντής Τράπεζας στην οποία στέλνουμε τους καταναλωτές για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους,μας κακολογεί και εκτός των άλλων τους ταλαιπωρεί στέλνοντας τους από το ένα γραφείο στο άλλο.
Συγκεκριμένα καταναλωτής μου ανεφερε σήμερα το πρωϊ ότι μου ανεφεραν χθες δυο άλλοι.
Ανθρωποι που δεν γνωρίζουν ο ένας τον αλλον και όμως είπαν τα ίδια πραγματα.Οτι δηλαδή ο Διευθυντής μίλησε για τον φορέα μας με τελειως απαξιωτικό τρόπο και μετά αφου τους έστειλε στον υποδιευθυντή ο υποδιευθυντης τους εστειλε στο υποκαταστημα με το οποιο ο κάθε καταναλωτής συνεργαζεται,ενώ όλα αυτά θα μπορούσαν να αποφευχθούν,απλα στέλνοντάς τους εξ αρχής εκεί που έπρεπε,για να ακουσουν φυσικα αρνητική απάντηση και οι δε τυχεροι που πήραν θετική απάντηση να αντιμετωπίζουν δίλημμα προσημείωσης περιουσιακων στοιχείων.Τρελά πραγματα.
Πήρα τηλεφωνο τον εν λόγω διευθυντή.
Σαφώς και αρνηθηκε τα όσα οι καταναλωτές μας είπαν όπως και αρνηθηκε να αναλάβει άλλες υποθέσεις γιατί όπως ανέφερε προσβλήθηκε με την επικεφαλίδα του χαρτιού στο οποίο έγραφαν οι καταναλωτές,συγκεκριμένα τον τίτλο "καταγγελία-αναφορά", παρότι στο έγγραφο που στέλναμε αναφερόμασταν σε αίτημα.Και εκεί που ήμουν θυμωμένη έτοιμη να του το κλείσω γιατι η συμπεριφορα του ήταν απαράδεχτη,ειδικα όταν του ανέφερα οτι ειμαστε εθελοντές που εργαζόμαστε αφιλοκερδώς,μου το έκλεισε εκείνος απαιτώντας απο εδω και πέρα να μην τον ξαναπάρουμε τηλεφωνο αλλα με έγγραφο να καταθέτουμε αυτό που θέλουμε.
Πρώτη φορά, στα δυο χρόνια που ασχολούμαι με υποθέσεις,αντιμετώπισα τέτοια απαξίωση,τέτοια μιζέρια.
Δεν θα ξαναστείλω αίτημα στην συγκεκριμένη τοπική Τράπεζα,αλλά στα κεντρικά στην Αθήνα.Ήδη απέστειλα επιστολή για μια υπόθεση στην οποία τόνισα τον λόγο για τον οποίο το στέλνω σε εκείνους.

Χρειάζεται κάποιοι άνθρωποι να καταλάβουν ότι ο κόσμος ζορίζετε,ότι υπάρχει ανεργία και δεν θα γίνει υπόδουλος σε κανένα επειδή χρωστάει,ούτε θα γίνετε μπαλάκι σε οποιοδήποτε θεωρεί τον εαυτόν του ανώτερο επειδή έχει την θεσούλα του και τα λεφτάκια του.Σήμερα την έχει αύριο όμως;
Όταν η Πρόεδρος παίρνει την εντολή να βοηθάει τους καταναλωτές με τις ρυθμίσεις και τα προβλήματα τους από την ίδια την Υπουργό, ότι και να λέει ο κάθε βολεμένος είναι έπεα πτεροεντα.
Όπως και να έχει τίποτα δεν θα μας πτοήσει από το να κάνουμε την δουλειά μας,με όση δύναμη και κουράγιο έχουμε.
Και για να ελαφρύνω το κλίμα,που λέτε είναι ωραία αυτά τα χελιδόνια.Όπως και οι Ράδιο Αρβύλα που βλέπω στα πεταχτά,περισσότερο ακούω θα έλεγα,κατά την διάρκεια που γράφω αυτές τις γραμμές.
Αμελώ να γράφω σε αυτή την ιστοσελίδα,παραυτα είδα πολλούς που προστέθηκαν στους αναγνώστες.
Δεν ξέρω παιδιά τι βρίσκεται εδώ και έρχεστε μα σας ευχαριστώ πραγματικα.Μερικοί με έχετε γνωρίσει από κοντά,άλλοι μέσα από τα γραπτα μου και ας μην είμαι καλή στις εκθεσεις και ας την ταλαιπωρω την ήδη ταλαιπωρημένη γλώσσα μας.
Να στε καλα και σας εύχομαι πάντα υγεία και φυσικά ...Καλό Πάσχα...



Οκ Οκ.
Θα επιστρέφω συχνότερα με νέα μου αλλά και με όσα αντιλαμβάνομαι και βλέπω γύρω μου.
Αυτό το μπλογκ δημιουργήθηκε για μένα από μένα πριν πολλά χρόνια.

Όσο και αν κάποιες φορές απογοητεύομαι,πάντα θα με δείτε να σηκώνω το κεφάλι ψηλά και θα χαμογελώ..γιατί γνωρίζω πόσο πολύτιμο δώρο είναι η ζωή..γιατί γνωρίζω να είμαι ευγνώμων..γιατί έχω άποψη και δεν ξεχνώ όσα κάποιοι προσπαθούν να με κάνουν να ξεχάσω επειδή έτσι βολεύει..

Πάντως ένα είναι ακόμα σίγουρο.

Όποτε μελαγχολώ, θα φέρνω στην μνήμη μου αυτά τα δύο χελιδόνια για να μου θυμίζουν την ομορφιά που υπάρχει γύρω μας...και θα χαμογελώ.


Καλό Πάσχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: