Online reading:

web stats

4 Απρ 2008

Τι μας σωζει τελικά;

Πάει και αυτή η εβδομάδα.Ρεπό για μένα σήμερα.

Τωρα που μεγάλωσαν οι μέρες νιώθω πως όλα γίνονται γρήγορα.

Βρέχει πάλι σήμερα και ήλιος και ξανα βροχή.
Ο Απρίλης ξεκίνησε αναποφάστιστος.
Δεν ξερει αν θα εχει ανοιξιατικες μερες ή χειμωνιάτικες.
Έτσι που τα κάναμε καλα να πάθουμε.
Τις προαλλες ξεκόλλησε ένα παγοβουνο με μεγεθος οσο το μεγεθος της Φλώριδας και αυτο ειναι μοναχα η αρχη του τέλους.
Εχω αρχισει να ξεπερνάω τις φοβίες και τις κρισεις του Θανάτου,μα αρχισαν άλλες φοβίες.Μια από αυτες ειναι το αν τα παιδια μου και τα εγγονια μου στο μελλον θα ζήσουν σε ενα καθαρο περιβάλλον,σε ενα περιβαλλον που θα σεωονται οι ανθρωποι αυτά που βρήκαν έτοιμα από την Φύση.
Παρατηρουσα τα σκουπιδια τις μερες της απεργίας και τωρα που το αναφερα,γιατι σταματησαν τις απεργίες;ικανοποιήθηκαν τα αιτηματα τους;ή απλα βάλανε μπροστα το σκοπιανο για να πουν στους Έλληνες ότι ειναι πιο σοβαρό αυτό το θέμα από το ασφαλιστικό;
Αρχιζω να πιστευω πως οι τηλεορασεις πλην του Σκαϊ (εξαιρετικος σταθμος και με ουσία)ειναι όντως κατευθυνόμενες.
Τεσπα στο θέμα μου.
Που λετε παρατηρούσα τα σκουπίδια.Ενα χαλι μαυρο.Αναρωτιεμαι που βρέθηκαν ολα αυτα.Γιατι οι εταιρείες χρησιμοποιούν τοσα χαρτια και περιτυλίγματα;Οπως βρήκαν σακουλες που γινονται λίπασμα ας βρουν και χαρτι που να κανει την ιδια δουλεια.Θα μου πειτε βεβαια πως για αυτο υπάρχουν οι κάδοι ανακύκλωσης.Αμ δε...
Οι περισσοτεροι ειτε βαριούνται να ξεχωριζουν τα σκουπιδια τους και να τα διανεμουν στους αναλογους κάδους,ειτε απλα...δεν τους καιγεται καρφί.
Ξερετε ποτε θα αρχισουν να ενδιαφερονται;Οταν το καλοκαιρι θα έχουμε θερμοκρασιες Αιγύπτου,οταν η Δεη θα κοβει το ρευμα οποτε κλιματισμος γιοκ,όταν τα σκουπιδια λογω ζεστης θα κανουν την κατασταση ακομα χειροτερη.Μα και πάλι,δεν θα κατηγορίσουν τους ιδιους τους τους εαυτους,σιγα μην φταινε οι ιδιοι.Κανεις δεν κραταει τα σκουπιδια στην βεραντα του,στην αυλή του.Ολοι στους δρόμους τα πάνε.Και αυτό ειναι το λιγότερο.

Έρχονται οι φωτιές.Τα real estates ηδη κανουν το searching τους για οικοπεδα.Οι εποχικοι δασοπυροσβέστες προσληφθησαν,πάλι χωρις μονιμοποίηση,εκεινοι θα βγάλουν το φίδι από την τρύπα,και θα έχουμε πάλι τα περσινα, τα μπερδεματα,την αναθεση ευθυνών σε ανθρώπους που ειναι άσχετοι με δασοπυρόσβεση,που λόγω μέσου είναι στις θέσεις που είναι,κακία αλλα αφου αυτή ειναι η αληθεια,ψεματα να πώ;
Αλλο ένα καλοκαιρι που ο αδελφος μου,θα ειναι μαχιμος .Αλλο ενα καλοκαιρι που η γυναικα του και εμεις θα αγχωνόμαστε,μη τον στείλουν οι υφιστάμενοι με λάθος εντολή να πάει σε καμιά χαράδρα.Ξέρετε βεβαια για τις απειλες ε;Αν δεν πας εκει που σου λεμε θα σε αναφερουμε κλπ;ε;Ναι ναι κατι τετοια τους λενε.Μετα ομως οταν καουν οπως περσι τα παιδια τα οποια οι βρωμιάριδες ΞΕΧΑΣΑΝΕ ,θα λένε ότι ηταν ανθρώπινο λάθος.

Που ειναι ο πυροσβέστης που ειχε εγκαυματα τριτου βαθμου;

Γιατι θαψανε το θέμα;

Τι κάνανε για τα χωρια που καταστραφηκαν;Α αυτο το ξέρω και τα Real estates επισης.

Τι κανανε για ολους εκεινους τους εποχικους που ειναι μαχιμοι 6 μηνες τον χρόνο,με 10 και 20 χρόνια προυπηρεσια;Και αυτο το ξέρω.
Αντι να τους μονιποποιήσουν,διεταξαν προσληψεις με αθλητικές εξετάσεις για να μπουν σχολή κλπ.Μπηκαν λοιπόν άλλοι 1400 ή 1200 δεν θελω να σας λέω ψεματα,στο Σωμα πυροσβεστών,θα πανε σχολη,θα μαθουν 5 πραγματακια και μετα θα παρουν γαλονια και θα τους διορισουν καπου για να κανουν τους καμποσους στους εποχικους.
Τα 5 πραγματακια ομως ΚΥΡΙΟΙ,δεν μαθαινονται στα θρανια της σχολής.
Μια παροιμια λεει αν δεν βρεξεις κωλο ψαρι δεν τρως.Ετσι και με την πυροσβεστική.Αν δεν πας να πολεμήσεις την φωτια,κανενας στην σχολή δεν μπορει να σου μεταδώσει την αισθηση και την αγωνια της κατάσβεσης.Το να εισαι γαλονας,να δινεις εντολες,και να εισαι εκτος μάχης,δεν σε κάνει τιποτα αλλο από δειλό και ασχετο.

Αναρωτιέμαι,ποιος είχε την ιδέα της σύμπτυξης ,των δασοπυροσβεστών με τους πυροσβέστες.Οκ και οι δυο ομαδες φωτιες σβήνουν,πιστευω όμως οτι ειναι και το μοναδικο κοινό τους.Άλλο να σβήνεις φωτια σε πολυκατοικία-σπιτι και άλλο να σβήνει δάση.
Οποιος εχει αντιθετη αποψη ειναι καλοδεχουμενος.
Ποσοι θανατοι ακουστηκαν πριν την ενωση αυτή και πόσοι μετά.Οσοι καηκαν γιατι ηταν εποχικοί;Ε;Ε;

Μην αφηνετε τα ΜΜΕ τα κατευθύνουν τα μυαλό σας.Τωρα προβάλουν το Θέμα των Σκοπίων αλλάζοντας θέμα και κατευθυνση.Μηπως το θεμα ασφαλιστικό ειναι red area;

Τα πολυκαταστηματα τροφίμων και όχι μόνο, καθημερινα αλλαζουν τιμες,σε σημειο οι υπαλληλοι να μην προλαβαινουν να τις αλλαξουν και εσυ σαν μ*******ς κοιτας τις ταμπελες πας στο ταμείο και το πληρώνεις επι δύο.
Το ειδα με τα ματια μου σε δυο σουπερμαρκετ που πήγα.Βεβαια το ειπα στο ενα από αυτά.Το ιδιο που τους εκανε.Η κλασσικη δικαιολογία οτι δεν πρόλαβαν να αλλαξουν ταμπελακια,ηταν ηδη στην ακρη της γλώσσας τους.

Τις προάλλες συνομιλησα με εναν απο τους μεγαλύτερους εκδοτικους οικούς της χώρας.Ονομα δεν χρειαζεται.Τους ειχα στείλει mail με λίστα χορηγιών.Από χορηγια μεταφορας μεχρι σελιδοδειχτες.Μεχρι και στο forum τους πήγα και ανακοινωσα το συνέδριο.Θέλανε να συμμετάσχουν αλλά ..... άρχισαν οι ερωτησεις τύπου,ειχατε προτεινει συγγραφεα και σας αρνηθήκαμε;Της εξηγησα λοιπόν,οτι η επιλογή εγινε βάσει εντοπιότητας και αναγνωστικού κοινού.Πιο απλα,διαλέχθησαν μερικοί ντοποιοι συγγραφεις,και συγγραφεις με δεσμους με την Κρήτη.Λογικό δεν ήταν;Μετα δυσκολίας έχουμε και αυτους τους εξι.Ειναι παρα πολλοι συγγραφεις στα Χανια.Ελπιζω να με καταλαβαινετε.
Ετσι λοιπον,αφου της εξήγησα τα κριτήρια επιλογής,αφου της εστειλα ακομα και την παρα πολύ όμορφη αφίσα της εκδήλωσης,μετά απο 4ις μέρες μου απάντησε πως δεν θέλουν τελικά να συμμετασχουν.Δηλαδη,ενας εκδοτικός οικος που έχει εκδοσει γνωστα βιβλία,ούτε σελιδοδειχτες δεν ειχε διαθεση να στείλει,επειδή δεν υπάρχει στο πάνελ δικος τους συγγραφέας.Καλό ε;Δεν γουσταρουν ουτε διαφιμηστικά να στείλουν.Μα δεν ειναι φοβερό;

Γινετε γιορτη βιβλίου στα Χανιά,ετσι θέλω να την λέω,στην οποία προωθούμε την αναγνωση βιβλίου και το βιβλίο,χωρις να ζητάμε παράλογα πράγματα.Ηδη εκδόσεις οπως το Μεταιχμιο στους οποιου τα βιβλιοπωλεια σε λιγες μερες θα δίτε την αφίσα μας,ο Κεδρος καθως και οι εκδόσεις ΕΝΤΟΣ(;),ο ΕΟΤ αποδέχθηκαν την πρόσκληση μας, πράγμαπου μας χαροποίησε πολύ.
Λες οι εκδόσεις που μας γυρισαν την πλάτη,να μην τα πάνε καλα με αυτες που προανάφερα;Μακαρι να ηταν αυτος ο λογος αλλα δυστυχώς ο λογος ειναι συμφεροντολογικός.Δεν ειχαμε δικους τους συγγραφεις.


Αντιπολιτευση δεν εχουμε,λεφτα δεν εχουμε,νεκρους καθημερινα έχουμε,κακομοιριες τυπου δημοσιογράφου Αυτιά να βριζουν απεργους έχουμε,καραγκιοζιλικια στις εκπομπες έχουμε.

Τι μας σωζει τελικά;

Οσοι ενδιαφέρονται για το συνέδριο που θα γίνει στα Χανια 1-4 Μαϊου ας επικοινωνήσουν μαζι μου στο epapala@gmail.com ή να μπουν στο http://bcgreece2008.blogspot.com/ για να δουν τι είναι όλο αυτό που ετοιμάζουμε και αν θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή.
Φίλος των βιβλίων είναι και δικός μας φίλος.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να κρίνεις ξέρεις αλλά να προτείνεις κάτι έχεις?
γιώργος χανια

SilentSoul είπε...

Κρίνω;Από ποτε τη αποψη ενος ανθρώπου την λεμε "κριτική";
Έσυ;
έχεις να προτείνεις;
Θα ηθελα να ακουσω την αποψη σου ειλικρινα.
Την δικιά μου την λέω,αν διάβαζες πιο προσεκτικά θα έπιανε το νόημα.